OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Városi nyár: védje a bőrét otthon és külföldön is!

A nyár nagy részét városban tölti? Akár otthon marad, akár turistaként fedez fel egy nagyvárost, ne hagyja ki a legjobb tippjeinket a bőre ápolásáért!

Városi nyár: védje a bőrét otthon és külföldön is!

A bőrápolás nyáron: városi kiadás

Ahogy az időjárás változik az év során, úgy változik a bőr is! Az, ami eddig működött, nem valószínű, hogy ilyenkor is jó, különösen igaz ez nyáron, amikor a melegebb hőmérséklet hajlamos a zsíros vagy pattanásos bőr állapotát tovább rontani. A melegebb időjárás általában növeli az izzadást, súlyosbítva a pattanásokra hajlamos bőr állapotát, ezért fontos a bőr megfelelő megtisztítása a pórusok eltömődése ellen. A pórusösszehúzó összetevőket, mint az alkohol vagy a szalicilsav, tartalmazó arctisztítók, rendkívül alkalmasak a többlet faggyú eltávolítására, míg a könnyebb, gél alapú hidratálók nem terhelik túl a bőrt a melegben. Ami pedig a száraz bőrt érinti, a hidratálás még fontosabbá válik a melegebb hónapokban. A túlzott napsütés a hőmérséklet emelkedése miatt fokozott vízveszteséget okozhat, ami a bőr védőrétegének gyengülését eredményezheti: mint tudjuk, csupán 20 napon töltött perc már a bőr hidratálásának akár 25% -ának az elvesztését is okozhatja.1] Rendszeresen hidratálja a test- és arcbőrét a nap káros, szárító hatásának elkerüléséért!


[1] Etude expérimentale sur les effets des UV sur la peau. L’Oréal Research & Development, mars 2007 (19 sujets), Etude UV et couche cornée Cunliffe, W. J.; Burton, J. L.; Shuster, S. The effect of local temperature variations on the sebum excretion rate. Br. J. Dermatol. 1970, 83, 650-654.)

Utazzon stílusosan, miközben ápolja is a bőrét!

Ha a szokásos bőrápolási rituáléját szeretné kiigazítani, fontos figyelembe venni a környezetszennyezésnek a bőrre gyakorolt ​​hatását. Mindegy, hogy repülővel, vonattal vagy autóval, az emberek hajlamosak sokkal többet utazni akkor, amikor meleg van és amikor a szennyezés is általában magasabb - és hosszabb időt tölteni - szárazabb, kevésbé szeles helyeken. Egy új város felfedezése mindig izgalmas, de ha sok időt tölt tömegközlekedéssel, gondoljon rá, hogy az UV-sugarak áthatolhatnak az ablakokon, és visszatükröződhetnek a bőrre - még felhős időben is!

Ráadásul amikor a környezetszennyezés UV-sugárzással vegyül az oxidatív stressz elkezd felhalmozódni és károsítani a bőrt
[1].

Az olyan bőrápolási termékek, amelyek a fényvédelmet hosszú UVA-védelemmel és antioxidánsokban gazdag összetevőkkel kombinálják, mint például az Idéal Soleil frissítő napvédő permet, segíthetnek küzdeni a szabadgyökök által okozott károsodásokkal szemben.

Ha úgy gondolja, hogy csak a fürdés után kell újra felvinni a fényvédőt, akkor gondolja újra! A nyári melegben jobban izzadunk és a ruhák állandó dörzsölése és / vagy a verejték csöpögése miatt a karjai és a lábai kevésbé védettek lehetnek, mint amennyire szeretné! A hőmérséklet ingadozása miatt gyakran felöltözünk, majd levetkőzünk, de a rétegek felvételével vagy eltávolításával a fényvédő hatása csökkenhet. Nyilvánvalónak tűnhet, de a természetes anyagok, mint például a pamut és a len, sokkal jobbak a verejték és az olaj felszivására.
[2] A frissítő napvédő permet arcra nagyszerű frissítő nagy melegben, de ne felejtse el újra és újra alkalmazni!

[1] Pham, D.-M., B. Boussouira, D. Moyal, and Q.l. Nguyen. "Oxidization of squalene, a human skin lipid: a new and reliable marker of environmental pollution studies." International Journal of Cosmetic Science 37.4 (2015): 357-65. Web.
[2] http://stylecaster.com/beauty/acne-in-summer/ *Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). The effect of local temperature variations on the sebum excretion rate. British Journal of Dermatology, 83(6), 650-654.

Ikonikus termékeink

 • Frissítő napvédő permet arcra SPF 50 - termék kép
 • Legolvasottabb

  Bőröregedés és hiperpigmentáció? Van megoldás!

  Arcápolás

  Bőröregedés és hiperpigmentáció? Van megoldás!

  A ráncok mellett jelentkező egyik leggyakoribb bőröregedéssel kapcsolatos probléma az arcon, dekoltázson és a kézfejeken kialakuló, „öregségi foltok“ néven ismert hiperpigmentáció. Többféle pigmentfolt létezik. Lássuk mitől keletkeznek és mit tehetünk ellenük.

  olvassa el a cikket

  Szeplők és leégés: hogyan védje bőrét?

  Arcápolás

  Szeplők és leégés: hogyan védje bőrét?

  A szeplők a bőrön gyakran előforduló hiperpigmentációs foltok, amelyek napsütés hatására láthatóbbá válnak. Elmondjuk, mi okozza őket, miben különböznek a májfoltoktól, az anyajegyektől, és azt is, hogyan védheti a bőrét!

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4