OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A változókor különböző tünetei a testen

A változókor során testünk megváltozik, ez az élet elkerülhetetlen velejárója.

A változókor különböző tünetei a testen

Valójában a testalkatunk, a hajunk, a bőrünk, a teljes megjelenésünk megváltozik, mintha az öregedés folyamata hirtelen felgyorsulna, kifelé irányuló jelként - mintegy árulásként -, hogy már beléptünk az életünk következő szakaszába. És ez hogyan is ne érintene mélyen?

Miért befolyásolja a testünket a változókor?

Mert az ösztrogének szabályozzák a zsíreloszlást, miután elfogynak, az androgének veszik át a helyüket. Ezek férfi hormonok, amelyek a felsőtestben való zsírfelhalmozódást ösztönzik. Az test alsó részében lévő zsírsejteket (vagy adipocitákat) már nem irányítják az ösztrogének, így kevesebbet tárolnak.

Súlygyarapodás és izomvesztés

A fő probléma a súlygyarapodás. Ne gondolja egy pillanatig se, hogy ezzel egyedül van! A nők 90%-a hízik a változókor idején. Átlagosan ez 4-7 kg és ez a többlet általában a változókor környékén kezd lerakódni. A súlytöbblet mellett nagy változás még az alak megváltozása, a zsír eloszlásának áthelyeződése a test alsó részéből a felső részébe. Más szóval: kevesebb a csípőn és a fenéken, de több a hason és a derékon ...


Ez számos tényezőtől, de elsősorban ugyancsak az öregedéstől függ. Korral ugyanis csökken az izomtömegünk, és a változókor még jobban felgyorsítja ezt a jelenséget. És kevesebb izom kevesebb elégetett kalóriát jelent. A szervezet teljes anyagcseréje lelassul, és ha nem változtatjuk meg az étrendünket vagy nem sportolunk többet, akkor ez elkerülhetetlenül több zsírt és súlygyarapodást eredményez. Ezenkívül az is hajlamos megváltozni a változókor idején, hogy milyen ételeket kedvelünk, sajnálatos módon előnyben részesítve az édes izéket, amelyek súlygyarapodást okoznak.

Vékonyabb, fakó bőr

Bár a bőre észrevehetően változik, ne keseredjen el miatta! A test többi szervével ellentétben a bőr nagy előnye, hogy termékek helyi alkalmazásával kezelhető. Míg a külső hatások miatt meggyengülhet, ez lehetőséget is ad arra, hogy közvetlenül rá hassunk és valóban megváltoztathassuk.

Míg a táplálékokból származó tápanyagok elsősorban a létfontosságú szervek felé irányulnak, a kozmetikai termékek csak a bőrt "táplálják". Ami nagyon jót tesz neki. Ezért a szépségápolásnak a változókor speciális problémáihoz való igazítása nagyon hasznos a szárazság csökkentése, a feszesség és a rugalmasság növelése és a sugárzó arcszín visszaállítása érdekében.


A Vichy, a változókori bőrápolás úttörő márkája a Neovadiol termékcsaládját kifejezetten a változókorú nők speciális szükségleteinek megfelelően, testre szabottan fejlesztette ki.

Ikonikus termékeink

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

Peri-Menopause / A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, nedvességgel feltöltő nappali arckrém

PHYTOSCULPT feszesítő balzsam nyakra és arcra - termékkép

PHYTOSCULPT feszesítő balzsam nyakra és arcra

A feszesebb nyakért és formáltabb arckontúrért

( 20 vélemény alapján )

go to top