OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan ápolja problémás bőrét?

Az arcbőr egy rendkívül érzékeny része az emberi szervezetnek. Szinte minden meglátszódik rajta. Befolyásolják fiziológiás és hormonális folyamatok, étkezési szokások, az illető életvitele és nem utolsó sorban pszichológiai tényezők.

A pattanásos arcbőrről legtöbbször a serdülők jutnak eszünkbe, a felnőtt nők közel fele azonban ugyanezzel a problémával küzd. Sok minden okozhat pattanásokat: öröklött hajlam, hormonális változások, a dohányzás, a nem megfelelő kozmetikai termékek és egyes gyógyszerek is.

Az akné egy krónikus betegség melyet, ha nem megfelelően kezelnek, akkor hegek maradhatnak utána a bőrön. Érdemes szakértő bőrgyógyászhoz fordulni a problémával, mivel a nem megfelelő ápolás a gyulladások terjedését okozhatja a bőr mélyebb rétegeiben, ami hegekhez és gyulladás utáni pigmentációhoz vezethet.

A közhiedelemben gyakran találkozunk olyan tapasztalatokkal, hogy nehéz, zsíros ételek elfogyasztása után sokkal zsírosabbá válik a bőrünk, vagy a csokoládé, olajos magvak fogyasztása esetén gyakrabban jelentkeznek pattanások. Ez tudományosan nem megalapozott tény és minden emberről nem mondható el, azonban ezek a megfigyelések rávilágítanak a táplálkozásunk és bőrünk egészsége közötti összefüggésekre. Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással, megfelelő vitamin és ásványi anyag tartalmú étrenddel ezek a kórállapotok megelőzhetővé, illetve könnyen kezelhetővé válnak.

Ha pattanásokra hajlamos bőre van fontos, hogy kíméletes, hipoallergén, aknés bőrre kifejlesztett kozmetikumokat használjon. Egyéb kozmetikumok esetleg ronthatnak a helyzeten. Rendszeres és kíméletes ápolásra van szüksége: naponta kétszer (reggel és este) tisztításra és hidratálásra. A bőr hidratálása, nedvességtartalmának megőrzése – különösen téli hónapokban – fontos lépése a helyes bőrápolásnak, a dehidratáció esetén sérülnek a bőr védelmi funkciói és ez számos további bőrprobléma kialakulásához vezethet. Ha szeretnénk elfedni a pattanásokat, kifejezetten zsíros, problémás bőrre kifejlesztett készítményeket válasszunk, melyek ápolják a bőrt, este mindenképp alaposan távolítsuk el a sminket.

Fontos a fényvédelem és a bőrtípusnak megfelelő napvédő krém kiválasztása is.

A tartós stressz kiküszöbölése, a pihenés jótékony hatással van a bőr regenerációjára. A pattanásos bőr esetén az alacsony hiperglikémiás indexű ételek, italok, illetve a tejtermékek fogyasztása segíthet a gyulladás és a faggyútermelés csökkentésében.

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

PROBIO-BHA<br />BŐRHIBÁK<br />ELLENI SZÉRUM

PROBIO-BHA
BŐRHIBÁK
ELLENI SZÉRUM

A hormonális akné okozta pattanások ellen.

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,<br />HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,
HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

( 654 vélemény alapján )

UV-CLEAR

UV-CLEAR

( 2 vélemény alapján )

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel - S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

Többféleképpen használható formula zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre

go to top