OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan ápolja problémás bőrét?

Az arcbőr egy rendkívül érzékeny része az emberi szervezetnek. Szinte minden meglátszódik rajta. Befolyásolják fiziológiás és hormonális folyamatok, étkezési szokások, az illető életvitele és nem utolsó sorban pszichológiai tényezők.

A pattanásos arcbőrről legtöbbször a serdülők jutnak eszünkbe, a felnőtt nők közel fele azonban ugyanezzel a problémával küzd. Sok minden okozhat pattanásokat: öröklött hajlam, hormonális változások, a dohányzás, a nem megfelelő kozmetikai termékek és egyes gyógyszerek is.

Az akné egy krónikus betegség melyet, ha nem megfelelően kezelnek, akkor hegek maradhatnak utána a bőrön. Érdemes szakértő bőrgyógyászhoz fordulni a problémával, mivel a nem megfelelő ápolás a gyulladások terjedését okozhatja a bőr mélyebb rétegeiben, ami hegekhez és gyulladás utáni pigmentációhoz vezethet.

A közhiedelemben gyakran találkozunk olyan tapasztalatokkal, hogy nehéz, zsíros ételek elfogyasztása után sokkal zsírosabbá válik a bőrünk, vagy a csokoládé, olajos magvak fogyasztása esetén gyakrabban jelentkeznek pattanások. Ez tudományosan nem megalapozott tény és minden emberről nem mondható el, azonban ezek a megfigyelések rávilágítanak a táplálkozásunk és bőrünk egészsége közötti összefüggésekre. Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással, megfelelő vitamin és ásványi anyag tartalmú étrenddel ezek a kórállapotok megelőzhetővé, illetve könnyen kezelhetővé válnak.

Ha pattanásokra hajlamos bőre van fontos, hogy kíméletes, hipoallergén, aknés bőrre kifejlesztett kozmetikumokat használjon. Egyéb kozmetikumok esetleg ronthatnak a helyzeten. Rendszeres és kíméletes ápolásra van szüksége: naponta kétszer (reggel és este) tisztításra és hidratálásra. A bőr hidratálása, nedvességtartalmának megőrzése – különösen téli hónapokban – fontos lépése a helyes bőrápolásnak, a dehidratáció esetén sérülnek a bőr védelmi funkciói és ez számos további bőrprobléma kialakulásához vezethet. Ha szeretnénk elfedni a pattanásokat, kifejezetten zsíros, problémás bőrre kifejlesztett készítményeket válasszunk, melyek ápolják a bőrt, este mindenképp alaposan távolítsuk el a sminket.

Fontos a fényvédelem és a bőrtípusnak megfelelő napvédő krém kiválasztása is.

A tartós stressz kiküszöbölése, a pihenés jótékony hatással van a bőr regenerációjára. A pattanásos bőr esetén az alacsony hiperglikémiás indexű ételek, italok, illetve a tejtermékek fogyasztása segíthet a gyulladás és a faggyútermelés csökkentésében.

Ikonikus termékeink

 • BESTSELLER

  3D korrekciós alapozó bőrfelszín-kisimító hatással - termék kép
 • Legolvasottabb

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  Életpillanatok

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4