OK

OK 
Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan kezelje a szülés utáni hajhullást?

 • KEDVENCEM

A legtöbb kismamánál jelentkezik jelentős hajhullás a szülés után néhány hónappal. És még a szokásos hajhullás is kitolódhat a terhesség utáni időszakra.

Hogyan kezelje a szülés utáni hajhullást?

Átlagosan, a nők 100 hajszálat veszítenek naponta, az összes, mintegy 100 000 hajszálból – de szülés után úgy érezheti, hogy ennél jóval több haja hullik ki. A szülés utáni hajhullásként is ismert jelenség, teljesen normális és átmeneti, amelyet az ösztrogénszint zuhanása okoz és ehhez adódik hozzá az a jelenség, hogy az általános hajhullás (a telogén fázisban lévő hajszálak kihullása) a terhesség alatt szünetelt. Figyeljen hát arra, hogy a kihulló hajszálak nehogy szorosan a kisbabája ujjai köré csavarodjanak!
Az Ön haja vissza fogja nyerni eredeti dússágát, mire kisbabája első születésnapját megünneplik, vagy akár még hamarabb is! Addig is, íme néhány hatékony módszer, hogyan nézzen szembe ezzel a jelenséggel:

Bölcs hajápoló választás

Az Ön hajának legmegfelelőbb sampon és balzsam kiválasztása kulcsfontosságú. A dúsító sampon jó választás lehet, de túl sok balzsam használata elnehezítheti a hajat, ami ezáltal kevesebbnek tűnhet. Az házi praktikák, mint az olívaolaj, táplálhatja a fejbőrt, de gyakran zsírosítja is a hajat.  

Kozmetikai megoldás
Amennyiben hatékonyabb megoldást keres, kérje ki gyógyszerésze véleményét az alternatív megoldásokról. Egy termék, amit a gyógyszerész ajánlhat Önnek az Aminexil Clinical 5, a Vichy által kifejlesztett hajhullás elleni ápoló.

Kíméletes hajformázás


Kerülje azokat a frizurákat, amelyek húzzák a hajat, mint a szorosan feltűzött vagy a hullámosra beszárított haj. Amennyiben hajszárítót használ, válassza a hideg levegő beállítást és ne fésülje ki a haját vizesen, mert akkor jobban töredezik! Csak egy kis odafigyelés a frizura beszárítása közben, máris csodákat tesz!

Táplálás belsőleg


Fogyasszon sok gyümölcsöt és zöldséget, amelyek gazdagok vitaminokban, flavonoidokban és antioxidánsokban a hajszálak táplálásáért és a haj növekedésének serkentéséért. A megfelelő mennyiségben bevitt B7-vitamin és ásványi anyagok, mint a cink és kovasav híresek a haj egészségét és dússágát fokozó hatásukról.

Ne aggódjon


Az alváshiány és a kisbabáért való állandó aggódás óriási stresszt okoz a szervezet számára, ami ronthat a szülés utáni hajhulláson. Nem biztos, hogy minden nap jut ideje jógázni, de nézzen meg néhány meditációs oktatófilmet a Youtube-on a hasi légzési technikákról, amelyeket bármikor végezhet – akár még szoptatás közben is!

Ikonikus termékeink

 • AMINEXIL CLINICAL 5 - FÉRFIAKNAK
 • BESTSELLER

  ENERGIZÁLÓ sampon - A hajhullás elleni program kiegészítő terméke
 • Legolvasottabb

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  Életpillanatok

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

  olvassa el a cikket

  go to top