OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Menopauza: miért olyan érzékeny a bőröm? Mit tehetek ellene?

A menopauza az egész test számára nehéz időszak. A változások nagyon gyorsan történnek, és bár lehetséges, hogy némelyik szervünk elég erős ahhoz, hogy gyorsan alkalmazkodjon, a bőrünk egész biztosan nem.

Menopauza: miért olyan érzékeny a bőröm? Mit tehetek ellene?

Néhány legerősebb komponense csökkenni kezd, és egyre nehezebben kezeli a külső támadásokat, miközben a belső változásokhoz próbál alkalmazkodni. Egyszóval a bőrünk mindent megtesz a körülményeket figyelembe véve, ezért ne adjuk még fel!

A menopauza során tapasztalt tünetek, illetve, amit ellene tehetünk

A bőr rugalmasságában a zsírsavak játszanak fontos szerepet. Zsírsav-hiány olyan általános bőrbetegségeknél figyelhető meg, mint az atópiás dermatitisz, pattanások és psoriasis.
A bőr lipidei szintén nélkülözhetetlenek a bőrbarrier funkciójának megfelelő fenntartásához, amely az öregedéssel párhuzamosan veszíthet ellenállásából.

A menopauza alatt az alábbi változásokat figyelhetjük meg:
  • a bőr pH értékének változását
  • az epidermális lipidek hiányát
  • a hialuronsav csökkenését
Ezek előfordulásakor gyakoribb a bőrirritáció, kiütések, bőrszárazság és a meglévő bőrbetegségek, például rosacea vagy ekcéma rosszabbodása.

Manapság már léteznek olyan kozmetikai termékek, melyek tartalmazzák ezeket az értékes anyagokat és amelyek helyileg alkalmazva kompenzálhatják az epidermális lipidek hiányát. Igen, ez az a „jó hír”, amire már annyira vártunk!

Mivel a bőr szárazabbá és kevésbé rugalmassá válik a menopauza alatt, érzékenyebb lehet bizonyos kozmetikai termékekre is, például a szappanokra és a mosószerekre, amelyek irritálhatják a bőrt, ezáltal gyulladást és viszketést okozhatnak. A nők úgynevezett paresztéziát is tapasztalhatnak: bizsergő, szúró vagy zsibbadó érzést a bőrön.

Jó, ha tudjuk, hogy a viszketés, illetve a hőhullámok által kiváltott alvási rendellenesség hatással lehet a bőr hidratáltságára és a bőrbarrier funkciójára, ami túlérzékenységet eredményez.
Tehát ha megfelelően gondoskodunk bőrünkről, gondoskodunk az éjszakai nyugalmunkról is, amely elengedhetetlenül fontos a bőrünk számára.
Látjuk már az összefüggést?

A legfontosabb tudnivalók

A bőr érzékenysége közvetlenül kapcsolódik:
  • a PH-szintjéhez,
  • az epidermális lipidekhez,
  • és a hialuronsavhoz.
Még a test legkisebb változása is befolyásolja ezeknek a szintjét, ezért teljesen érthető, hogy egy nagyobb változás kellemetlenségekkel jár.

Legolvasottabb

Menopauza: minden amit a bőrről és a hormonális változásokról tudni kell

Bőr & Szépség

Menopauza: minden amit a bőrről és a hormonális változásokról tudni kell

VICHY TUDOMÁNYOS KOMMUNIKÁCIÓA Vichy Laboratoires tudományos kommunikációja: küldetésünk, hogy folytassuk a menopauza kutatását és a történelmi hátteret figyelembe véve tovább mélyítsük a menopauzáról való ismereteinket. Ily módon biztosítjuk, hogy segíthessük a nőket a mindennapokban, és a legjobb tudományos eredményeket biztosítsuk számukra a jövőben. ”

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4