OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A bőrápoló krém hatása a kollagénre az öregedésgátló rutin keretében


A bőr termeli, a rugalmasságon dolgozik, mégis lassan fogyni kezd a 20. életév után… Mi az? A kollagén. A kollagénpótlás a  bőrgyógyászat egyik legnagyobb szakmai kihívása, melyre progresszív megoldások születnek: aktív hatóanyagok segítségével sikeresen megőrizhető és megújítható ez a ráncok ellen ható, öregedésgátló fehérje.

Milyen hatással van a kollagén a ráncokra?


Kollagén! Kollagén! Kollagééén! Valószínűleg számodra sem rejtély a bőröregedés és a kollagénhiány közötti összefüggés. Ami meglepő lehet, az a kollagén mint összetevő hiánya a krémeinkben. A kollagén segít megtartani bőrünk feszességét és rugalmasságát. Egészen addig, amíg el nem fogy. A 20. születésnapunk után akár évi 1%-kal is csökkenhet bőrünk kollagénszintje. Ennek első jelei a finom vonalak, ráncocskák és a rugalmasságvesztés. Ilyenkor ideje utánajárni a kollagénfeltöltő ápoló módszereknek. Jó tudni, hogy a hialuronsavval ellentétben a kollagén nem feltétlenül szükséges összetevő kozmetikai termékeinkben.

a kollagénszint
természetesen csökken
legalább1 %-kalévente

Mi történik a bőrünkben lévő kollagénnel az évek során?


A bőrgyógyászok tudják, hogy bőrünk kollagéntermelése a fibroblaszt nevű sejtekben az évek során lassul. Bőrünket összehasonlítva 80 éves és 20 éves korunkban ez a különbség akár a 75%-ot is elérheti. A leginkább vizsgált hatású tényezők az UV-sugárzás, a szennyeződések, dohány, valamint a főbűnös stressz és cukor, melyek akár évi 1% fölé tolhatják a kollagénvesztési indexünket.

Miért hatásosak a kollagénes ápoló krémek az öregedés elleni harcban?


Régebben sok kollagénpótló krém tartalmazta magát a kollagént. A kollegénmolekulák mérete azonban gyakran gátolta bőrbe való bejutásukat, így a felszínt hidratálták, de nem tudták hatásosan növelni a bőr kollagénszintjét. Ezért nem is hatottak igazán a ráncok ellen.

A legjobb kollagéntermelés serkentő aktív hatóanyagok


A dermisz kollegéntermelését fokozó legjobb krémek kombinálják a bőrfelszínen átjutó aktív hatóanyagokat, így természetes módon, kollagént nem tartalmazva, belülről segítik bőrünk ráncok elleni harcát. Az aktív összetevők növelik a kollagéntermelést, ugyanakkor segítik a kollagénhiányt súlyosbító káros külső hatások elleni védelmet is.  A természetes kollagéntermelést serkentő hatóanyagok a fibroblasztokra, a kollagéntermelő sejtekre hatnak. Más hatóanyagok eközben gátolják a kollagénminőség romlásáért felelős enzimek tevékenységét. A kollagént károsító enzimek egyik csoportját, az úgynevezett MMP-ket az ultraibolya sugárzás stimulálja, ezért a fényvédelem fontos szerepet játszik a kollagénszint fenntartásában.

Peptidek: A kollagénszerű fehérjék


Egyes bőrben található peptidek kettős hatásúak - növelik a kollagéntermelést, ugyanakkor különleges fehérjetartalmuknak köszönhetően csökkentik a kollagénveszteséget. A kollagénszintézisre összpontosító képességükről ismert peptidek lényegében hírvivő molekulákként működő fehérjedarabok: bőrünkre kenve természetes módon kötődnek bizonyos specifikus sejtekhez, sejtkomponensekhez (DNS) illetve válnak enzimek által végzett folyamatok részévé. Tevékenységük elősegítheti a bőr simább kinézetét. A kozmetikai összetevők listáján kétféle peptidet találhatunk: hidrolízissel nyert fehérjetöredékeket, mint magát a kollagént (kollagén, elasztin, búza és egyéb növényi fragmensek), vagy pontos aminosav szekvenciával in-vitro szintetizált molekulákat.  Ha a kollagénszintet hatásosan növelő, öregedésgátló bőrápolót szeretnél, akkor keresd az összetevőlistán a peptideket. A megfelelő bőrápoló termékek és rutin segítségével mérsékelhető a természetes fehérjevesztés. A bőr teltebbé és kisimultabbá válhat, csökkenhetnek az öregedés látható jelei és a ráncok.

Ikonikus termékeink

Új

COLLAGEN SPECIALIST SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ

COLLAGEN SPECIALIST SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ

RETINOL SPECIALIST SZÉRUM

RETINOL SPECIALIST SZÉRUM

A bőröregedés minden jelére hat

30ml

go to top