OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Téli pattanások: hogyan kezelje a bőrhibákra hajlamos, száraz bőrt?

Aggódik, hogy a téli időjárás hogyan hat majd a pattanásaira? Olvasson tovább, hogy megismerje tippjeinket a pattanásos bőr téli ápolására vonatkozóan!

Téli pattanások: hogyan kezelje a bőrhibákra hajlamos, száraz bőrt?

Igaz vagy hamis: a téli hőmérséklet ront a pattanásokon

Bár sokan, akiknek bőrhibákra hajlamos a bőre, a tüneteik súlyosbodását érzékelik, kutatások nem támasztják alá a "szezonális" akné jelenségét. Bár van néhány bizonyíték arra nézve, hogy az UV-sugárzás pozitív hatást gyakorol a bőrhibák megjelenésére[1] - legalábbis kezdetben - a közhiedelemmel ellentétben a tél nem okozza feltétlenül az akné rosszabbodását.

Tippek a pattanásokra hajlamos bőr téli ápolására

Az akné téli ápolása során fontos gondoskodni a bőr megfelelő hidratálásáról, hogy az meg tudjon küzdeni a hideg vagy száraz széllel és a hideg hőmérséklettel, anélkül, hogy a faggyútermelés kiegyensúlyozatlanná válna.

Az alkoholtartalmú vagy hagyományos tonikok túlzott használata a bőr túlkompenzálásához vezethet, ami így még több faggyút termelhet ezzel az érzékelt szárazsággal szemben. Emiatt a téli időszakban gazdagabb nappali krémet érdemes választani, ezen szárító tényezők ellensúlyozására. Eközben az alapos arctisztításra is oda kell figyelni, hogy elkerüljük a baktériumok továbbterjesztését.

A bőrápolási szokások téli körülményekhez való igazítása mellett érdemes megfontolni néhány életmódbeli változtatást is akkor, amikor a hőmérséklet süllyedni kezd. Kerüljük a nem hipoallergén termékeket, amelyek irritálhatják a bőrt – ez sajnos nem mindig könnyű a karácsonyi ajándékcsomagok láttán - és próbáljuk meg nem túlzásba vinni a forró fürdőket vagy zuhanyzást, mivel a szélsőséges hőmérsékletek irritálhatják az érzékeny bőrt!

Sources:
[1]
http://www.dermagazine.fr/soleil-et-acne-pas-vraiment-amis/
[2] Gfesser, M. et al, ‘Seasonal variations in the severity of acne vulgaris’ in International Journal of Dermatology 35.2 (1996) pp. 116-117 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8850040]
[3] Al-Ameer, A. et al, ‘Demographic features and seasonal variations in patients with acne vulgaris in Saudi Arabia: a hospital-based study’ in International journal of dermatology 41.12 (2002) pp. 870-871 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12492972]
[4] Sardana, K. et al, ‘Seasonal variation in acne vulgaris--myth or reality’ in The Journal of dermatology 29.8 (2002) pp. 484-488 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12227481]

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

PROBIO-BHA<br />BŐRHIBÁK<br />ELLENI SZÉRUM

PROBIO-BHA
BŐRHIBÁK
ELLENI SZÉRUM

A hormonális akné okozta pattanások ellen.

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,<br />HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,
HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

( 654 vélemény alapján )

UV-CLEAR

UV-CLEAR

( 2 vélemény alapján )

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel - S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

Többféleképpen használható formula zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre

go to top