OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan harcolhatunk a bőröregedés kialakulóban lévő jelei ellen?

A kérdésre adott válaszhoz először meg kell értenünk a bőrörgedés jeleit, mielőtt még láthatóvá válnak. A válasz kulcsa az exposome.

Hogyan harcolhatunk a bőröregedés kialakulóban lévő jelei ellen?

Az exposome egy tudományos koncepció, amely 2005-ben bukkant fel, és amely a környezeti kitettség és a közegészség kapcsolatát vizsgálja. C. Wild munkájában ezt úgy határozta meg, mint a környezeti hatások halmozott mértékét és a kapcsolódó biológiai válaszokat egy egész életen át, beleértve a környezetet, a viselkedést és az endogén folyamatokat. Magában foglal mindent, ami nem a genetikához kapcsolódik, így az összes környezeti hatást, továbbá a dohányzást, az étrendet, a stresszt, az alvás minőségét, és így tovább.

Ez a holisztikus megközelítés egy új módja annak, ahogy nem csak az egészséget, de a bőrt is vizsgáljuk. Hiszen a bőr, mint védő szerv, kapcsolatot teremt a belső és a külső világ között. Így közvetlenül befolyásolják a külső hatások (káros környezeti hatások, úgy mint az UV-sugárzás és a környezetszennyezés) és a belső feszültségek (fáradtság, szorongás, kiegyensúlyozatlan étrend).

Az exposome-nak kitett bőr naponta számos biológiai károsodást szenved – ezek főleg az oxidáció és a gyulladás - melyek összeadódnak, és apránként, évről évre hatnak a fiatalság ellen. A károk hosszú ideig láthatatlanok maradnak. Egyszer csak viszont elkezdenek láthatóvá válni. Mindez először a szárazabb bőrrel, tompa, egyenetlen arcszínnel kezdődik. Majd foltok jelennek meg, a bőr elveszíti feszességét és a ráncok bevésődnek.

A Vichy mint a bőr szakértője, és mint a nők életét szorosan követő márka az elsők között tanulmányozta ezt a tudományos területet. A Slow Âge az első olyan Vichy arcápoló, amelyet erre a szakértelemre alapozva fejlesztettek ki.
A Vichy Laboratórium ezért az alábbi összetevőket kombinálta:
• Széles spektrumú UV-szűrő (UVA, UVB, hosszú hullámú UVA) védi a bőrt az UV-sugárzás káros hatásaitól, amely akár 80%-ban felelős a bőröregedésért
• Probiotikus eredetű Bifidusz és Vichy termálvíz erősítik a bőrt és segítenek védeni az expozícióval szemben
• Széles spektrumú antioxidáns baicalin, amely az expozíció által okozott oxidációs reakcióra hat

Ikonikus termékeink

 • Nappali arcápoló a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen - termékkép
 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4