OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5. Módosítsa megfelelően az arctisztító programját az életkora előrehaladtával!

A szép bőr minden életkorban lehetséges, de fontos a megfelelő gondoskodás is!

5. Módosítsa megfelelően az arctisztító programját az életkora előrehaladtával!

Dr. Nina Roos bőrgyógyásszal beszélgettünk, hogy kikérjük szakértői véleményét az arcápolási program megfelelő módosításáról az éltkor előrehaladtával. Olvassa el mit ajánl és mit nem!

Arctisztítás 20 és 30 évesen

Fiatalkorban a szórakozás a legfontosabb, főként a városlakók számára. És mi ennek az árnyoldala? A bőrünk hajlamos szenvedni ennek az életstílusnak a következményeitől, mint például a dohányzás, az alváshiány, a nem kiegyensúlyozott étrend és a mindennapos környezetszennyezés. A fiatalabb bőr megtisztításához tippeket adva Nina elmondta: “Fontos, hogy esélyt adjunk a fiatalabb bőrnek a fellélegzésre, ezért próbáljon meg ne túlzottan sok réteg terméket felvinni a bőrére – akár bőrápolókról, akár sminkről legyen szó!” Ez pedig az jelenti: kerülje a túl komplikált arctisztítást – főként, ha a bőre nagyon érzékeny – és maradjon inkább a napi kétszeri alapos tisztításnál! Nina továbbá azt javasolja, hogy a bőrápoló olajokat csak alkalmanként használja: ezek nagyon jók a szárazabb bőrtípusok hidratálására, de a fiatalabb bőr számára, rendszeres használat esetén fojtogató hatásúak lehetnek. Miért? Vastag felszíni rétege miatt a fiatalabb bőr hajlamosabb a zsírosodásra – ezért jobb az olajos termékeket elkerülni.

Arctisztítás 40, 50 évesen és felette

Később az arcápolásban, mondja Nina, fontos a bőrápolási programot az évszakokhoz igazítani és minél egyszerűbbé tenni. Mi a kulcsa a jó arctisztításnak? A hidratálás! Ahogyan öregszünk, a bőr kollagénszintje csökken, ami az epidermisz elvékonyodásához és csökkenő vízmegtartó képességéhez vezet. Ez pedig kiszáradásra hajlamosabb bőrt eredményez. Ez ellen pedig Nina érett bőrre való arctisztító tejek használatát javasolja, mert krémes állaguk segíthet megtartani a bőr nedvességtartalmát (keresse az olyan összetevőket, mint a glicerin és a shea vaj). Ha pedig választania kell, kerülje a hab állagú arctisztítókat, amelyek a bőrnek feszülő és száraz érzetet nyújthatnak, illetve ne váltogassa a bőrápolókat túl gyakran!

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

Habzó arctisztító - termékkép

Habzó arctisztító

( 1 vélemény alapján )

Ásványi micellás arctisztító tej - száraz bőrre - termékkép

Ásványi micellás arctisztító tej - száraz bőrre

( 1 vélemény alapján )

go to top