OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan hat a stressz az Ön bőre minőségére?

Az Ön bőre is hajlamos a pattanásokra, amint az élet egy kicsit feszültebbé válik? Mert a stressz a pattanásos esetek közel 50%-ban játszik szerepet, olvassa el hogyan hatnak a mindennapi gondok az arcbőrre!

Hogyan hat a stressz az Ön bőre minőségére?

Exogén hatások

Minden a nap a testünket számtalan exogén – azaz külső – hatás éri, mint a hangszennyezés, fényhatások vagy munkahelyi stressz, amelyek hozzájárulnak a rossz bőrminőséghez. Ezek mind hatást gyakorolnak az agyra, ami után nehéz lenyugodni vagy kikapcsolni! Sok nő számára a stressz és az aggódás megzavarhatja vagy lerövidítheti az alvást, ami azon kívül, hogy számos negatív hatást gyakorol az egészségre, bizonyítottan hat a hormontermelésre és ezáltal a bőrminőségre.

Még akkor is ha úton vagyunk, a munkahelyünk felé vagy nyaralásra, a bőrünk stressznek van kitéve. A környezetszennyezés és a mindennapos baktériumok (az ajtó kinyitásától, egy padon ücsörgéstől vagy valaki más tollának a használatától) átkerülhetnek a bőrre és eltömíthetik a pórusokat, ami bőrhibákat és/vagy zsíros, kifényesedő bőrt okozhat.

Neurogén hatások

Külső hatások is hatnak a bőrre, de néha maga az idegrendszerünk okoz pattanásokat. A stressz összefügg a neuropeptidek, mint például a Substance P, termelődésével , ami serkenti a faggyútermelést. Ez pedig zsíros bőrhöz vezet, ami pedig pattanások kialakulását vonhatja maga után. A testünk a stresszhelyzetekre a kortizol nevű szteroid hormon termelésével reagál. Míg a kortizol alapvető fontosságú stresszhelyzetben – megemeli a vércukor szintjét, elnyomja az immunrendszert és segíti az anyagcserét – mellékhatása a gyulladásos természete. Ez pedig a bőrünk pórusfalainak a gyulladását és leomlását* okozhatja, ami pirossághoz és esetenként pattanásokhoz vezethet. Ha a stressz miatt Ön gyakran szorong, nézze meg a 3 tippünket a magabiztosság növeléséért itt.

* http://www.acne.org/stress-and-acne.html

Ikonikus termékeink

 • 3in1 Micellás arclemosó problémás bőrre - termékkép
 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4