OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5 ok, hogy pozitív változásként tekintsünk a menopauzára

Itt az ideje, hogy újraértelmezzük a menopauzát. A változókor sorsfordító időszak az életben, gyakran kezelik tévesen egészségügyi válságként, amelyet "el kell szenvedni" vagy "meg kell birkózni vele".

5 ok, hogy pozitív változásként tekintsünk a&nbspmenopauzára

Talán elsőre furcsának tűnhet, de a menopauza pozitív változásokat is hozhat az életünkbe, ha nyitottan állunk hozzá. Új fejezet kezdődhet életünkben ennek a rendkívüli változásnak köszönhetően, ahol végre kiteljesedhetünk.

A menopauzával kapcsolatban általában a kellemetlen tünetek jutnak eszünkbe – a hőhullámok, hüvelyszárazság, hangulatingadozás, hajhullás és az alvásproblémák. A változókor tünetei hosszú listát alkotnak, összesen 34 kisebb-nagyobb kellemetlenséggel.
Ne feledjük, hogy a változókor pozitív hatással is lehet az életünkre; egyrészt nem minden a női hormonszint csökkenéséhez kötődő fizikai változás végeredménye negatív, másrészt az érzelmi és szociális változások sorozata energiával tölthet fel.

1. Viszlát, menstruáció!

A menopauza a menstruáció végét jelenti, ami sok nő számára már önmagában is ünneplésre ad okot. Nem kell többé tamponokkal vagy betétekkel bajlódni, nincs több aggódás az átázás miatt, és nincs több menstruációs fájdalom. Sok nő számára annyira kellemetlenek a menstruációs tünetek, hogy otthon kell maradniuk. Számukra a menopauza felszabadító, igazi megkönnyebbülést jelent. Végre újra felvehetek fehéret, írta egy olvasóm egyszer.

2. Szex terhességi aggodalmak nélkül

Sok nő azt tartja a menopauza egyik legnagyobb előnyének, hogy többé nem kell foglalkozni a teherbeeséssel, így felszabadultan élvezhetik a szexuális együttlétet. A fogamzásgátlást a menopauzáig kell folytatni, amely 50 év alatti nők esetében az utolsó természetes menstruáció után két évvel, 50 év feletti nők esetében pedig az utolsó természetes menstruáció után egy évvel következik be. Ha a menopauza nem igazolható, a fogamzásgátlást ajánlott 55 éves korig folytatni.

3. Nagyobb önbizalom

Nem ritka, hogy a posztmenopauzában lévő nők arról számolnak be, hogy a változókor utáni időszakban sokkal magabiztosabbnak érzik magukat, részben a menopauza során bekövetkező biológiai változások miatt, részben pedig maga az életszakasz miatt. Úgy érzik, hogy egy bizonyos kor felett már nem akarnak másoknak megfelelni. Önbizalmuk miatt nagyobb valószínűséggel vágnak bele abba, amit akarnak, mert érzik, hogy képesek megbirkózni bármivel, ami az útjukba kerül.

4. Itt az ideje törődni magammal

A menopauza kiváló alkalom az életmód megújítására és az önmagunkhoz való hozzáállás megváltoztatására. Sok nő ilyenkor kezd fogékonyabb lenni az egészségesebb életmóddal kapcsolatos tanácsok iránt. Érdemes odafigyelni és beiktatni a rendszeres egészségügyi szűréseket is. Évente elmenni mammográfiára, nőgyógyászati rákszűrésre, és csontritkulás vizsgálatra. Fontos az egészséges, zsírszegény, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend, és rendszeres fizikai aktivitás, mely bizonyítottan hatásos a pszichés tünetekre és mentális változásokra is.

5. Önmegvalósítás

A menopauza után előttünk van még életünk egyharmada. Sosem késő belevágni abba, amit mindig is csinálni akartunk, csak nem volt rá korábban lehetőségünk. Állítólag ebben az életszakaszban a nők hajlamosak több kockázatot vállalni, akár karriert is váltani, vagy esetleg egy hobbiból vállalkozást csinálni. Van, aki ilyenkor kezd el hegyet mászni vagy korcsolyázni, mások balettoznak vagy nyelveket tanulnak. Ha van valami, amit eddig halogattunk, most it az idő belevágni!

Ikonikus termékeink

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig<br />Meno 5 Bi-Szérum

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig
Meno 5 Bi-Szérum

( 68 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, nedvességgel feltöltő nappali arckrém

( 9 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrminőség Javító Éjszakai Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, revitalizáló éjszakai arckrém

( 11 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő Faggyútermelés Szabályozó Nappali Arckrém - termékkép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó nappali arckrém

( 7 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő és Feszesítő Éjszakai Krém - termék kép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó éjszakai arckrém

( 3 vélemény alapján )

Száj- és szemkörnyékápoló

Száj- és szemkörnyékápoló

( 1 vélemény alapján )

go to top