OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A rezveratrol lenne a következő, nagy öregedésgátló antioxidáns?

Az öregedésgátló hatásaikról ismert antioxidánsok nagy újdonságnak számítanak a bőrápolás világában. Most a rezveratrolról lesz szó, amelyet a szakértők az oxidatív stressz elleni hatása miatt kedvelnek.

Mi a rezveratrol és miben található?

A rezveratrol az antioxidánsokon belül a családjába tartozik. Míg általában a csokoládéval, vörösborral és szőlővel kapcsolatban kerülnek szóba, a polifenolok természetes alapanyagok széles választékában megtalálhatóak, különösen a nyers zöldségekben, gyümölcsökben és fűszernövényekben.  
Az antioxidánsok bizonyítottan csökkentik az öregedés látható jeleit, amely leginkább az UV-sugárzással kapcsolatos káros hatások elleni harc elősegítésében nyilvánul meg. [1]

A rezveratrol esetében a kutatók azt állítják, hogy "a bőrnek különösen jót tesz ez az ígéretes összetevő, mert a rezveratrol antioxidáns tulajdonságai jól hatnak a magas oxidatív stressz ellen, amelynek gyakran ki vannak téve a bőrsejtek." [2] Mi több, a rezveratrol nemcsak teljesen természetes [3], hanem bizonyítottan támogatja a mitokondriumokat, melyek segítik a sejtek légzését (in vitro teszt).

Hogyan segíti a rezveratrol a bőrt?

A rezveratrol bizonyítottan jót tesz a bőrnek, néhány kulcsfontosságú folyamaton keresztül. Első, és legfontosabb ezek közül, hogy a rezveratrol antioxidáns tulajdonságai bizonyítottan, nagyon hatékonyak az UV-szennyezés ellen (in vitro teszt) – ez az egyik legkárosabb hatás, amely a bőrt városi környezetben érheti. A L'Oréal által végzett legújabb kutatások szerint a rezveratrol segíti a bőr napsütés által okozott UV-szennyezésre kialakuló válasz- (és regeneráló-) képességét és javítja a bőr antioxidáns-védelmét.

A rezveratrolt továbbá az UV-sugárzás káros hatásai által okozott pigmentáció csökkentésével, valamint a kollagénszintézissel is kapcsolatba hozzák.[4] Mivel a korai bőröregedés több, mint 80%-a olyan külső hatásokkal függ össze,  mint például az UV-sugárzás károsító hatásai, a rezveratrol pozitív hatással lehet a bőr fiatalos megjelenésére.
Ugyanakkor kutatások bizonyítják, hogy a szájon át szedhető rezveratrol nem elegendő a bőrproblémák kezelésére.[5] Ehelyett, a rezveratrol külső alkalmazáson keresztül hatékonyabban jut be a bőrbe és közvetlenül képes serkenteni a bőr meglévő antioxidáns-védelmét.

[1] https://www.netdoctor.co.uk/healthy-eating/a10835/antioxidants-and-oxidative-stress/

[2] Ndiaye, M. et al, ‘The Grape Antioxidant Resveratrol for Skin Disorders: Promise, Prospects, and Challenges’ in Archives of biochemistry and biophysics508.2 (2011) pp. 160-174 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060966/]

[3] extracted from the root polygonum cuspinadum
[4] Soeur, J. et al, ‘Skin resistance to oxidative stress induced by resveratrol: from Nrf2 activation to GSH biosynthesis’ in Free Radical Biology and Medicine78 (2015) pp. 213-223

[5] Hung, C.F. ‘Delivery of resveratrol, a red wine polyphenol, from solutions and hydrogels via the skin’ inBiological & pharmaceutical bulletin 31.5 (2008) pp. 955-962 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18451526/]

Ikonikus termékeink

 • Öregedésgátló éjszakai arckrém az élettel teli, ragyogó arcbőrért - termékkép

  SLOW ÂGE

  Öregedésgátló éjszakai arckrém az élettel teli, ragyogó arcbőrért

  Éjszakai arckrém

  Éjszakáról éjszakára segíti a bőrfelszín megújulását és a kisebb ráncok simítását.

 • Legolvasottabb

  A kollagén: minden, amit tudnia érdemes róla.

  Összetevők

  A kollagén: minden, amit tudnia érdemes róla.

  Igaz, amit beszélnek róla: a bőre erősen függ tőle!
  Emlékszik még arra az időre, amikor nem tudta, hogy a kollagén igencsak fontos a bőre számára? Talán, amikor a 20-as éveiben a kollagéntermelése igencsak magas volt, 75%  -kal magasabb, mint az életkor előrehaladtával, nem kellett ezzel foglalkoznia! Esetleg fél füllel hallotta a kollagén szót, tudta, hogy az egy fehérje és hogy valahogyan összefügg a bőr struktúrájával.

  olvassa el a cikket

  A peptidek: ismerje meg ezeket a csodás öregedésgátló összetevőket!

  Összetevők

  A peptidek: ismerje meg ezeket a csodás öregedésgátló összetevőket!

  Az új öregedésgátló összetevőket, a peptideket Önnek is érdemes kipróbálnia!
  A retinollal, az antioxidánsokkal, az AHA-kkal és a C-vitaminnal úgy tűnhet, hogy minden hónapban megjelenik valami új szuper szépségápolási összetevő! A bőrápolásban a legújabb különlegességek most a peptidek: aminosavak rövid láncai, amelyek közül néhány közismerten újból el képes indítani a kollagéntermelést, lassítva az öregedési folyamatot. Érdemes hát Önnek is tudnia ezekről az öregedésgátló hatóanyagokról!

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4