OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Menopauza és kollagénvesztés: miért ereszkedik meg a bőröm?

Már nem úgy nézünk ki, mintha 20 évesek lennénk és ezzel semmi baj, mert sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben: magabiztosabbak, bölcsebbek lettünk és sokkal inkább tisztában vagyunk azzal, kik is vagyunk valójában.

Menopauza és kollagénvesztés: miért ereszkedik meg a bőröm?

A kollagénvesztés 30%-a a menopauza első 5 évében következik be.

Sajnos a bőr viszont nem követi ezeket a változásokat és a menopauza során elkezd megereszkedni. Mielőtt azonban fontolóra vennénk a sebészeti beavatkozást, nézzünk körül, hiszen rengeteg kevésbé invazív megoldás létezik, amely segítségünkre lehet.
A bőr megereszkedését a gyors kollagénveszteség okozza változókorban - az első 5 évben akár 30%-kal, a következő 20 évben pedig 2%-kal is csökkenhet a bőr feszessége. Igen, nehéz időszak előtt állunk, de miért nem koncetrálunk inkább a „következő 20 év”-re?


A kollagénvesztés egyéb következményei a bőrre nézve

Az atrófia a bőrszövet vastagságának jelentős mértékű csökkenésével jár. Minden, ami ehhez a  redukcióhoz vezet, megváltoztathatja az epidermisz és a dermisz közötti információ- és tápanyagcserét, megnehezítve a bőr mechanikai tulajdonságainak megtartását.

Amint a kollagén lebomlik, a bőr elveszti tömörségét, és megjelenhetnek a finom ráncok és vonalak. A nevető- és a homlokráncok elmélyülnek és állandóvá válnak, az orrcsúcs megereszkedik, a szemek beesnek és kitágulnak a pórusok.

A posztmenopauzás nőknél tapasztalható klinikai változások mindegyike az arc mindhárom bőrrétegének (epidermisz, dermisz és hypodermisz) öregedésével járnak. Ennek a nem túl kellemes, mégis teljesen természetes folyamatnak az atrófia, a bőrszárazság és a zsírrétegek eltűnése lesznek az elsődleges jelei.

Emellett a dermiszben található hialuronsav fokozatos, a csökkenő faggyúszekréciónak köszönhetően a bőr kiszáradását és érdességét, rugalmasságvesztést és a nedvességmegtartó képesség csökkenését észlelhetjük, melyek szintén a bőr rugalmasságának elvesztéséhez vezethetnek.

Összefoglalva: az arcunk másképp néz ki, talán kissé fáradtabbnak tűnhet, ami csökkentheti az önbizalmunkat. Akadályozzuk meg a folyamatot, vagy legalább lassítsuk le a lehető legjobban:

A legfontosabb tudnivalók

A változókori bőrmegereszkedés oka elsősorban a gyors kollagénvesztésnek köszönhető, amely egyéb változásokat is előidézhet.
Jó hír, hogy tehetünk ellene, például:
•  Kialakítunk egy bőrápolási rutint, melyet napi szinten követünk
•  Kiegyensúlyozott étrendre váltunk
A Neovadiol nappali és éjszakai krém, valamint szérum ideális megoldás a menopauza során megereszkedő bőr ápolásához.


Legolvasottabb

Menopauza: minden amit a bőrről és a hormonális változásokról tudni kell

Bőr & Szépség

Menopauza: minden amit a bőrről és a hormonális változásokról tudni kell

VICHY TUDOMÁNYOS KOMMUNIKÁCIÓA Vichy Laboratoires tudományos kommunikációja: küldetésünk, hogy folytassuk a menopauza kutatását és a történelmi hátteret figyelembe véve tovább mélyítsük a menopauzáról való ismereteinket. Ily módon biztosítjuk, hogy segíthessük a nőket a mindennapokban, és a legjobb tudományos eredményeket biztosítsuk számukra a jövőben. ”

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4