OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Menopauza: melyek a leggyakoribb, a bőr változását jelző tünetek?

A menopauza különböző testi, szellemi változásokkal jár és természetesen a bőrünkre is hatással lesz. Ez egy új periódus kezdete és még ha kellemetlennek is tűnik, amennyiben tudjuk, hogy mi történik velünk, könnyebben átvészeljük ezt az időszakot.

Menopauza: melyek a leggyakoribb, a bőr változását jelző tünetek?

Az alábbi cikkünkben szakértőnk, Karolin Koniac ismerteti meg a bőrön tapasztalható különféle változásokat, például a rugalmasságvesztést, és elmagyarázza, hogy ezek a változások miért történnek. Lehet, hogy mi nem tapasztaljuk ezeket a tüneteket, mivel a menopauza személyenként különböző, de minden nő keresztülmegy ezen a folyamaton, ezért hiszünk benne, hogy tudunk segíteni.

A menopauza bőrre gyakorolt tünetei

A bőrön tapasztalható tünetek a menopauza állapotától függően eltérőek lehetnek, egyetlen tényező állandó: a dehidratáltság.

A menopauza összetett folyamat. Észrevehető változásokat okozhat a testben, a bőr és a haj szerkezetében, melyekre érdemes előre felkészülni! Kezdetben jó, ha tudjuk, hogy a petefészekfunkció csökkenése hormonális egyensúlyhiányt okoz, amely befolyásolja a bõr természetes biológiai folyamatait. A hosszabb sejtregenerálódási idő, a dehidratáltság, a kollagénvesztés (Link: 16. számú cikk „Menopauza és kollagénvesztés: Miért ereszkedik meg a bőröm?” című rész) és az elasztikus szálak irányváltása frusztráló változásokhoz vezetnek a bőr minőségében. Frusztráló, de nem javíthatatlan változásokhoz!

Az első tünetek, melyek a hormonszint változtatásával hozhatók kapcsolatba:
  • Szárazság - a bőr durva, néha viszket és tompa fényűvé válik.
  • Elvékonyodás - több mélyebb ránc jelenik meg, különösen a szemek és az ajkak környékén, a sebek hosszabb ideig gyógyulnak.
  • Érzékeny bőr - a bőr gyakran irritált, kivörösödik és érzékennyé válik, ezért a bőrápolással kapcsolatos döntéseket óvatosabban kell kezelni.
  • Akné - a meglévő bőrproblémák súlyosbodhatnak vagy de novo kialakulhatnak az alacsonyabb női hormon szintnek köszönhetően.
  • UV sugárzás jelei, például májfoltok - ebben az időszakban valószínűleg megtapasztaljuk a túlzott napfény hatásait a korábbi évekből.
  • Megereszkedő bőr - a kollagén csökkenésével a bőr elveszti rugalmasságát.
  • Könnyen szerzett véraláfutások - alakulnak ki a kollagén, glikozaminoglikánok (GAG) hiánya és a dehidratáció okozta progresszív bőrvékonyodás miatt.
  • Arcon megjelenő szőrszálak, kevesebb haj -  nemkívánatos szőrszálakat észlelhetünk az ajkak fölött, az állkapocs vonalán és az áll mentén, míg a fejbőr vékonyabbá válik, és néha frontális hajvonal regresszióval párosul.

A menopauza bőrre gyakorolt tüneteivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A test változásai gyakran befolyásolják a bőrt, mivel a bőr a legnagyobb és legszembetűnőbb szervünk, ugyanakkor egyben a legkönnyebben megóvható is, mivel közvetlenül és helyileg kezelhető. Ezért a változókor során még fontosabbá válnak a bőrápolással kapcsolatban hozott döntéseink.

Ikonikus termékeink

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig<br />Meno 5 Bi-Szérum

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig
Meno 5 Bi-Szérum

( 68 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, nedvességgel feltöltő nappali arckrém

( 9 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrminőség Javító Éjszakai Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, revitalizáló éjszakai arckrém

( 11 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő Faggyútermelés Szabályozó Nappali Arckrém - termékkép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó nappali arckrém

( 7 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő és Feszesítő Éjszakai Krém - termék kép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó éjszakai arckrém

( 3 vélemény alapján )

Száj- és szemkörnyékápoló

Száj- és szemkörnyékápoló

( 1 vélemény alapján )

go to top