OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Több, mint hőhullám: a menopauza 62 különböző tünete

A hőhullámok szinte egyet jelentenek a menopauzával, bár nem minden nő tapasztalja meg őket. Egy új kutatás szerint, a nők mindössze 1%-a ismeri a menopauza más kulcsfontosságú tüneteit.

Több, mint hőhullám: a menopauza 62 különböző tünete

Az orvosok szerint valójában 62 különböző tünete van a menopauzának, amelyek a nőknél jelentkezhetnek. Ez annak ellenére van így, hogy a menopauza ismertségét vizsgáló eddigi legnagyobb tanulmány szerint a legtöbb nő mindössze öt tünetre asszociál, ha szóba jön a menopauza.

Egy higiéniai és egészségügyi vállalat 5000 nőt kérdezett meg pre-, peri-, illetve posztmenopauzában, és azt találták, hogy még azok a nők is, akik már kifelé tartanak a “nagy utazásból”, viszonylag tanácstalanok maradtak azzal kapcsolatban, hogy min is mentek keresztül.
 
Míg a menopauzában lévő vagy már átesett nők 40%-a felkereste háziorvosát, hogy segítséget kérjen a tünetekkel kapcsolatban, a nők kétharmada nem tudta, hogy a menopauza csökkentheti a nemi vágyat, és 74%-uk nem tudta, hogy ez összefügghet a súlygyarapodással. A megkérdezett nőknek mindössze 1%-a volt tisztában azzal, hogy a menopauza változásokat okozhat a hüvelyben és abban, hogy milyen gyakran pisilnek.
 
Dr. Naomi Potter menopauza-specialista elárulta, hogy a menopauza tünetei között szerepelnek olyanok is, mint a fülzúgás, a húgyúti fertőzések, a gyengülő csontok és a testszag megváltozása is, amelyekről talán nem is gondolnánk, hogy a menopauza tünetei is lehetnek. És aggasztó, hogy nem tudják, mikor is kezdődik az egész folyamat - mondja.
 
"A nők sokszor hiszik, hogy a negyvenes éveikben nem tapasztalhatnak tüneteket, mert nem elég idősek, vagy a tüneteket nem kötik össze a menopauzával, pedig ha 45 év felettiek, akkor valószínűleg már elkezdődött a változás" - mondja Potter.

Nézzük a menopauza 62 tünetét?

Szívdobogás, mellkasi fájdalom, a mellek érzékenysége, viszkető bőr, száraz bőr, rosacea, akné, vékony bőr, kollagén vesztés, sírás, ködös agy (brain fog), memóriazavar, gyenge koncentráció, szótalálási nehézség, szorongás, alacsony hangulat, rosszabbodó PMS, düh, ingerlékenység, fejfájás, migrén, izületi fájdalom, ízületi merevség, hüvelyszárazság, hüvelyi folyás, vulva viszketése, gát viszketése, éles fájdalom a vaginában, szájpenész, bakteriális hüvelygyulladás, libidócsökkenés, libidó emelkedése, súlygyarapodás, hajhullás, nem kívánt szőrnövekedés (pl. arcon), húgyúti fertőzések, húgyúti inkontinencia, vizeletürítési kényszer, noktúria (éjszakai pisilés), szexuális diszfunkció, mellkasi fájdalom, székrekedés, gyomor reflux, fáradtság, éjszakai izzadás, hőhullámok, hideghullámok, rövidebb menstruáció, hosszabb menstruáció, menstruáció gyakorisága csökken, erősebb menstruáció, izomvesztés, tinnitus,szemszárazság, állandó könnyezés, égő száj, ínybetegség, lábfájdalom, fagyott váll, álmatlanság, hisztamin érzékenység, új allergia, testszag megváltozása

Forrás: https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/menopause-symptoms-and-how-to-spot-them_uk_633ab2b3e4b03e8038c0218f

Ikonikus termékeink

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig<br />Meno 5 Bi-Szérum

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig
Meno 5 Bi-Szérum

( 70 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, nedvességgel feltöltő nappali arckrém

( 9 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrminőség Javító Éjszakai Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, revitalizáló éjszakai arckrém

( 11 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő Faggyútermelés Szabályozó Nappali Arckrém - termékkép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó nappali arckrém

( 7 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő és Feszesítő Éjszakai Krém - termék kép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó éjszakai arckrém

( 3 vélemény alapján )

Száj- és szemkörnyékápoló

Száj- és szemkörnyékápoló

( 1 vélemény alapján )

go to top