getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HU Test : 'HU/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

A mindennapos stressz hatása a hajhullásra

A mindennapos stressz hatása a hajhullásra
 • KEDVENCEM

Mi okozza a hajhullást?


A hajhullásnak több oka is van, de egynek mindannyian ki vagyunk téve: ez pedig a stressz. Az amerikai stressz intézet (American Institute of Stress) szerint az alvászavar, a szorongás, a fokozott étvágy, mind a túlzott stressz gyakori tünetei. Ezek a tényezők együttesen fejtik ki a hatásukat az egész testre, beleértve a hajat és a bőrt is.
A jó éjszakai alvás létfontosságú, mivel a bőr alvás közben természetesen regenerálódik. Kortizollal párosítva az alváshiány gyengíti a bőr védelmi rendszerét. Ugyanakkor a hajhullás a vitaminhiány gyakori tünete lehet, ezért a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen kelléke a hajnövekedésnek.

Legyőzni a stresszt az erősebb hajért


A szakértők egyetértenek abban, hogy a stresszkezelési képesség javítása jelentős szerepet játszik a hajhullás csökkentésében és általában meg is oldja a problémát. Tehát amellett, hogy javít az étrendjén, keressen egy olyan módszert a stressz kezelésére, amely megfelel az Ön személyiségének és életstílusának: a jóga nagyszerű módja a testmozgás és a meditációs gyakorlatok összekapcsolásának. Vagy próbálja ki a boxot, amellyel megszabadulhat a felesleges stressztől és közben kardio edzést is végezhet! Az életmód- és sport magazinok is javasolják, hogy rendszeresen változtasson az edzésprogramján a stagnálás elkerüléséért és használjon súlyokat az extra hatásért. A csapatsportok nagyon jók, hiszen társasági élményt nyújtanak, miközben levezetik a stresszt.
A tudatos légzési technikák is segíthetnek Önnek kikapcsolni, megszabadulni a stresszforrásoktól és csökkenteni a hatásukat a szellemi és a fizikai állapotára. A stressztűrő képességének megerősítése révén Ön nem csak legyőzheti a hajhullást, de javíthatja az általános egészségi állapotát is a boldogabb életért!

Ikonikus termékeink

 • Új

  AMINEXIL CLINICAL 5 - NŐKNEK
 • Új

  AMINEXIL CLINICAL 5 - FÉRFIAKNAK
 • ENERGIZÁLÓ sampon - A hajhullás elleni program kiegészítő terméke
 • Legolvasottabb

  Szakértői tippek a narancsfogyasztásról a gyönyörű bőrért

  Slow life

  Szakértői tippek a narancsfogyasztásról a gyönyörű bőrért

  Mindannyian tisztában vagyunk az elegendő gyümölcs és leveles zöldség fogyasztásának fontosságával, de amikor a C-vitamin bevitel biztosításáról beszélünk, többnyire egy gyümölcsöt említünk: a narancsot. Amellett, hogy tele van a bőr számára jótékony antioxidánsokkal, még egy kis vagy közepes méretű gyümölcs is fedezi az ajánlott napi C-vitamin bevitel két-harmadát. Megkérdeztük Raphaël Gruman táplálkozási szakértőt és Dr. Nina Roos bőrgyógyászt hogyan és miért kellene még többet beiktatni belőle az étrendünkbe.

  olvassa el a cikket

  go to top