OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan hat a stressz az Ön bőre minőségére?

Az Ön bőre is hajlamos a pattanásokra, amint az élet egy kicsit feszültebbé válik? Mert a stressz a pattanásos esetek közel 50%-ban játszik szerepet, olvassa el hogyan hatnak a mindennapi gondok az arcbőrre!

Hogyan hat a stressz az Ön bőre minőségére?

Exogén hatások

Minden a nap a testünket számtalan exogén – azaz külső – hatás éri, mint a hangszennyezés, fényhatások vagy munkahelyi stressz, amelyek hozzájárulnak a rossz bőrminőséghez. Ezek mind hatást gyakorolnak az agyra, ami után nehéz lenyugodni vagy kikapcsolni! Sok nő számára a stressz és az aggódás megzavarhatja vagy lerövidítheti az alvást, ami azon kívül, hogy számos negatív hatást gyakorol az egészségre, bizonyítottan hat a hormontermelésre és ezáltal a bőrminőségre.

Még akkor is ha úton vagyunk, a munkahelyünk felé vagy nyaralásra, a bőrünk stressznek van kitéve. A környezetszennyezés és a mindennapos baktériumok (az ajtó kinyitásától, egy padon ücsörgéstől vagy valaki más tollának a használatától) átkerülhetnek a bőrre és eltömíthetik a pórusokat, ami bőrhibákat és/vagy zsíros, kifényesedő bőrt okozhat.

Neurogén hatások

Külső hatások is hatnak a bőrre, de néha maga az idegrendszerünk okoz pattanásokat. A stressz összefügg a neuropeptidek, mint például a Substance P, termelődésével , ami serkenti a faggyútermelést. Ez pedig zsíros bőrhöz vezet, ami pedig pattanások kialakulását vonhatja maga után. A testünk a stresszhelyzetekre a kortizol nevű szteroid hormon termelésével reagál. Míg a kortizol alapvető fontosságú stresszhelyzetben – megemeli a vércukor szintjét, elnyomja az immunrendszert és segíti az anyagcserét – mellékhatása a gyulladásos természete. Ez pedig a bőrünk pórusfalainak a gyulladását és leomlását* okozhatja, ami pirossághoz és esetenként pattanásokhoz vezethet. Ha a stressz miatt Ön gyakran szorong, nézze meg a 3 tippünket a magabiztosság növeléséért itt.

* http://www.acne.org/stress-and-acne.html

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

PROBIO-BHA<br />BŐRHIBÁK<br />ELLENI SZÉRUM

PROBIO-BHA
BŐRHIBÁK
ELLENI SZÉRUM

A hormonális akné okozta pattanások ellen.

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,<br />HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,
HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

( 654 vélemény alapján )

UV-CLEAR

UV-CLEAR

( 2 vélemény alapján )

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel - S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

Többféleképpen használható formula zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre

go to top