OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Bőrápolási titkok: az ásványok rejtett ereje

 • KEDVENCEM

Függetlenül attól, hogy a húszas, harmincas éveiben vagy afölött jár, az ásványi anyagok kulcsszerepet játszanak bőre jövőjének alakításában

Olvasson arról, hogy miért oly fontosak ezek az elemek a test optimális állapotának megőrzéséért.

Milyen hatással vannak az ásványi anyagok a bőrre?

A testtömegünk lenyűgöző, 4% -át kitevő ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az optimális növekedéshez és a szervezet fejlődéséhez. Mi több, az ásványi anyagok a bőr számára is nagyon fontosak a pH-érték kiegyensúlyozottsága szempontjából - amely számos bőrbetegség megelőzésében segít - és kulcsszerepet játszanak a sejtek szerkezetében is. A lítium és a stroncium gyulladáscsökkentő tulajdonságaiknak köszönhetően, segíthetnek csökkenteni a kipirosodással összefüggő bőrproblémákat. A bór és a kalcium együttesen segít regenerálni és védeni a bőrt, míg a magnézium és a szilícium elősegíti a természetes sejtmegújulást. A szervezet önmagában azonban nem képes egyes ásványi anyagokat szintetizálni. Ez azt jelenti, hogy nekünk kell a megfelelő mennyiségű tápanyagot biztosítani, melyet étrendünkkel, táplálékkiegészítőkkel és bizonyos esetekben helyi bőrápolással tehetünk meg.

A bőr ásványi anyag veszteségének kompenzálása

A bőr fiatalos megjelenésének megőrzésében jobb a megelőzés, mint az utólagos eljárások. Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok helyi alkalmazása nagyon fontos, mivel a szervezet nem képes előállítani számos kulcsfontosságú tápanyagot. Egy átfogó bőrápolási rutin segít fenntartani a bőr ásványi anyag-szintjét. Ahogy öregszünk, testünk nagyobb valószínűséggel szembesül a stresszel, valamint a környezetszennyezés és az UV-sugárzás bőrben felgyülemlett káros hatásaival. A Vichy Termálvíz támogatja a kataláz termelődést, ezáltal segít erősíteni a bőr természetes védekezőképességét a mindennapi élet külső agresszorai által okozott, oxidációs-öregedés ellen. Ez különösen azok számára fontos, akik olyan helyen élnek, ahol fokozottan ki vannak téve a környezetszennyezésnek vagy a napsütésnek (pl. nagyvárosban).

Ikonikus termékeink

 • ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG VICHY TERMÁLVÍZ - termékkép
 • Legolvasottabb

  A KOLLAGÉN: MINDEN, AMIT TUDNIA ÉRDEMES RÓLA.

  Összetevők

  A KOLLAGÉN: MINDEN, AMIT TUDNIA ÉRDEMES RÓLA.

  Igaz, amit beszélnek róla: a bőre erősen függ tőle!
  Emlékszik még arra az időre, amikor nem tudta, hogy a kollagén igencsak fontos a bőre számára? Talán, amikor a 20-as éveiben a kollagéntermelése igencsak magas volt, 75%  -kal magasabb, mint az életkor előrehaladtával, nem kellett ezzel foglalkoznia! Esetleg fél füllel hallotta a kollagén szót, tudta, hogy az egy fehérje és hogy valahogyan összefügg a bőr struktúrájával.

  olvassa el a cikket

  Az "aranygyökerek" antioxidáns ereje

  Összetevők

  Az "aranygyökerek" antioxidáns ereje

  A Scutellaria baicalensis a kínai Senhszi tartományban honos növény. Erre a régióra a nagyon hideg időjárás és az intenzív UV-sugárzás jellemző. A Scutellaria hihetelen ellenállóképességű. Erejét a gyökeréből meríti, amelyet a helyiek csak "aranygyökérnek" neveznek.

  olvassa el a cikket

  Bifidusz: bőrerősítő hatás

  Összetevők

  Bifidusz: bőrerősítő hatás

  A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyeknek az egészségre, különösen a bél mikroflórájára gyakorolt kedvező hatását már régóta tanulmányozzák. A Bifidusz egy probiotikumszármazék, amelyet a Bifidobacterium Longum baktérium fermentációjával nyernek. A Vichy innovatívan használta fel ezt a bőr számára kedvező hatású, nem élő probiotikum-származékot

  olvassa el a cikket

  go to top