OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

40 felett, tudatosan, Iványi Orsi menopauza aktivistával

40 felett számos kíhívással kell szembenéznünk. A külvilág számára sokszor láthatatlan problémákkal küzdünk, és persze nem tagadhatjuk le az öregedés látható nyomait sem magunkon. A bőrünk például egyből elárulja, hogy hány évesek vagyunk. Az öregedés látható jelei a ráncok, a szárazabb bőr, a foltok, sokunk számára elkerülhetetlenek.    Az életkor kitolódásával, köszönhetően az orvostudomány fejlődésének és az egyre jobb életkörülményeknek, viszont nem engedhetjük meg, hogy elhagyjuk magunkat, hiszen jobb esetben tovább fogunk élni mint szüleink vagy nagyszüleink, így érdemes komolyan venni a 40 feletti bőrápolást.

Üdv a menopauzában

Pár éve Toszkánában kötöttem ki egy szerelemnek köszönhetően, soha nem gondoltam, hogy 40 felett ismét országot fogok váltani (pár évet éltem Londonban), férjhez megyek és új karriert is találok magamnak. Talán furcsán hangzik, de a menopauzának köszönhető, hogy megtaláltam a küldetésemet. Amikor tavaly elkezdtem írni arról a blogomon, hogy perimenopauzába léptem és küzdök a tünetekkel, meghívtam egy zárt csoportba azokat a nőket, akik szintén hasonló cipőben járnak. Pár nap alatt ötszázan lettünk, ma már 1700-an támogatjuk egymást, inspiráljuk egymást és magunkat, mi, 40 feletti nők. Közösséget építek, mert együtt minden sokkal könnyebb, még a menopauzát túlélni is!

Tudatos bőrápolás

Jómagam mostanáig nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget ennek, nem volt soha semmi problémám a bőrömmel, lazán kezeltem a bőrápolást, minden tudatosság nélkül. Azonban a perimenopauzában be kellett látnom, hogy itt az ideje, hogy tudományos úton elkezdeni foglalkozni a bőrömmel. Ha jót akarok magamnak.

A változókor azaz menopauza rendesen meggyötörhet minket, ezért fontos a pozitív hozzállás. Tudom, furcsán hangzik, de így sokkal könnyebb lesz túlélni. Minden nő keresztülmegy rajta, kinek könnyebb, kinek nehezebb, nincs benne semmi szégyellnivaló, egy természetes folyamat. A menopauza  – a serdülőkori nővé váláshoz hasonlóan – nem egyik napról a másikra, nem hirtelen következik be, vannak előjelei, melyekről sokáig esetleg tudomást sem veszünk, nem is gyanakszunk, hogy már az előszobájában járunk. Tulajdonképpen ez egyfajta hormonális átmenet, amelyhez mindaddig, amíg a szervezetünk hozzá nem szokik a megváltozott helyzethez, bizonyos - főleg kellemetlen - tünetek társulhatnak.Az öregedés már a huszas éveinkben megkezdődik, a csökkenő ösztrogénszint a menozopauza során még fel is gyorsítja az öregedési folyamatokat. Mindenből kevesebbet termel a bőr, nehezebben újul meg, csökken a zsírtartalma és a vízmegkötő képessége. Magyarul száraz lesz a bőr, romlik a tónusa, megvastagszik, a ráncok mélyülnek, a bőr megereszkedik. Mindezek azt jelzik, hogy ideje komolyan elkezdeni ilyenkor foglalkozni a bőrrel. Sosem késő!

Tisztítás, hidratálás, fényvédelem

Nincs mese, bizonyos bőrápolási lépéseket naponta (többször) el kell végezni. Számomra ez a három termék az alap, ezek nélkül nincs ápolt bőr. Reggel és este is tisztítok, napközben többször hidratálok, fényvédő nélkül nem lépek ki az utcára. Mint tudjuk, a nap okozza a legnagyobb mértékben az öregedést.  Érdemes olyan termékeket keresni, melyeket kifejezeten érett bőrre fejlesztettek ki. A Vichy Neovadiol termékcsaládja pont ilyen, mely egyedülálló módon menopuazában lévő nőknek szól, így figyelembe vették a megalkotásnál, hogy min megy keresztül egy változókorba lépő nő.

Az egyik kedvencem termékem a Phytosculpt feszesítő balzsam, melyet a nyakamra és arcomra használok, javítja a bőrtömörséget, gyorsan felszívódik a bőrömön és az állagát is nagyon szereti a bőröm. Fontos megjegyezni, hogy az áll és a nyak pont olyan területek, melyeket hajlamosak vagyunk nagyvonalúan elhanyagolni, pedig... A másik kedvenc termékem a termálvízes spray, ezt a krém alá is szoktam permetezni, meg persze nyáron is nagyon üdítő, mindig van egy a táskámban. Napközben hidratálásra használom még a Magistral balzsamot, ha úgy érzem, hogy különösen száraz a bőröm, ez egy testesebb krém, és szeretem jól belemasszírozni a bőrömbe, hogy hatásosabb legyen az eredmény.

Fontos megjegyeznem, hogy nem árt életmódot is váltani 40 felett, felejtsük el a szoláriumot, a dohányzást és próbáljunk stresszmentesen élni, szerintem ez a legnehezebb, amúgy. Az arc ápolása összetett "munka", már ott kezdődik, hogy mit eszünk, iszunk, mennyit mozgunk, hogyan élünk, és persze, hogy mit kenünk magunkra. 

Egyszer mindennek vége lesz, így is hozzáállhatunk a menopauzához. Vagy összeszedjük magunkat és megpróbáljuk kihozni belőle a legjobbat: váltsunk életmódot, kezdjünk el sportolni, legyünk tudatosabban, annak érdekében, hogy minél teljesebben éljük meg életünk második felét.

Iványi Orsolya, a negyvenes nők bloggere, menopauza aktivista, újságíró, blogger
www.neverordinary.blog.hu
Zárt csoport:https://www.facebook.com/eljeneka40felettinok
FB oldal: www.facebook.com/Neverordinary

Ikonikus termékeink

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig<br />Meno 5 Bi-Szérum

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig
Meno 5 Bi-Szérum

( 70 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, nedvességgel feltöltő nappali arckrém

( 3 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrminőség Javító Éjszakai Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, revitalizáló éjszakai arckrém

( 11 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő Faggyútermelés Szabályozó Nappali Arckrém - termékkép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó nappali arckrém

( 7 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő és Feszesítő Éjszakai Krém - termék kép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó éjszakai arckrém

( 3 vélemény alapján )

Száj- és szemkörnyékápoló

Száj- és szemkörnyékápoló

( 1 vélemény alapján )

go to top