OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Miért nő szőrzet az arc bizonyos területein a menopauza során?

A menopauza során a női hormonok drasztikusan csökkennek és a tesztoszteron veszi át az irányítást. Természetesen nők maradunk, csak a férfias oldalunk több figyelmet követel magának. Megmutatjuk, miért.

Miért nő szőrzet az arc bizonyos területein a menopauza során?

Hogyan befolyásolja a menopauza a nem kívánt szőrszálak növekedését?

Perimenopauza és menopauza idején kevésbé diszkrét szőrszálak  növekedését figyelhetjük meg.

Az emberi szőrszálaknak többféle típusa létezik, melyet a szőrtüszők termelnek. Minden életkorú nőnek vannak az arcán szőrtüszők, amelyek általában puha, észrevehetetlen szőrszálakat termelnek.

Ezek a szőrszálak általában az ajkak felett, az állkapocs vonalán és az áll mentén nőnek, mivel a menopauza során csökken a női hormonok szintje, de a női test által termelt kis mennyiségű tesztoszteron szint nem csökken - micsoda szerencse, nemigaz?! A mellékvesék szintén termelnek egy kevéske férfi hormont, ezáltal a menopauza során a férfi és a női nemi hormonok aránya nagymértékben felborul. A férfi hormonok viszonylagos többlete kevésbé diszkrét arcszőrzet növekedését válthatja ki.

A "British Journal of Dermatology" szerint posztmenopauzás nők egy csoportjának 39%-a tapasztalta az arcszőrzet túlzott növekedését, főleg az áll környékén.
Egy másik, a „Menopauza Health” című, 2009-ben közzétett jelentés arra mutatott rá, hogy egy 656 amerikai nő részvételével végzett 50-79 éves korú csoportban:
- az 50–59 éves nők 33%-ánál
- és a 60–69 éves nők 54%-ánál extra arcszőrzet volt megfigyelhető.

Ugyanakkor a tanulmány nem tárt fel szignifikáns különbséget az arcszőrzet növekedésében a kaukázusi és afro-amerikai nők között.
Persze nem feltétlenül szeretnénk ehhez a csoporthoz tartozni, de segít, ha tisztában vagyunk vele, hogy ez gyakori dolog és vannak olyan nők, akik megosztják velünk, hogyan léphetünk fel a jelenség ellen.

A nők 39%-a tapasztal túlzott arcszőrzet növekedést

A pozitív oldaláról nézve, létezik néhány megoldás a problémára, annak súlyosságától függően. Ha a szőrszálak túlzottan zavaróak, használhatunk szőrtelenítő krémet, amely lelassítja a szőrszálak növekedését. Az egyéb megoldások közé tartozik a gyantázás, az elektrolízis, amely megsemmisíti a szőrtüszőket vagy a lézeres szőreltávolítás. Érdemes megszabadulni tőlük, hogy soha többé ne gondoljunk rájuk!

A legfontosabb tudnivalók

A arcszőrzet növekedése nem szokatlan a változókor során. Valójában nagyon is érthető jelenség, mivel a szőrszálak növekedését a hormonok szabályozzák, amelyek megbolondulnak ebben az időszakban.

De csak választanunk kell: szőrtelenítő krém, gyanta vagy lézer, és máris megszabadultunk tőlük!

Legolvasottabb

Menopauza: minden amit a bőrről és a hormonális változásokról tudni kell

Bőr & Szépség

Menopauza: minden amit a bőrről és a hormonális változásokról tudni kell

VICHY TUDOMÁNYOS KOMMUNIKÁCIÓA Vichy Laboratoires tudományos kommunikációja: küldetésünk, hogy folytassuk a menopauza kutatását és a történelmi hátteret figyelembe véve tovább mélyítsük a menopauzáról való ismereteinket. Ily módon biztosítjuk, hogy segíthessük a nőket a mindennapokban, és a legjobb tudományos eredményeket biztosítsuk számukra a jövőben. ”

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4