OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A változókor különböző tünetei a testen

A változókor során testünk megváltozik, ez az élet elkerülhetetlen velejárója.

A változókor különböző tünetei a testen

Valójában a testalkatunk, a hajunk, a bőrünk, a teljes megjelenésünk megváltozik, mintha az öregedés folyamata hirtelen felgyorsulna, kifelé irányuló jelként - mintegy árulásként -, hogy már beléptünk az életünk következő szakaszába. És ez hogyan is ne érintene mélyen?

Miért befolyásolja a testünket a változókor?

Mert az ösztrogének szabályozzák a zsíreloszlást, miután elfogynak, az androgének veszik át a helyüket. Ezek férfi hormonok, amelyek a felsőtestben való zsírfelhalmozódást ösztönzik. Az test alsó részében lévő zsírsejteket (vagy adipocitákat) már nem irányítják az ösztrogének, így kevesebbet tárolnak.

Súlygyarapodás és izomvesztés

A fő probléma a súlygyarapodás. Ne gondolja egy pillanatig se, hogy ezzel egyedül van! A nők 90%-a hízik a változókor idején. Átlagosan ez 4-7 kg és ez a többlet általában a változókor környékén kezd lerakódni. A súlytöbblet mellett nagy változás még az alak megváltozása, a zsír eloszlásának áthelyeződése a test alsó részéből a felső részébe. Más szóval: kevesebb a csípőn és a fenéken, de több a hason és a derékon ...


Ez számos tényezőtől, de elsősorban ugyancsak az öregedéstől függ. Korral ugyanis csökken az izomtömegünk, és a változókor még jobban felgyorsítja ezt a jelenséget. És kevesebb izom kevesebb elégetett kalóriát jelent. A szervezet teljes anyagcseréje lelassul, és ha nem változtatjuk meg az étrendünket vagy nem sportolunk többet, akkor ez elkerülhetetlenül több zsírt és súlygyarapodást eredményez. Ezenkívül az is hajlamos megváltozni a változókor idején, hogy milyen ételeket kedvelünk, sajnálatos módon előnyben részesítve az édes izéket, amelyek súlygyarapodást okoznak.

Vékonyabb, fakó bőr

Bár a bőre észrevehetően változik, ne keseredjen el miatta! A test többi szervével ellentétben a bőr nagy előnye, hogy termékek helyi alkalmazásával kezelhető. Míg a külső hatások miatt meggyengülhet, ez lehetőséget is ad arra, hogy közvetlenül rá hassunk és valóban megváltoztathassuk.

Míg a táplálékokból származó tápanyagok elsősorban a létfontosságú szervek felé irányulnak, a kozmetikai termékek csak a bőrt "táplálják". Ami nagyon jót tesz neki. Ezért a szépségápolásnak a változókor speciális problémáihoz való igazítása nagyon hasznos a szárazság csökkentése, a feszesség és a rugalmasság növelése és a sugárzó arcszín visszaállítása érdekében.


A Vichy, a változókori bőrápolás úttörő márkája a Neovadiol termékcsaládját kifejezetten a változókorú nők speciális szükségleteinek megfelelően, testre szabottan fejlesztette ki.

Ikonikus termékeink

 • COMPENSATING COMPLEX szérum - termékkép

  NEOVADIOL

  COMPENSATING COMPLEX szérum

  Szérum

  A tömörebb és ragyogóbb arcbőrért

 • BESTSELLER

  COMPENSATING COMPLEX nappali arckrém normál, kombinált bőrre - termékkép

  NEOVADIOL

  COMPENSATING COMPLEX nappali arckrém normál, kombinált bőrre

  Nappali arckrém

  A tömörebb és ragyogóbb arcbőrért

 • COMPENSATING COMPLEX hűsítő éjszakai arckrém - termékkép

  NEOVADIOL

  COMPENSATING COMPLEX hűsítő éjszakai arckrém

  Éjszakai arckrém

  A tömörebb és ragyogóbb arcbőrért

 • Legolvasottabb

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  Életpillanatok

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

  olvassa el a cikket

  Hogyan ápolja problémás bőrét?

  Életpillanatok

  Hogyan ápolja problémás bőrét?

  Az arcbőr egy rendkívül érzékeny része az emberi szervezetnek. Szinte minden meglátszódik rajta. Befolyásolják fiziológiás és hormonális folyamatok, étkezési szokások, az illető életvitele és nem utolsó sorban pszichológiai tényezők. Ez utóbbiak közül legfontosabbak a stressz és az önbizalom.

  olvassa el a cikket

  go to top