OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Az arctisztítás fontossága: amit Ön lát és amit nem!

Sokunk számára fontos esténként a sminklemosás, de hogyan győződhetünk meg arról, hogy a bőrünk valóban tisztává is válik?

Az arctisztítás fontossága: amit Ön lát és amit nem!

Megkérdeztük Nina Roos bőrgyógyászt, hogyan győződhetünk meg róla. hogy a mindennapos arctisztítási program ténylegesen megtisztítja a bőrt.

Tiszta arcbőr és megtisztított arcbőr: mi a különbség?

Úgy gonodolja, hogy ha nem visel sok sminket, akkor elég egy gyors arctisztító kendős tisztítás? Ez sajnos nem igaz! Ha nem viselt sminket, akkor tisztának érezheti az arcbőrét, de a mély arctisztítás, a szabad szemmel látható vagy nem látható szennyeződések, piszok és környezetszennyezési részecskék és a bőr természetes olajai eltávolításáért, akkor is fontos. Hiszen ezek, ha felhalmozódnak, rossz hatást gyakorolhatnak a bőrre. A smink lemosása ugyanis nem jelenti azt, hogy a bőr megfelelően meg lett tisztítva. A felszíni szennyeződések, beleértve a kozmetikumokat is, eltávolítása csak az első lépése egy alapos és hatékony arctisztítási programnak!

A városlakóknak meglepő lehet, hogy mennyi szennyeződés éri a bőrüket a napi ingázás és az irodai munka után. Dr. Nina Roos bőrgyógyász: “Sokszor megkérem, főleg azokat a pácienseimet, akik nem viselnek sok sminket, hogy töröljék át az arcukat egy nedves vattakoronggal. Ha a vattakorong szürke vagy sötét színű, az azt jelenti, hogy a bőr nem lett megfelelően megtisztítva.” És még extrémebb? Tanulmányok kimutatták, hogy a környezetszennyezés és az UV-sugárzás összefügg a barna foltok és a hiperpigmentáció egyéb formáinak kialakulásával, ezért fontos védeni a bőrt a szennyeződések és egyéb napközbeni lerakódások alapos eltávolítása által.

Hogyan tisztítsa meg megfelelően a bőrét reggel és este?

A bőre reggel, ébredés után üdének érződhet, de ne hagyja magát becsapni! A piszok, izzadság és olajok az éjszaka során lerakódhatnak a bőrre. A bőr előkészítéséért Nina egy micellás vízzel átitatott vattakorongos tisztítást javasol, amely jól előkészíti a bőrt a bőrápoló és a smink felvitelére.

Ha szeretné a bőrápolójából a maximumot kihozni, Nina csak egyetlen szóval foglalja össze, amit javasol: a hidratálás! A Vichy Pureté Thermale 3-in-1 arctisztítója nem csak a szennyeződéseket és környezetszennyezés részecskéit távolítja el, hanem glicerinben gazdag összetétele révén tonizálja is a bőrt. Mi a helyes arány? Legalábbi annyi időt kell, hogy töltsön az arctisztítással, mint amennyi időt a smink felvitelével töltött reggel! Este, az arctisztítás után tesztelje egy fehér törülközővel, hogy minden baktériumot, környezetszennyezésből származó részecskét és sminket megfelelően eltávolított. Ha a törülköző tiszta marad, akkor jó munkát végzett!

Ikonikus termékeink

Ásványi micellás arctisztító tej - száraz bőrre - termékkép

Ásványi micellás arctisztító tej - száraz bőrre

( 1 vélemény alapján )

Habzó arctisztító - termékkép

Habzó arctisztító

( 1 vélemény alapján )

Szemfestéklemosó érzékeny szeműeknek - termékkép

Szemfestéklemosó érzékeny szeműeknek

( 3 vélemény alapján )

go to top