OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Tippjeink: hogyan készítse fel bőrét a napozásra?

Ha nyaralni készül fontos, hogy megfelelően védje bőrét a hőségtől és a napsütéstől. Olvassa el tippjeinket a biztonságos napozásról még az utazás előtt!

Nyaralás előtti bőrfelkészítés: a biztonságos barnulásért


A repülőjegyeket már lefoglalta, a bőröndje majdnem teljesen be van pakolva és már azt is tudja, hogy ki vigyáz majd a kutyára: már csak néhány nap, és elindul egy meleg, napos helyre! Ha úgy tervezi, hogy sok időt tölt majd a strandon, akkor fontos felkészíteni rá a bőrét az indulásig hátralévő néhány napban. A bőr minél több nedvességet képes megtartani, annál jobban képes ellenállni a külső károsodások ellen, beleértve az UV-sugarak és a környezetszennyezés hatásait. Hidratálás nélkül a bőr rugalmassága és védelmi funkciója sérülhet, ezért érdemes egy kellemes állagú testápolóval kicsit kényeztetni bőrét zuhanyzás után. A pattanásos bőr állapota a napsütés hatására átmenetileg javulhat, az epidermisz megvastagodása révén azonban barna foltok is kialakulhatnak rajta. Rendszeresen radírozza át bőrét a faggyú lerakódásának elkerüléséért, a pattanások megelőzéséért!

Top tips: prepping your skin for the sun

Ápolja a bőrét nyaralás közben is!


Először is hidratáljon! Ha hosszú repülőút elé néz, felszálláskor ne felejtse el nedvességgel feltölteni bőrét egy kis hidratáló arcpermettel, mert a kabinban uralkodó légnyomás hajlamos kiszárítani a bőrt. Repülés után pedig a bőrtípusa alapján tisztítsa meg a bőrét. Ha bőre hajlamos a zsírosodásra, használjon pórusösszehúzó összetevőkkel gazdagított arctisztítót, naponta kétszer a felesleges faggyú eltávolításáért. Szárazabb bőr esetén pedig válasszon krémes állagú tisztítót a bőr hidratáltságának helyreállításáért. 
Jó, ha már rögtön leszálláskor gondol a fényvédelemre, főként, ha napközben, 11 és 15 óra között érkezik, amikor a nap a legmagasabban jár az égen. Az Idéal Soleil frissítő napvédő arcpermete nemcsak SPF 50 fényvédőt tartalmaz, hanem antioxidánsokat is, melyek segíthetnek ellensúlyozni a UV-sugárzás negatív hatásait – ez nagyon jól jöhet, ha vonattal vagy autóval kell folytatnia az utazást. Végezetül pedig ne feledjen elegendő vizet inni: a kiszáradó bőr esetén nyáron ugyanis a legjobb belülről kifelé hidratálni. A száraz vagy hámló bőr elkerülésének érdekében jól jöhet egy hidratáló összetevőkben gazdag, tápláló testápoló is, amely még erősítheti is a bőrt az UV-sugárzás által okozott károsodások ellen.

Ikonikus termékeink

 • ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG VICHY TERMÁLVÍZ - termékkép
 • Frissítő napvédő permet arcra SPF 50 - termék kép
 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4