OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Posztmenopauza: a megnyugvás időszaka

Egy teljes, menstruáció nélküli év után a menopauza folyamata befejeződik és megkezdődik a posztmenopauza időszaka. Itt a vége? Nem azonnal, vagyis nem teljesen!

Posztmenopauza: a megnyugvás időszaka

Bizonyos tünetek, például a hőhullámok és hangulati ingadozások fokozatosan eltűnnek, helyette pedig a csontritkulás, szív- és érrendszeri kockázatok, a nemi vágy elvesztése, húgyúti problémák és az alakunk megváltozása kerülhetnek előtérbe. A bőr lipidszintje - az elvékonyodás és feszességvesztés mellett -  tovább csökken, amely a rugalmasság elvesztéséhez vezet, és egyre szárazabb, megereszkedett bőrt eredményez. Nem kétséges tehát, hogy a posztmenopauza egy újabb életszakaszba való lépést jelent.

Mi a legjobb hozzáállás? Ha elfogadjuk az új életszakaszt, a belső nyugalmunk megteremtésével és a jövőhöz való pozitív hozzáállással. Természetesen könnyebb mondani, mint megtenni, de az alábbi mutató segítségünkre lesz a figyelem összpontosításában és a nyugalom visszaszerzésében a menopauza kilengései után.

Meditáció: a belső béke felé vezető út


A meditáció számos előnnyel jár mind az elme, mind a test számára. Erősödik tőle a szellemünk, helyreáll a belső nyugalmunk és világosabban látjuk az élet kérdéseit.

Tudósok egy csapata bebizonyította, hogy a rendszeres meditáció csökkenti a stresszt és a gyulladást, illetve lelassítja a sejtek öregedését. Mindössze napi tizenöt perc meditáció után energikusabbak, nyugodtabbak és szorongásra kevésbé hajlamosak leszünk.

A meditáció hihetetlenül hasznos az elme pozitív viselkedésében. Matthieu Ricard, buddhista szerzetes és a Dalai Láma hivatalos fordítója az egyik legnagyobb szószólója ezeknek a mentális előnyöknek. Könyveiben és interjúiban elmagyarázza, hogyan segíthet a meditáció az érzelmek kezelésében, hogyan akadályozhatja meg a hangulatingadozásokat, és hogyan teszi lehetővé az emberek számára, hogy megtalálják a belső derűt és nyugalmat. A meditáció továbbá segít enyhíteni a szorongást és a depressziót is.

Nyilvánvalóan ésszerűtlen lenne azt várni, hogy egy buddhista szerzetes meditatív állapotába kerüljünk egy éjszaka alatt. Ez ugyanis jóval tovább tarthat! De ha minden nap meditálunk, a magunk módján valóban javíthatunk az életünk minőségén.

További bizonyítékra van szükségünk?


Íme, 10 indok!
1. Segít, hogy energikusabbnak és kevésbé fáradtnak érezzük magunkat.
2. Ellazítja az idegrendszert és csökkenti a szorongásos rohamokat.
3. Segíthet enyhíteni az ételek vagy a dohányzási iránti vágyat.
4. Javítja az agyműködését, a memóriát és a koncentrációt.
5. Tisztábban látjuk az ötleteinket.
6. Segít az érzelmek kezelésében.
7. Csökkenti az agressziót és növeli a toleranciát mind másokkal, mind önmagunkkal szemben.
8. Kiegyensúlyozottabbá tesz.
9. Lehetőséget kínál arra, hogy másképp, pozitívabban szemléljük az életet.
10. Visszaállítja a belső békét, az önbizalmat és a jólétet.

Meditáció: gyors, kétlépéses útmutató


1. lépés: Koncentráljunk a légzésünkre
Ülve, csukott szemmel, természetes módon lélegezzünk. Összpontosítsunk minden figyelmünket a belégzésre és a kilégzésre, figyeljük az orrlyukakban, a tüdőben és a hasban érzékelt érzésekre. Csak a légzésünkre fókuszáljunk.

2. lépés: Koncentráljunk a testünkre
Még mindig ülve, csukott szemmel, természetesen lélegezzünk. Ezután 30 másodpercig minden figyelmünket egy-egy testrészünkre összpontosítsuk, a fejünktől a lábujjak felé haladva. Az egész elménkkel a testünkre összpontosítsunk.

Ne feledjük, hogy a meditáció, akárcsak a futás, edzést igényel. Teljesen normális, ha az elménk elkalandozik néha. Minden egyes alkalom segíteni fog hosszabb ideig összpontosítani. Vagyis minden az elménk edzésén múlik.

Először csak néhány perccel kezdjük, és fokozatosan hosszabbítsunk minden alkalommal. A meditáció hamarosan a napi rutinunk részévé válik - akárcsak a fogmosás - méghozzá zen eredményekkel!

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig<br />Meno 5 Bi-Szérum

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig
Meno 5 Bi-Szérum

( 70 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő Faggyútermelés Szabályozó Nappali Arckrém - termékkép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó nappali arckrém

( 7 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő és Feszesítő Éjszakai Krém - termék kép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó éjszakai arckrém

( 3 vélemény alapján )

Száj- és szemkörnyékápoló

Száj- és szemkörnyékápoló

( 1 vélemény alapján )

go to top