OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5 jó dolog, amit a változókor hozhat

A változókor egy összetett testi-lelki változás a nő életében, amely járhat kihívásokkal, de azért hoz jó dolgokat is magával!

5 jó dolog, amit a változókor hozhat

1. Nincs több fogamzásgátló

Az ovuláció vége a menopauzában azt jelenti, hogy hosszú évek után ez az első alkalom, hogy már nem kell védekezni. Azoknak a nőknek, akik elérik a menopauzát (12 hónap menstruáció nélkül), és 50 év alattiak, további két évig folytatniuk kell a fogamzásgátlást, akik 50 éves koruk után érik el a menopauzát, további egy évig javasolt folytatni a fogamzásgátlást.

2. Nincs több menstruáció

Jön az élet havi érzés nélkül, amikor nem kell azzal foglalkozni, hogy mikor utazzunk vagy sportoljunk! Sok nő életét megkeseríti a fájdalmas menstruáció, ennek is vége! Kutatások szerint több mint 18 000 dollárba (7.7 millió Ft) kerül egy nőnek élete során, hogy menstruál, erre sem kell többet küldeni.

3. Nincs több PMS

A PMS-tünetek a petefészkek aktivitásához kapcsolódnak, így a nők termékeny éveiben jelentkeznek. Ez azt jelenti, hogy amikor a menopauza bekövetkezik, a PMS megszűnik. A perimenopauzában azonban a tünetek általában romlanak a hormonok ingadozása miatt, de ez is megszűnik később.

4. Kevesebb migrén

A perimenopauza szakaszában, amikor a menstruáció rendszertelenné válik, a migrénes rohamok is előfordulhatnak. A menopauza vége felé a menstruáció ritkulásával viszont a migrén is csökkenni fog.

5. Motiváció, hogy egészségesebbek legyünk

Bizonyított tény, hogy aki jó kondícióban lép bele a változókor szakaszába, enyhébb tüneteket tapasztal magán. De sosem késő életmódot váltani, a menopauza egy jó ok lehet többet mozogni, egészségesebben étkezni, kevesebb alkoholt inni és jobban odafigyelni magunkra összességében!

go to top