OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A lazac: egészséges zsírok a telt bőrért

A lazac: egészséges zsírok a telt bőrért
Salmon-healthy-fats-for-plump-skin

Megkérdeztük Dr. Nina Roos bőrgyógyász és Raphaël Gruman táplálkozási tanácsadó szakértőket mindenki kedvenc olajos halának az elkészítési módjáról, illetve arról, hogy miért alapvető fontosságú elegendő omega-3 fogyasztása a gyönyörű bőrért.

Fogyasszon halat: hogyan segíti a lazac a bőr hidratálását?


Dr. Nina Roos bőrgyógyász megosztja velünk, hogy a bőr hidratálása szempontjából a lazac az egyik legjobb természetes összetevő. Akárcsak az avokádó, az olajos halak, mint a lazac és a makréla is rengeteg természetes zsírsavat tartalmaznak, beleértve az omega 3-t is. Ezek a zsírsavak segítenek védeni a bőr természetes barrier-funktcióját, maximalizálva a vízmegtartást a teltebb és fiatalosabbnak látszó bőrért - Victoria Beckham, divattervező, akiről közismert, hogy sokáig szenvedett pattanásoktól, a lazac bőrnyugtató tulajdonságiara esküszik. Miközben viszonylag alacsony a kalóriatartalma, a lazac hihetetlenül gazdag proteinforrás, ami serkenti a kollagéntermelést – ami nem csupán a bőr fiatalos megjelenéséért, de az egész test egészséges porcaiért és kötőszöveteiért is felelős. Hasonló jótékony hatásokat nyújtanak még a többi olajos halak, amelyek szintén kitűnő protein források, illetve az olajos magvak (beleértve a mandulát ) és a repceolaj. Tehát irány a konyha!

A lazac elkészítése: minél hidegebb, annál jobb


Rengeteg módja van a lazac elkészítésének, ezért megkértük Raphaël Gruman táplálkozási szakértőt, mondja el az ő legjobb tanácsait, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet ebből a rendkívül sokoldalú halból. Mindannyian jól ismerjük a lazac klasszikus elkészítését: a sütést vagy főzést fóliába csomagolva, de Raphaël elmondja, hogy fontos odafigyelni a grill vagy a sütő hőmérsékletére is! Annak érdekében, hogy megőrizze a lehető legtöbb omega-3-at, csomagolja a filét vagy a szeletet egy fóliába vagy sütőpapírba egy kevés olajjal és süsse 15 percig alacsony hőfokon (140°C) a szaftos és lédús szeletekért, amelyek a villán szépen szétesnek. A túl magas hőfok száraz, rágós szeleteket eredményezhet, amiben az oly fontos zsírsavak szintje lesüllyed.

Neovadiol Compensating Complex – arckrém a tömörebbnek érződő arcbőrért. Kifejezetten változókori arcbőrre kifejlesztett arcápoló, amely segít, hogy az arcbőr tömörebbnek és rugalmasabbnak érződjön.
Slow Âge arckrém a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen. 3 aktív hatóanyag kombinációjával.

Ikonikus termékeink

Új

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

Peri-Menopause / A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, nedvességgel feltöltő nappali arckrém

( 5 vélemény alapján )

Nappali arcápoló a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen - termékkép

Nappali arcápoló a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen

( 80 vélemény alapján )

Új

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrminőség Javító Éjszakai Krém - termékkép

Peri-Menopause / A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, revitalizáló éjszakai arckrém

( 7 vélemény alapján )

go to top