OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

3 tipp az önbizalom növeléséért

Vannak az életben olyan pillanatok, amikor egy kicsit több támogatásra van szükségünk: érzelmi nehézségek esetén vagy egy nagy esemény előtt. Ha ihletet keres, íme 3 szuper tipp az azonnali önbizalomnövelésért. De ne feledje: Önben ez már megvan!

3 tipp az önbizalom növeléséért

Szurkoljon önmagának!

Hallott már az arc visszajelzés elméletéről? Röviden ez azt vallja, hogy az arckifejezés egyenesen hatást gyakorol az érzelmekre. Próbálja ki reggel és kezdje a napját Önmagára mosolyogva! Tudjuk, hogy ez furcsán hangzik, de folytassa a napját pozitívan úgy, hogy mondogatja Önmagának, hogy milyen ügyes vagy milyen jól fog tudni kezelni egy adott kihívást! Például: "A munkahelyi prezentációd nagyon jól fog sikerülni!”, "Erős, magabiztos nő vagy!", “Jól fogod érezni magad ma este!”... bízzon bennünk, próbálja meg és látni fogja, hogy működik!

Ha egy kicsit több ideje van, írjon le mindent amit elért vagy mindent amiért hálás. Ha az idejét a sikerei átgondolásával, nem pedig önmaga lehúzásával tölti, az tudatalatt jó hatást gyakorol és egy kicsit büszkébb lesz magára, mint előtte volt! Időigényes lehet, de ha megtanítja magának, hogy önmagával kapcsolatban pozitívan gondolkodjon, akkor hosszú távon az önbizalma is javulni fog! Így kezdődnek a jó szokások!

Érezze jól magát!

Ha van egy hobbija, amit szeret és amiben ügyes mindegy, hogy az olvasás, főzés vagy harcművészet, próbáljon legalább hetente egyszer időt szakítani rá! Ha érzi, hogy valamiben jó, még akkor is, ha ez valami teljesen mellékes dolog, az lassan hatással lesz az élete többi részére is!

A sport nagyon jó az egészség szempontjából is. Lehet, hogy esetleg egy 5 kilométeres távfutás közepén nem úgy érzi, de a teste mozgás közben endorfinokat, olyan kémiai anyagokat termel, amelyektől jól érezzük magunkat. Már napi néhány, a szabad levegőn töltött perc séta vagy futás is elősegíti a napi D-vitamin bevitelt, nem beszélve a jóérzésről, ami olyakor áraszt el, amikor valamit véghezvitt!

Tegyen úgy, mintha

Úgy tenni, mintha magabiztos lenne, jó trükk önmaga becsapására és végül tényleg magabiztosnak érezni magát! Figyeljen, hogy egyenesen tartsa magát, az arcvonásai ne feszüljenek és a legfontosabb, ne kerülje a szemkontaktust!

Ha egy fontos eseményen magabiztosnak kell tűnnie, az előre megtervezés segíthet megnyugtatni az izgulást. Néhány nappal az esemény előtt, gondolatban játssza le az eseményt és gondolja végig a testbeszédét! A nagy napon így már minden kicsit megszokott módon fog történni és ez segít nem annyira aggódni. Ne feledje, ha elbizonytalanodik, tegyen úgy, mintha a hely és az esemény is az öné lenne!

Ikonikus termékeink

go to top