OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan ápoljam a bőröm menopauza alatt? A legjobb tanácsok.

A menopauza egy nagyon személyes jelenség, amely szorosan kapcsolódik a génekhez és a családi örökséghez. Ugyanakkor számos külső tényező befolyásolhatja. Ezeket a külső tényezőket azonban könnyű kezelni egy jó bőrápolási rutinnak köszönhetően.

Hogyan ápoljam a bőröm menopauza alatt? A legjobb tanácsok.

Nem kell egyedül szembenéznünk a változókorral, azért vagyunk itt, hogy segítsünk megérteni, mi történik és segítsünk minimalizálni a folyamattal járó kellemetlenségeket.

A bőröregedés genetikai és külső tényezők eredménye

Perimenopauza idején néhány negatív változás, például a túlzott bőrszárazság, a bőr elvékonyodása, mikrocirkulációs rendellenességek, kollagénvesztés és a rugalmas rostok lebomlása, glikáció és csökkenő sebum-szekréció észrevehetőbbé válik, és nézzük szembe a tényekkel, néha túlságosan látható lesz!
Jó hír, hogy a menopauza ezen tünetei csökkenthetők a dermatológusunk által ajánlott, megfelelő bőrápolási rutin segítségével, és néhány általános szabály betartásával:
1.  Arctisztításhoz gyengéd micellás vizet, például Vichy's Thermal Purity 3 az 1-ben illatmentes arctisztítót használjunk, amely kíméletes a száraz és érzékeny bőrhöz.
2.  Használjunk hialuronsavat és nedvességmegkötő anyagokat (például glicerint) tartalmazó hidratálót, amikor csak száraznak érezzük a bőrünket (de legalább naponta kétszer). A Vichy Neovadiol tökéletes választás ehhez.


A megfelelő lépések: gyengéd arctisztítás, alapos hidratálás

Fordítsunk kiemelt figyelmet a ceramidban vagy omega-3 és/vagy 6-ban gazdag bőrápoló termékek (például sheavaj, rizskorpaolaj és sáfrányolaj) használatára, amelyek elősegítik a rugalmasságot és a bőrbarrier megfelelő működéséért felelős zsírsavszint helyreállítását.

Szükségünk lehet naponta végzett bőrradírozásra is, amely elősegíti a bőr jobb hidratálását és ösztönzi a sejtek megújulását, miközben tisztítja a pórusokat. A bőr állapotától függően enzimes bőrradírozás, hámlasztó anyagok vagy glikolsav alapú termékek bevetése szintén ajánlott.

Emellett rendszeresen használjunk olyan bőrápoló termékeket (krémeket, szérumokat), melyek retinolt, növekedési faktor fitohormonokat, aminosavakat, C,- E- és A-vitamint, peptideket és egyéb molekulákat tartalmaznak, amelyek a bőröregedés jelei ellen hatnak.

Szintén elengedhetetlen, hogy minden nap széles spektrumú fényvédőt használjunk, lehetőség szerint UVA+ fényvédőt, melyet rendszeresen újra alkalmazunk. Ez a felbecsülhetetlen szokás megvédi a bőrt a napkárosodástól, a progresszív bőrvékonyodástól és a fotoöregedéstől. Tehát ne várjunk vele tovább, rendben?A legfontosabb szempontok a megfelelő bőrápolási rutin kialakításához menopauza idején

A megfelelő bőrápolási rutin megakadályozhatja és megkönnyítheti a menopauzával járó bőrváltozásokat. Íme, azok az összetevők, amikre érdemes odafigyelni:

  • Hidratálók: Hialuronsav, glicerin vagy más nedvesítőszerek
  • Krémek, szérumok és egyéb bőrápolási termékek: omega olajok, retinol, fitohormonok, aminosavak, C-, E- és A-vitamin és peptidek.
  • Hámlasztó termékek: glikolsav

Ikonikus termékeink

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig<br />Meno 5 Bi-Szérum

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig
Meno 5 Bi-Szérum

( 70 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

MENOPUASE/ VÁLTOZÓKORI ARCÁPOLÁS
BŐRTÖMÖRSÉGET FOKOZÓ NAPPALI ARCKRÉM- NORMÁL ÉS KOMBINÁLT BŐRRE

( 9 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrminőség Javító Éjszakai Krém - termékkép

MENOPUASE/ VÁLTOZÓKORI ARCÁPOLÁS
BŐRTÖMÖRSÉGET FOKOZÓ ÉJSZAKAI ARCKRÉM

( 11 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő Faggyútermelés Szabályozó Nappali Arckrém - termékkép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó nappali arckrém

( 7 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő és Feszesítő Éjszakai Krém - termék kép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó éjszakai arckrém

( 3 vélemény alapján )

Száj- és szemkörnyékápoló

Száj- és szemkörnyékápoló

( 1 vélemény alapján )

go to top