OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A polifenolok és a bőrre gyakorolt jótékony hatásaik

Mik azok a polifenolok és hogyan segítik a bőrt? Olvasson többet ezekről a varázslatos molekulákról, amelyek antioxidáns tulajdonságaikról híresek!

A polifenolok és a bőrre gyakorolt jótékony hatásaik

Mik a polifenolok és milyen jótékony hatást gyakorolnak a bőrre?

Bár bizonyára sokan nem hallották még magát a kifejezést, mégis sokan ismerik a polifenolok bőrre gyakorolt előnyös tulajdonságait! Általánosságban elmondható, hogy a polifenolok több tucat élelmiszerben vannak jelen, melyek általában növényi alapúak, és magas antioxidáns tartalmúak. Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek híresek öregedésgátló tulajdonságaikról, különösen az UV-sugárzás által okozott stressz elleni harcban. Lényegében a polifenolokban gazdag élelmiszerek azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a külső tényezők, mint például a leégés és a környezetszennyezés, által okozott szabad gyökök terjedését, amelyek felgyorsíthatják az öregedés látható jeleinek kialakulását. Minél több antioxidánst fogyaszt, annál jobban fogja tudni a bőre kezelni az oxidatív stresszt, ezért fontos, hogy amennyiben ragyogó és üde arcszínre vágyik, fogyasszon polifenolokban gazdag összetevőket!

Mi a legjobb módja a polifenolokban gazdag élelmiszerek bevezetésének az étrendjébe?

Fogyasszon zöldségeket! Az élelmiszereknek gyakran savanyú vagy keserű ízt kölcsönző polifenolok természetes összetevők nagy választékában találhatóak meg, különösen a nyers zöldségekben, gyümölcsökben, gyógynövényekben és fűszerekben. A finomított vagy feldolgozott élelmiszerek általában kevesebb polifenolt tartalmaznak, ezért próbálja meg a lehető legtermészetesebb összetevőket használni, hogy maximalizálja az általuk nyújtott jótékony hatást! Általános szabály, hogy a színes élelmiszerek, mint például az áfonya, a gránátalma és a lila szőlő, nagy koncentrációban tartalmaznak polifenolokat a bennük található antocianin pigmentnek köszönhetően. További jó polifenolforrás a kömény és a kurkuma - a maximális hatásért, próbálja meg a fekete borsot a kurkumával kombinálni! Lényegében minél ragyogóbb színű, annál jobb!

A jótékony bőrápolási hatások mellett a polifenolok családjába tartozó élelmiszerek segíthetnek javítani a szervezet általános egészségi állapotát is. A flavonoidok, a polifenolok egy fajtája, segíthet a vérnyomás stabilizálásában, míg vizsgálatok kimutatták, hogy egyes, étcsokoládéban (egy vagy két kocka, nem az egész tábla) található polifenolok is pozitív hatással vannak a szív- és érrendszer működésére, javítva a vérkeringést. [1][2] Nem, mintha mentséget keresnénk, de azért jó tudni!


[1] Huang WY, Davidge ST, Wu J. Élelmiszeripari forrásból származó, bioaktív természetes összetevők potenciális használata a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében. Crit Rev Food Sci Nutr. 2013;53(6):615-30. doi: 10.1080/10408398.2010.550071.
[2] Arranz S, Valderas-Martinez P, Chiva-Blanch G, Casas R, Urpi-Sarda M, Lamuela-Raventos RM, Estruch R. A kakaó szívvédő hatásai: embereken végzett, randomizált klinikai vizsgálatok klinikai bizonyítéka. Mol Nutr Food Res. 2013 Jun;57(6):936-47. doi: 10.1002/mnfr.201200595.

Ikonikus termékeink

Bőrkisimító és ragyogást adó, energizáló arckrém. - termék kép

Bőrkisimító és ragyogást adó, energizáló arckrém - normál és zsíros bőrre

( 1 vélemény alapján )

Könnyű éjszakai arcápoló balzsam. - termék kép

Könnyű éjszakai arcápoló balzsam.

Bőrkisimító és ragyogást adó, energizáló arckrém. - termék kép

Bőrkisimító és ragyogást adó, energizáló arckrém - száraz bőrre

( 1 vélemény alapján )

go to top