OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Tekintsük át bőre ellenségeit: a különböző típusú ráncok

Idővel az arcbőr veszít a rugalmasságából, ami a kisebb és nagyon ráncok kialakulásához vezet: ez szépségünk rémálma.

Vízhiány által okozott ráncok

Testünk 50-75%-a vízből áll, ami segíti a szerveink működését, beleértve a dermiszt is. Elegendő H²O hiányában a bőr nem tud regenerálódni vagy új sejteket létrehozni, ami a bőr feszességvesztésével egyidejűleg ráncok kialakulásához vezet. A bőr rétegeiben elraktározott természetes hialuronsav-szint csökkenésével tovább romolhat a bőr nedvesség hiánya. Hol alakulnak ki a vízhiány által okozott ráncok? Leggyakrabban a homlokon: húzza felfelé a szemöldökét és megláthatja a ráncokat, majd engedje el az izmait. Ha a ráncok láthatóak maradnak, akkor ezek valószínűleg a vízhiány által okozott ráncok – a bőr nem nyeri vissza eredeti állapotát.

Mimikai ráncok

Az arcizmok ismétlődő cselekvései, mint a mosolygás, a hunyorgás és a szemöldökráncolás mind ráncok kialakulásához vezethetnek ott, ahol a bőr meggyűrődik. Különösen igaz ez ahogy öregszünk és a bőr veszít fiatalos rugalmasságából. Hol alakulnak ki a mimikai ráncok? A leggyakrabban a száj, szemek (szarkalábak) és a szemöldökök között alakulnak ki.

A bőr öregedéséből fakadó ráncok

Az öregedéssel a bőr veszít feszességéből, ami a kollagén- és az elasztintermelés csökkenéséből fakad. Ez a bőr megereszkedéséhez vezet: az epidermis már nem olyan rugalmas, mint amikor fiatalabb volt, így vékony vonalak vésődnek bele. Hol alakulnak ki a bőr öregedéséből fakadó ráncok? Ezek a ráncok leggyakrabban a szemek, a száj és a homlok körül találhatóak, kevésbé feltűnőek, mint a többi ránc, de attól még nem kedveljük őket!

Az alvás által okozott ráncok

Az életkor előrehaladtával nem csak az arcon jelennek meg ráncok, hanem a testen is. Hol alakulnak ki az alvás által okozott ráncok? A dekoltázsra különösen jellemző, hogy kis vonalak jelennek meg a mellek vonala felett és között, elsősorban akkor válnak láthatóvá, ha oldalra fordulva aludt. Hasonló ránc jelenhet meg az orcákon is, ha egész éjszaka egyik oldalra fordulva aludt az arcát a párnába nyomva. A “legráncbarátabb” alvási testhelyzet a háton fekvés.

Hogyan előzheti meg és csökkentheti a ráncokat?

A rendszeres bőrápolási program fenntartása segíthet késleltetni vagy csökkenteni a már meglévő ráncok jeleit. Egy kutatás bizonyította, hogy a bőr vastagsága és egészsége a nap során csökken, ami a ráncok megjelenését okozza. A Liftactiv Supreme krém ezt a folyamatot célozza, azaz a "napközbeni bőröregedést". Naponta kétszer vigye fel a krémet az arcra és a nyakra! Rendszeres használatot követően a ráncok jelei csökkenhetek és az arcszín üdébbnek látszik.

Ikonikus termékeink

 • SUPREME - termékkép
 • SUPREME SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ - termékkép
 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4