OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Szakértői tippek a mandula hatásáról a ragyogó és szép bőrért

Szakértői tippek a mandula hatásáról a ragyogó és szép bőrért
Almonds the all-natural shortcut to glowing skin

Több mint 1 240 000 tonna éves terméssel, a mandula az egyik legfontosabb – és igen népszerű - élelmiszer, az egészséges bőrért. De könnyű összetéveszteni a tényeket és a fikciót! Ezért megkértük Raphaël Gruman táplálkozási szakértőt és Nina Roos bőrgyógyászt, hogy adjanak néhány tippet, hogyan érhetünk el eredményeket ezzel a különleges élelmiszerrel, valamint mondjanak néhány mondatot a mandula által a bőrre gyakorolt jótékony hatásokról is.

Hogyan segít a mandula megőrizni a bőr hidratáltságát?


Dr. Nina Roos bőrgyógyász mesél a mandula ragyogó és egészséges bőrt elősegítő tulajdonságairól. A mandulában természetesen jelen lévő magas antioxidáns tartalom segít hidratálni a bőrt, növelve a hámsejtek nedvességmegtartó képességét. Ez azt jelenti, hogy a bőr természetes védekező funkciója továbbra is védi a külső réteg sejtjeit, megóvva a túl erős napsugárzás és a környezetszennyezés negatív hatásaitól. Mint az olajos magvak többsége, a mandula is rengeteg biotint tartalmaz, amely segít serkenti a keratintermelést, ami elengedhetetlen az egészséges bőr, haj és körmök szempontjából. Nina javasolja, hogy, válasszon E-vitaminban gazdag ételeket, a fakó haj vagy töredező körmök javításáért, hozzátéve, hogy a helyileg alkalmazott E-vitamin olaj is segíthet. Ez pedig kiváló ürügy lehet egy újabb kényeztetésre!

A mandula: egy finom rágcsálnivaló az egészséges bőrért, hajért és körmökért


A mandula, magas rosttartalma és E-vitaminban gazdag mivolta miatt, ideális választás, ha lecsökken a vércukorszintje vagy ha a délután közepén éhesnek érzi magát. De itt semmiképpen sem a sózott vagy cukrozott változatra gondolunk (ugyanez vonatkozik a pekándióra, a mogyoróra és kesudióra is)! Raphaël Gruman táplálkozási szakértő szerint, a natúr mandulát kell választani, ha az egészséges haj, körmök és bőr miatt szeretnénk ezt fogyasztani. A pirított mandulát bármilyen ételhez hozzá lehet adni, mint a zabkása, különböző saláták, csirkeételek vagy halak, de nagyszerűen helyettesíthetjük vele a perecet vagy a sósmogyorót is, baráti összejöveteleken. Raphaël javasolja még, hogy cseréljük le a szokásos mártogatós ételeket egy tál mandulára vagy más típusú magokra, beleértve a diót, a pekándiót és a brazil diót is, amelyek mind hasonlóan jótékony hatásúak a bőrre. Ropogósak, finomak és teli vannak mindenféle jóval. Egy átlagos marék mandula (kb. 15 szem) ideális, hogy ne érezze magát éhesnek, cukros, hizlaló ételek fogyasztása nélkül. Végtére is, a diákcsemegére rászokni nem is olyan rossz dolog!

A mandula rengeteg biotint tartalmaz, ami segít serkenteni az egészségesnek látszó bőr, haj és köröm számára elengedhetetlen keratintermelést. Gazdag továbbá E-vitaminban is, ami segíthet javítani a száraz hajat és a töredező körmöket.

Ikonikus termékeink

Nappali arcápoló a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen - termékkép

Nappali arcápoló a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen

( 80 vélemény alapján )

go to top