OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Az UV-sugarak és visszatükröződésük: a napvédelem fontossága egész évben

Ellentétben azzal, amit sokan hisznek, nem csak nyáron fontos az UV-sugárzás elleni védelem. Tudja meg miért olyan fontos védeni a bőrt az UV-sugárzástól az év mind a 365 napján!

Az UV-sugarak és visszatükröződésük: a napvédelem fontossága egész évben

Az UV-sugarak: nem látjuk őket, de azért még ott vannak!

És valóban igaz: mindegy, hogy süt-e a nap, esik az eső vagy havazik, az UV-sugárzás egész évben jelen van - és ez tudományosan bizonyított! Tudta, hogy még felhős időben is az összes sugárzás mintegy 95% -ának sikerül elérni a Föld felszínét? Vagy hogy télen a hó a napfény akár 85% -át is visszatükrözheti[1], ami így esetlegesen másodszor is károsíthatja a bőrt? [2] Az túlzott UVA- és UVB-sugárzás által okozott károsodások a látható öregedés 80% -át teszik ki[3], amikor a szabad gyökök a bőr alatti molekulák csökkenését okozzák, ezáltal csökkentve a kollagén szintet – és még a napsütés által okozott foltokról, pigmentációról és bőrrákról nem is beszéltünk! Fontos tehát odafigyelni a hosszú UVA-sugarak által okozott károsodásokra egész évben, ha szeretné a bőre számára a legfényesebb jövőt biztositani.


Bőrvédelem egész évben

Magától értetődik, hogy SPF fényvédelmet és PPD-t (UVA-védelmet) egész évben viselni kell, de aki télen síelni megy annak még több óvintézkedés kell. Ne feledje: nem csak a hó tükrözi vissza a napfényt, mint azt fent említettük, de az UV-sugárzás erőssége is nő magasan a hegyekben, növelve a bőrre gyakorolt káros hatásokat. Ahhoz, hogy a bőre hidratáltságát hideg időben is megtartsa, válasszon Vichy termálvízzel gazdagított arcápoló krémet, amely bizonyítotton 20% -kal javítja a bőr ellenállását az oxidatív stressz minden formájával szemben[4]. A különösen érzékeny területekre, mint például az arc, az ajak és az orr, fontolja meg az SPF-vel és hosszú UVA-védelemmel ellátott stift vagy balzsam használatát - ideális, ha a hegyekben üdül, ahol a tengerszint feletti magasság és az erősebb szelek irritálhatják az érzékeny bőrt.

Persze, ha szeretné megóvni a bőrét nyáron az UV-sugárzás által okozott károsodásoktól, fontos hozzáigazítani a bőrápolást a hosszabb nappalokhoz. Az Idéal Soleil SPF 50 frissítő napvédő arcpermetének nem zsíros állaga és praktikus csomagolása ideális megoldás a strandtáskába, míg a magas faktorszáma véd az UV-sugárzás által okozott oxidatív stresszel szemben. Mi több, hidratáló összetételében a Vichy híres termálvize is jelen van.[1] Robert Kandel, directeur de recherche honoraire du CNRS, Laboratoire de météorologie dynamique (LMD/IPSL), Palaiseau. [ 2] http://www.cnrs.fr/cw/dossiers/dosclim/contenu/alternative/alter_etape1_4.html[3] Effect of the sun on visible clinical signs of aging in caucasin skin. F. Flament and al. Clinical, Cosmetic and investigational Dermatol. 2013[4] In vivo test, 24 subjects aged 30-50: Vichy Mineralizing Water’s catalase activity increased by 20% (twice-daily application over 4 days).

Ikonikus termékeink

 • Frissítő napvédő permet arcra SPF 50 - termék kép
 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4