OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Mik a bőrpeptidek és milyen hatással bírnak?

Milyen előnyei vannak a bőrpeptideknek? Miért elengedhetetlen részei az öregedésgátló rutinnak? Fedezd fel hogy segíthetnek a szépségápolás legújabb csodaszerei a bőröregedés elleni harcban.

Amennyiben ismered a bőröregedés alapelveit, biztosan hallottál már a bőrpeptid nevű fehérjékről, az öregedésgátló szektor legújabb csodaszereiről. Valószínűleg tudod, hogy bőrünk megjelenése nagyban függ a megfelelő kollagénszinttől. Ezért fontos a kollagénpótló, megfelelő peptideket tartalmazó bőrápoló használata. Sokféle peptidet ismerünk. Mindegyik más konkrét területért felelős, de öregedésgátló hatása miatt számunkra kozmetikai szempontból a legfontosabb a kollagéntermelést fokozó csoport.

A kollagénveszteség idővel a finom vonalak, ráncok megjelenéséhez és bőrtónus változáshoz vezethet.

A rugalmasságért és feszességért felelős kollagén a bőr legfőbb kötőszövete. Az idő előrehaladtával azonban a testünkben található mennyiség csökken, főleg ha nagymértékű ultraviola sugárzásnak vagy mérgező cigarettafüstnek van kitéve. A kollagénveszteség felelős a bőröregedés jeleiért, mint a finom vonalak, ráncok és pigmentfoltok megjelenéséért, ezért érdemes különös figyelmet fordítani a kollagénpótlásra bőrápoló rutinunk keretében. A peptidek sokat segíthetnek bőrünkön. Hogyan fejtik ki hatásukat? Itt megtalálsz mindent, amit érdemes róluk tudni.

Természetes bőrpeptidek


Ezek a rövid aminosav láncocskák természetes módon is jelen vannak testünkben, pl. kollagén, keratin és elasztin fehérjerészecskékként. Gyakran használják főleg a búzából és a borsóból nyert növényi peptideket a bőr természetes fehérjéi erősítésére.

A bőrpeptidek segíthetik testünk kollagéntermelését


A peptidek metabolikus hatással vannak a receptorsejtekre, stimulálva a tápanyagok termelését és felhasználását. A bőrápolásban ez általában azt jelenti, hogy a bőr mélyén lévő sejtek kollagéntermelése nő, azaz a fehérjékkel együtt javítja a bőrt, mely így ellenállóbb az öregedési folyamatokkal szemben.

A bőrpeptidek segíthetnek feszesen tartani bőrünket


A kollagén segít bőrünk két fő rétegét összetartani - összekapcsolja a felhámot (dermiszt) és az epidermiszt (irhát). A bőröregedés miatt az epidermisz vékonyodik és a felhámot az irhával összekötő réteg laposodik, ami rugalmasság-, és feszességvesztéssel jár. Peptidek segítségével támogathatjuk a bőr kollagéntermelését, illetve óvhatjuk meglévő kollagénkészletünket, ezzel javítva a bőrtónust és rugalmasságot. A megfelelő mennyiségű kollagén biztosíthatja a bőr feszesebb, simább és fiatalosabb megjelenését.

A különböző bőrpeptidek más és más hatással rendelkeznek


A bőr bizonyos receptoraira összpontosítva a peptidek különböző fajtái más és más hatással bírnak. A Dermican ™ nevű peptid például támogatja a bőr megújulását. Más peptidek felelősek a bőr ragyogásáért, csökkenthetik a pattanások megjelenését vagy javíthatják a rosaceát. A ráncsimítástól és bőrmegújítástól kezdve a fokozott hidratálásig és a bőr pigmentációjának javításáig az öregedésgátló bőrápolók gyakran tartalmaznak kollagéntermelést segítő, bőrsimító és tónusjavító peptideket.

A bőrpeptidek és aktív hatóanyagok jól kombinálhatók


A peptidek önmagukban is sok dologra képesek, de mint sok más esetben, együttműködés a megfelelő partnerekkel szinte csodákra képes. A hidratáló és oxidáció ellen is védő LiftActiv Collagen Specialist-hoz hasonló krémek a bőröregedés elleni peptideket ragyogást biztosító C-vitaminnal kombinálják, ezzel biztosítva a peptidek  fesszesség-, és rugalmasságfokozó maximális hatását az ideális öregedásgátló bőrápolás érdekében. A jól használt peptidek aktív és hasznos, jól célzott bőrápolást biztosító szövetségéseink az öregedés elleni harcban. 

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

Új

COLLAGEN SPECIALIST SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ

COLLAGEN SPECIALIST SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ

RETINOL SPECIALIST SZÉRUM

RETINOL SPECIALIST SZÉRUM

A bőröregedés minden jelére hat

30ml

go to top