OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Szakértői tippek a narancsfogyasztásról a gyönyörű bőrért

Mindannyian tisztában vagyunk az elegendő gyümölcs és leveles zöldség fogyasztásának fontosságával, de amikor a C-vitamin bevitel biztosításáról beszélünk, többnyire egy gyümölcsöt említünk: a narancsot.

Szakértői tippek a narancsfogyasztásról a gyönyörű bőrért
Oranges-experts-juicy-tips-for-beautiful-skin

Amellett, hogy tele van a bőr számára jótékony antioxidánsokkal, még egy kis vagy közepes méretű gyümölcs is fedezi az ajánlott napi C-vitamin bevitel két-harmadát. Megkérdeztük Raphaël Gruman táplálkozási szakértőt és Dr. Nina Roos bőrgyógyászt hogyan és miért kellene még többet beiktatni belőle az étrendünkbe.

Fényes jövő: hogyan segítik elő a narancsok bőrünk szép megjelenését


A narancsok nemcsak szépek, jó illatúak és ízűek, de csodás hatást gyakorolnak az arcszínre. Dr. Nina Roos bőrgyógyász elmondja hogyan hat ez a csodás, lédús gyümölcs a bőrfelszín alatt. Mint minden citrusféle, a narancsok kitűnő C-vitamin források, ami nemcsak serkenti a kollagéntermelést, ami a bőr fiatalos és telt megjelenéséért felelős, de segít védeni is a bőrt a káros külső hatásokkal szemben, mint a túlzott napsütés vagy a környezetszennyezés. Élénk színüket a narancsok az A-pro-vitamin néven is ismert, bétakarotin nevű pigmentnek köszönhetik, ami elősegíti az öregedés látható jeleivel szembeni harcot. Végezetül a narancsok csodás antioxidáns források, ami fokozza a  sejtregenerációt, miközben véd az UV-sugárzással szemben. Más hasonlóan magas bétakarotin tartalmú zöldség (nem meglepően) a répa, a sütőtök, az édes krumpli és mindegyik tök, míg a gyümölcsök közül a citrom és a kivi. Rengeteg választási lehetőségünk van!

A narancs fogyasztása: inkább nyersen


Az élet apró örömei közé tartozik a reggelire frissen facsart narancslé. Raphaël Gruman táplálkozási szakértő serint ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a reggeli gyümölcsléjéből, nagyon fontos olyan gyorsan meginni a narancslét, amilyen gyorsan csak lehet, hogy ne veszítse el a vitamintartalmát. Minél tovább hagyja állni, annál kevesebb, a bőre számára jótékony C-vitamint fog tartalmazni, ezért válassza inkább az otthon facsart narancslevet a bolti dobozos változat helyett! Ehhez hasonlóan pedig jobb a narancsokat nyersen fogyasztani főzés vagy sütés helyett. Raphaël elárulja nekünk, hogy a narancsok termocentrikusak, azaz a bennük található vitaminok és ásványok nagyon érzékenyek a fényre és a hőre: más szóval, minél kevesebbet tesz velük, annál jobb! Könnyen beiktathatja ez a csodás gyümölcsöt az étrendjébe, ha egy gyümölcssalátához vagy egy meleg desszert mellé kínál néhány szeletet belőle - egyszerűen, gyorsan és hatékonyan.

Our product suggestions

Antioxidáns baicalinnal a Slow Age segít harcolni a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen.
A citrusflavonoid származékból származó antioxidánsban gazdag Idéalia Sérum tartalmazza még az energizáló adenosine összetevőt, és a ragyogást adó édesgyökérkivonatot segítve a normál bőr Ideáliává változását. Bizonyított hatékonyság.

A betakarotin pigmentnek köszönhetően a narancs gazdag A-provitaminban, amely segít harcolni az öregedés látható jelei ellen. Általánosságban: minél színesebb a gyümölcs, annál jobb!

Ikonikus termékeink

C-VITAMIN SZÉRUM

C-VITAMIN SZÉRUM

Antioxidáns hatóanyag-kombináció a ragyogóbb bőrért

20 ml

Liftactiv Glyco-C ampulla pigmentfoltok ellen - termékkép

Liftactiv Glyco-C ampulla pigmentfoltok ellen

( 1 vélemény alapján )

go to top