OK

OK 
Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Változókor alatti bőrápolás: mi a legjobb megközelítés?

  • KEDVENCEM

A bőr megfelelő ápolásához használjunk olyan bőrápolási termékeket, melyek enyhítik a száraz, kellemetlen érzést és helyreállítják a bőr feszessségét. Az ideális bőrápolási rutin mellett a táplálkozásunk és az életmódunk szintén szerepet szerepet játszhat.

Bízzuk szakértőre a menopauza alatti terápiát

A változókor ideje alatt - amikor csak lehetséges - kiegészítő terápia javasolt a szív- és érrendszeri, valamint nemi szerv rákbetegségekre vonatkozó személyes és családi anamnézis alapján. Azonban ezeket az eljárásokat minden esetben csak kiegészítő gyógymódként, a nőgyógyász vagy egyéb szakértő tanácsa alapján javasolt igénybe venni. Érdemes továbbá figyelembe vennünk az endokrinológiai és nőgyógyászati központok jelenlegi ajánlásait.

Az élelmiszerek helyes megválasztása és az életmódunk szintén elősegítheti az oxidatív stressz csökkenését.Néhány tipp, hogy egészséges bőrünk legyen menopauza idején

Helyileg:

- gyengéd arctisztítót és alacsony pH-értékű hidratálót használjunk, illetve csökkentsük a zuhanyozás vagy fürdés hőmérsékletét és időtartamát

Arcon:

- használjunk antioxidánsokat tartalmazó termékeket: a C-vitamin fokozza az E-vitamin hatását
- vessünk be fitoösztrogéneket vagy egyéb származékokat, például resveratrolt (antioxidáns vegyület)
- próbáljunk ki öregedésgátló hatóanyagokat: retinsavat vagy származékait és hialuronsavat

Testen:

- használjunk retinoid származékokat
- igyunk elegendő vizet és hidratáljuk a bőrt

FORRÁS:

1. https://www.has-sante.fr/portail/jcms/r_1455081/en/home-page?portal=r_1455081

Legolvasottabb

Menopauza: minden amit a bőrről és a hormonális változásokról tudni kell

Bőr & Szépség

Menopauza: minden amit a bőrről és a hormonális változásokról tudni kell

VICHY TUDOMÁNYOS KOMMUNIKÁCIÓA Vichy Laboratoires tudományos kommunikációja: küldetésünk, hogy folytassuk a menopauza kutatását és a történelmi hátteret figyelembe véve tovább mélyítsük a menopauzáról való ismereteinket. Ily módon biztosítjuk, hogy segíthessük a nőket a mindennapokban, és a legjobb tudományos eredményeket biztosítsuk számukra a jövőben. ”

olvassa el a cikket

go to top