OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Mit tegyen és mit ne az üde arcbőrért

Ha valóban gyönyörű bőrt szeretne, a megfelelő arctisztítás elengedhetetlen. Olvassa el 5 legjobb tippünket arról, hogy mit egyen és mit ne az egész évben gyönyörű bőrért!

Mit tegyen és mit ne az üde arcbőrért

Mossa le a sminkjét arctisztítás előtt!

Úgy gondolja, hogy a nap végén elegendő csak a sminket lemosnia bőréről? Ez sajnos nem igaz! Amikor este a fürdőszobába lép, gondoljon rá, hogy a sminklemosás csak az első lépése a hatékony arctisztítási programnak! Egyes sminklemosók – főként az olaj alapúak – az arcbőrt zsíros érzetűvé tehetik, míg az arctisztítás önmagában nem valószínű, hogy minden sminkmaradékot jól eltávolít. A tartós szem és/vagy ajaksmink eltávolítása után, folytassa a bőrtípusának megfelelő arctisztítóval a bőr tiszta érzetéért és az éjszakai ápoló befogadásának előkészítéséért.

Alaposan tisztítsa meg a bőrét!

Nagy különbség van a megtisztított és a tiszta bőr között! Azoknak, akik nem viselnek sok sminket nincs olyan erős arctisztításra szükségük, mint a teljes sminket kedvelőknek, de nagyon meglepődne, ha tudná, hogy a városi élet napi szinten milyen mértékben károsíthatja a bőrt. Az öregedés csupán 20%-a függ a génektől, míg a maradék 80% az exposome-nak – a napi tényezők károsító hatásának, mint például a környezetszennyezés, az UV-sugárzás vagy az alváshiány. Fényvédő rendszeres használata segít védeni a bőrt, de nagyon nehéz lehet eltávolítani, főként azokat, amelyek mattítják is a bőrt. A szennyeződések és a piszok alapos eltávolításáért a bőrről, kezdje egy micellás vízzel átitatott vattakoronggal megtisztítani az egész arcbőrt. Olaj alapú arctisztítóval folytassa, mint a Vichy szépítő hatású micellás olaja, amelynek az állaga tejes géllé változik a bőrrel érintkezve. Masszírozza a bőrbe, öblítse le majd finoman törölje szárazra – ennek még a legmélyebben megült szennyeződések sem fognak tudni ellenállni!

Igazítsa az arctisztítási programját az évszakokhoz!

Azok számára, akiknek zsíros a bőre, meleg időjárás esetén egy habzó arctisztító a programba való iktatása segíthet a túlzott faggyútermeléssel szemben. Több víz alapú vagy gél arctisztító pórusösszehúzót is tartalmaz – ezek szárító összetevők, amelyek segítenek úrrá lenni a zsíros bőrön. A hagyományos pórusösszehúzók alkoholt – uborka vagy mogyoró - tartalmaznak. És hasonlóan, ha a bőre kicsit száraz a hideg téli időjárástól, egy krémes vagy tejes arctisztító segíthet megtartani a bőr nedvességszintjét – ami különösen fontos, ha leradírozza az elhalt hámsejteket.

NE válaszon rossz arctisztítót a bőrtípusához!

Fontos a bőrápolási program évszakonkénti változtatása is, de a bőrtípusának a figyelembevétele az arctisztító kiválasztásakor életbevágó fontosságú. Pont, mint ahogyan az évszakok szerint váltogatja a sminktermékeit, az arctisztítónak a bőre legfontosabb problémáit kell megcéloznia. Ha a bőre hajlamos a bőrhibákra és pattanásokra, használjon inkább tonikot a hagyományos arctisztító tej helyett és keressen pórusösszehúzót tartalmazó termékeket, mint a gyümölcssavak vagy a mogyoró witch hazel a túlzott faggyú eltávolításáért. Míg, ha száraz vagy hámló, estére kiszáradásra hajlamos a bőre, akkor egy krém alapú arctisztítót érdemes választania a további kiszáradás elkerüléséért. Keresse a hidratáló összetevőket, mint a glicerin vagy a Vichy termálvize a bőr védőrétegének megerősítéséért. Végezetül az érzékeny bőrről kíméletes micellás vízzel távolítsa el a sminket, ha lehet hipoallergén összetételűvel.

NE tisztítsa túl a bőrt!

A megfelelő arctisztítás elengedhetetlen esténként ha az éjszakai arcápolójából a legtöbbet szeretné kihozni, de azért ne essen túlzásba! Nyáron a zsírosodásra hajlamos bőrt meg lehet tisztítani naponta 3-szor, de általában azt javasoljuk, hogy reggel és este tisztítsa csak meg, hogy ne vonja meg a bőrétől a természetes olajokat.

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

Ásványi micellás arctisztító tej - száraz bőrre - termékkép

Ásványi micellás arctisztító tej - száraz bőrre

( 1 vélemény alapján )

Habzó arctisztító - termékkép

Habzó arctisztító

( 1 vélemény alapján )

Szemfestéklemosó érzékeny szeműeknek - termékkép

Szemfestéklemosó érzékeny szeműeknek

( 3 vélemény alapján )

go to top