OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan segíti elő a gomba az üde arcbőrt?

Hogyan segíti elő a gomba az üde arcbőrt?


Úgy tűnik, hogy az áfonya nem az egyedüli antioxidánsokban bővelkedő élelmiszer: a gombák szintén gazdagok ebben az erőteljes molekulában, ami harcol a szabadgyökök bőrfelszín alatti elszaporodása ellen, lassítva az oxidációs folyamatot. Az eredmény pedig? Teltebb, fiatalosabbnak látszó arcbőr, amely kevésbé van kitéve a káros külső hatásoknak. Dr. Nina Roos bőrgyógyász elmondja, hogy a gombák magas D-vitamin tartalma kulcsfontosságú a hajat, a bőrt és körmöket felépítő anyagok újjáépítésében, ezért fontos alkotóelemei minden kiegyensúlyozott étrendnek. Az alábbi receptek ötletet adhatnak, de ha nem szeretne kizárólag gombákat fogyasztani, Nina javasolja még a tojást, a tejet és a zsíros halakat, amelyek hasonlóan magas D-vitamin tartalmúak. Ha szeretné visszanyerni bőre ragyogását, válassza a könnyen és gyorsan elkészíthető gombás rántottát shiitake-, róka- vagy a kevésbé ismert maitake gombával, amelyek mind rendkívül magas D-vitamin tartalmúak. Minimális erőráfordítással, maximális eredmény – ezért kedveljük!

A nyers gomba – bízzon bennünk, nagyon jó!


A természet egyik legsokoldalúbb zöldségeként, a gomba tulajdonképpen bármihez hozzáadható a steakektől, a rántott húsokon át a rántottáig. Azt már mindannyian jól tudjuk, hogy a gombák főve igazán ízletesek, főként a portobello gomba, aminek grillezés vagy pirítás közben megnő a D-vitamin tartalma – de gondolt volna valaha arra, hogy nyersen is fogyaszthatóak? Ne utasítsa el rögtön a gondolatot: szakértők szerint a zöldsaláta gombával és egy kevés salátaszósszal kiegészítve ideálisan biztosítja a bennük lévő D-vitamin hasznosíthatóságát a szervezet számára. Raphäel Gruman táplálkozási szakértő javasolja, hogy mielőtt a salátához adja a gombát csak szeletelje és kockázza fel, mert így őrizheti meg a legjobban a benne lévő vitaminokat.

Raphaël elmondta, hogy azon kívül, hogy az egyik legjobb D-vitamin forrás, a gomba tápanyag értéke még erősebb, ha magas zsírtartalmú ételekkel együtt fogyasztjuk. Mi ennek az oka? Kémiai összetételüket tekintve, a gombák a ‘zsírban oldódók’ közé tartoznak. Ez azt jelenti, hogy a molekuláik feloldódnak, amikor zsírokkal találkoznak, azaz a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok jobban hasznosulnak a szervezetben. E miatt szokták javasolni, hogy ne mossuk meg őket, hanem inkább dörzsöljük le a szennyeződéseket róluk. Zsírban oldódó mivoltuknak köszönhetően, ha magas zsírtartalmú ételekkel párosítjuk, mint például a lazac, vagy salátához adva fogyasztjuk egy kevés salátaszósszal, akkor a D-vitamin bőrre gyakorolt jótékony hatásait maximálisan kihasználhatjuk.

A gomba nagyszerű antioxidáns forrás, még főzve is – ezért írja fel a portobello, a róka és a shiitake gombát a bevásárlólistájára!

A Kombuchával gazdagított Idealia nappali krém a bőrnek a polifenolok minden jótékony hatását nyújtja és még Vichy termálvízzel is tartalmaz.

Ikonikus termékeink

 • Nappali arcápoló a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen - termékkép
 • Legolvasottabb

  Az "urban ageing" jelenség

  Slow life

  Az "urban ageing" jelenség

  Milyen hatással van az arcbőrre a városi környezet? Az olyan tényezők, mint  pl. a dohányzás, a szmog és a stressz, melyekkel a városokban nap mint nap szembe kell néznünk - összefoglaló nevén az exposome - szoros kapcsolatban állnak a bőr idő előtti öregedésével. Milyen megoldást kínál erre a Vichy?

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4