OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Vichy termálvíz: egy természetes, francia forrás története

A Vichy termálvíz évszázadok óta kedvelt a bőrre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően. Olvassa el ennek a természetes, francia forrásvíznek a történetét!

Vichy termálvíz: egy természetes, francia forrás története

Története 2000 évvel ezelőtt Auvergne-ben, a francia vulkanikus régióban kezdődött. A kelta és gall-római időkben is már kedvelték azt a különleges vizet, amely itt tör a felszínre: tiszta, terápiás hatású és 15 ásványi anyagban természetesen gazdag. A víz, ma is ugyanannyi ásványi anyagot tartalmaz, mint több ezer évvel ezelőtt. A víz, amely a francia vulkanikus régió mélyéről származik. A kelták külön kultuszt szenteltek a tiszteletének. A gall-rómaiak felismerték gyógyító erejét, és a hölgyeik üdvözölték bőrpuhító és piros foltokat eltűntető erejét. Az értékes forrást a szépség istennőjének szentelték. Évtizedek teltek el, de az ebből a forrásból eredő természetesen, ásványi anyagokban gazdag víz nem elveszített a vonzerejéből.

Marquise de Sévigné: a Vichy termálvíz első női nagykövete

A XVII. században, Vichy városa a gyógyulás jelentős központjává vált. Az arisztokrácia tagjai rendszeresen találkoztak itt, így a forrás az arisztokrácia találkozó és orvosi központjává vált. Amikor a Marquise de Sévigné belefáradt a Napkirály udvarának életvitelébe, rendszeresen ellátogatott Vichybe. A reumáját kezeltette itt. Kézírásait is megtalálták, amelyekben a forrásvíz erényeit dicséri: "Ahelyett, hogy kiszívná a bőrt, ez a víz puhítja és simává varázsolja." ez egy saját idejét megelőző, a szépség iránt érdeklődő nő véleménye.

Amikor a Vichy az első európai fürdő lett

1861-ben, a Vichy termálvíz forrást közérdekűvé nyilvánították egy III. Napóleon által jegyzett rendelettel, aki szintén reumától szenvedett. Abban az időben vált “Vichy-les-Bains” az első orvosilag előírt fürdővé Európában, és közel 20 000 látogatót fogadott évente.

Vichy Mineralizing Water: the history of a French natural resource_2

Vichy és a dermo-kozmetika kezdete

1931-ig kellett várni, hogy Dr. Haller (francia orvos Vichy városából) felfedezze a Vichy termálvíz hihetetlen sebgyógyító erejét. Ezáltal a lenyűgöző hatékonyág által inspirálva, elkezdte tanulmányozni a víz és a benne lévő ásványi anyagok jótékony hatását a bőrre, a Vichy márka létrehozásával. Vas, kalcium, magnézium... csak néhány a termálvízben található 15 különböző ásványból, amelyek biztosítják a Vichy termálvíz regeneráló, bőrnyugtató és erősítő tulajdonságait. 1996-ban mutatta be először a Vichy ezt a termálvizet szórófejes kiszerelésben, ami lehetővé tette a fogyasztói számára, hogy Vichy városán kívül is használhassák. Azóta a Vichy termálvíz a bőr valódi segítőjévé vált: frissítve a melegben és az egész családnak természetes bőrápolást kínálva. Most már az egész Vichy termékcsalád alapját alkotja az erősebb és még gyönyörűbb bőrért.

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG VICHY TERMÁLVÍZ - termékkép

ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG VICHY TERMÁLVÍZ

( 75 vélemény alapján )

go to top