OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

4 jótanács férfiaknak hajhullás ellen

Az öröklött hajhullás különböző erősségű lehet, bármely életkorban. Drámai hatása lehet az önbizalomra főként, ha fiatalkorban vagy ha olyankor jelentkezik, amikor egyéb stresszforrásokkal is szembe kell nézni.

4 jótanács férfiaknak hajhullás ellen

A "Férfias kopaszodás" a hormonokkal áll összefüggésben és elsősorban a homlokon és a fejtetőn jelentkezik, és nőknél is előfordul*. A hajhullást egyéb okok is kiválthatják, amelyek lehetnek szezonálisak is, de kiválthatja extrém stressz vagy az általános egészségi állapot is. Ezért ajánlott megismerni a hajhullás okait, mielőtt a különböző kezelési lehetőségeket tanulmányozná. Első lépésben megkérdezheti a gyógyszerészét. Az alábbi négy tanács segíthet ennek a nyomasztó problémának a csökkentésében minden típusú hajhullás esetén:

1. Táplálja a hajhagymáit


A kiegyensúlyozott étrend és a jól működő endokrin rendszer alapvető fontosságú a hajhagymák egészséges működéséhez. Dr. Bergfeld ** hajegészségügyi-szakértő rámutat, hogy a proteinek elősegítik a haj sejtnövekedését akárcsak az izmok esetén, edzés után. A tojás kiváló fehérje és létfontosságú B-vitamin forrás. A vas és a cink egyaránt fontosak az egészséges fejbőrhöz, fontolja meg ezek kiegészítő szedését.

2. Kímélje a fejbőrét


A túl gyakori samponos hajmosás és a hajfestés károsíthatja a hajhagymákat, a meglévő hajat gyengítheti és törékennyé teheti. Soha ne fésülje ki a haját, ha az nedves és próbálja nem húzni! Hajszárításkor válasszon hideg levegőt a károsodások megelőzése érdekében, és ne tegye ki a fejbőrt túlzott napsütésnek sem, mert ez kiszáríthatja!

3. Aludjon többet


Számos klinikai vizsgálat, köztük egy a Belgravia Központ által végzett is, kimutatta, hogy az alváshiány kiválthatja vagy gyorsíthatja a hajhullást. Az alvás regenerálja az egész szervezetet, és elengedhetetlen az immunrendszer erősítésének, a hormonális egyensúly, az állóképesség növeléséhez valamint a stressz leküzdésében.

4. Kevesebb stressz


Minél többet szorong, annál rosszabbá válik az általános egészségi állapota és a fejbőr állapota is. Többen is aggódnak amiatt, hogy vajon a partnerük továbbra is szeretni fogja-e őket; egyesek társadalmilag visszahúzódóbbá válnak. Ne szenvedjen csendben! Beszéljen szeretteivel a problémáról vagy lépjen be egy online csoportba.
*Trichológiai Intézet **Megjelent a Medical Daily-ben

Legolvasottabb

A korpásodás különböző típusai

Hajápolás

A korpásodás különböző típusai

Ha a korpásodás minden igyekezete ellenére sem múlik, akkor ideje megváltoztatnia a kezelését! Elmondjuk, hogyan kezelje a száraz és zsíros korpát, valamint elmagyarázzuk a kettő közötti különbséget.

olvassa el a cikket

Hajápolás

Szakértőink tippjei: hogyan harcoljunk a hajhullás ellen

Hajunk, a bőrünkhöz hasonlóan védőfunkciót lát el, véd a környezeti ártalmakkal szemben. Továbbá fontos meghatározója mindennapi megjelenésünknek, hiszen az egészséges, dús hajzat önbizalmat is ad viselőjének. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően ápoljuk hajunkat. Amikor azt tapasztaljuk, hogy az átlagosnál több hajszál jelenik meg a mosdóban, ruháinkon vagy a padlón, akkor valamiféle változás zajlik a szervezetünkben, így első lépésként mindenképpen fel kell tárnunk ennek okait.

olvassa el a cikket

Tanácsok: hogyan harcolhat a hajhullás ellen

Hajápolás

Tanácsok: hogyan harcolhat a hajhullás ellen

Ne hagyja, hogy a hajhullás miatt csökkenjen az önbecsülése! Fedezze fel a Vichy 5 tanácsát a hajhullás és a kopaszodás megfékezésének elősegítésére és próbálja ki az Aminexil Clinical 5 Többfunkciós hajápoló programot hajhullás ellen.

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4