OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5 trükk, hogy könnyebben és fittebben induljanak a reggelek

A fitt reggeli rutin nem egyenlő a korán keléssel! Íme, 5 tipp, hogy jobban induljon a napja – kizárólag minimális erőfeszítéssel.

5 trükk, hogy könnyebben és fittebben induljanak a reggelek

Figyeljen a hőmérsékletre!

Bármennyire is vonzó a téli hidegben egész éjszakára bekapcsolva hagyni a fűtést, a túl meleg hálószobai levegő valószínűleg zavarni fogja pihenését. Miért is? Az melatonin a testhőmérséklet csökkentéséért és a pihenésért felelős hormon. Ha a folyamat nem megfelelő, akkor általában nehezebb elaludnunk és nagyobb a valószínűsége annak, hogy éjszaka felébredünk. A pihentető éjszakai alváshoz az ideális hőmérséklet 18°C körül van.

Találjon magának reggeli motivációt!

Mi a stresszmentes reggeli rutin titka? Figyeljen testére! A meditáció remek módja a nap indításának, ha pedig ez nem elég motiváló ahhoz, hogy időben kikászálódjon az ágyból, válasszon kíméletesebb jógagyakorlatokat, vagy akár kocogjon, hogy megadja a szükséges lendületet a napjának. Akár bagoly, akár pacsirta típus, vagy esetleg a kettő között mozog, találja meg saját belső ritmusát, és tegye a reggeli, napindító rutinja szerves részévé azt a tevékenységét, amely lendületet ad! Az Instagram pörgetése félálomban, félig csukott szemmel, negyven percig az ágyból? Na ennek vége!

Víz, víz minden mennyiségben

Már többször írtunk arról, miért is fontos az egészséges, de a hidratálás legalább olyan jelentős, a délelőtt jelentkező fáradtság leküzdéséért. Raphaël Gruman dietetikus az emésztőrendszer előkészítéséhez a forró, citromos vizet ajánlja, de a jó öreg csapvíz is jótékony hatású. Extra tipp: mindig tartson egy pohár vizet az ágya mellett, így az lesz az első dolog, amit meglát, amikor reggel kinyitja a szemét!

Otthonról hozott ebéd: nem csak az Instagramra

Legyen őszinte: mindannyian elhatároztuk már, hogy otthonról viszünk ebédet a munkahelyünkre, de aztán az üres hűtő megakadályozott ebben hétfő reggel. Kezdésnek egy egész heti menüsort összeállítani valószínűleg túl nagy falat, de higgye el nekünk, érdemes erre egy kis időt fordítani, hiszen nemcsak a pénztárcájának, hanem derékbőségének is kedvezhet! A Meal Prep On Fleek’s Instagram hírfolyam szuperegészséges ebédötleteket tartalmaz, míg az Oh She Glows’ vegán bloggerének receptjei kiválóak nagyobb adagok elkészítésére.


NÉZZE MEG INSTAGRAMON

Keljen fel és menjen a szabadba!

Időnk egyharmadát a munkahelyünkön töltjük ezért, ha (sokunkhoz hasonlóan) ön is sokat ül számítógép előtt, a délelőtti mozgás segíthet, hogy egészségesebben és produktívabban teljen a napja. Ha úgy érzi, a reggeli torna mégsem önnek való, nézze meg tippjeinket, amelyekkel a napi ingázást aktívabbá teheti – ha 3 megállóval előbb száll le a buszról vagy villamosról, sokat javíthat a 8 órás ülőmunka káros hatásai ellen.[1]

[1]
http://www.huffingtonpost.com/2013/08/07/yoga-desk-job_n_3707818.html

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

Hyaluron-Booster bőrerősítő és regeneráló arcmaszk - termékkép

Hyaluron-Booster bőrerősítő és regeneráló arcmaszk

go to top