OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Nyári kánikula: meg tud birkózni bőre a meleggel?

Ha elutazik nyaralni, ha nem: a hőség le tudja meríteni bőre ásványi-anyag készletét, amely a bőr feszüléséhez és érzékenyebbé válásához vezethet.

Megkérdeztük Dr. Nina Roos bőrgyógyászt, hogyan vészeljük át a nyári meleget a városban, miközben ápoljuk is a bőrünket.

Milyen hatással van a hőség a szervezet ásványi-anyag szintjére?


A vitaminok mellett az ásványi-anyagok segítenek támogatni az anyagcsere kulcsfontosságú funkcióit, a bőr szerkezetét, állapotmegőrzését. Az izzadással testünk ásványi sói elpárolognak és utánpótlásra szorulnak. Az emberi test összesen 1 600ml és 1 800ml nedvességet veszít minden egyes nap (1) az izzadás miatt, beleértve az ásványi-anyagokat - mint például a nátrium, a vas és a foszfátionok, amelyek mind kulcsfontosságúak a bőr, a csontok és fogak épsége szempontjából. A nap által kibocsátott UV-sugárzás a kiszárítás mellett serkenti a szabadgyökök kialakulását, amelyek a sejtek lebomlásának felgyorsításával hozzájárulnak a korai bőröregedéshez. (2) Kutatások azt sugallják, hogy a bőr károsodásának jelentős része - beleértve a bőrrákot is - külső hatásokkal függ össze, különösképpen a levegőben található szennyezőanyagokkal, az UV-sugárzással és az ózonnal. Tanulmányok továbbá azt is kimutatták, hogy a hosszabb ideig tartó hőség hozzájárulhat a bőr rugalmasságának csökkenéséhez. (3)

A bőr újra-hidratálása nyáron: hogyan segíthet az ásványokban gazdag víz?


Hogyan lehet a legjobban ellenőrzés alatt tartani testünk ásványi-anyag szintjét hőség idején? Amint elkezdi érezni a kiszáradás jeleit, fújjon ásványi anyagokban gazdag termálvizet arcbőrére és a testére a bőr külső védelmi funkciójának megerősítése érdekében. Dr. Nina Roos bőrgyógyász szerint: “Egy többféle ásványi elemben gazdag arcpermet segít megnyugtatni és enyhíteni a nyári hőség által irritált bőrt. Fontos, hogy kíméletes, hidratáló készítményt válasszon, amely nem árt az érzékeny bőrnek.”

Egyes nyomelemek bőrre gyakorolt jótékony hatásaikról ismertek. A kén és szilícium (4) serkentik a kollagéntermelést és támogatják a sebgyógyulást, míg a magnézium és a lítium a sejtregenerálódásra hat – amely nagyszerű, ha sok időt töltött a napon! Ha megfelelő mennyiségű vizet iszik és az étrendje is elegendő nyomelemet (a szervezet által természetesen nem termelt ásványokat) biztosít, akkor minden bizonnyal bőrén is látszódi, érződni fog a pozitív hatás. Minél hidratáltabb a bőre, annál jobban érződnek a fontos vitaminok és ásványi-anyagok jótékony hatásai!

Forrás:
(1)Book Scientific Support Ref. [2] and [7]  (‘Does the skin lose minerals? How?’)
(2)(1994) Jurkiewicz, B.A. and Buettner, G.R, Ultraviolet light-induced free radical formation in skin: an electron paramagnetic resonance study’, in Photochem Photobiol, 59.1 (pp. 1-4)
(3)CF: Vichy Exposome Doc, p. 6
(4)Book Scientific Support Ref. [17] to [36]; see ‘sulphur’ and ‘silicon’

Ikonikus termékeink

ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG VICHY TERMÁLVÍZ - termékkép

ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG VICHY TERMÁLVÍZ

( 75 vélemény alapján )

Marie Claire award logo72H HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

72H HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

( 40 vélemény alapján )

Hyaluron-Booster bőrerősítő szemkörnyékápoló 15 ml - termékkép

Hyaluron-Booster bőrerősítő szemkörnyékápoló 15 ml

Egy csepp erő a bőrünknek a ragyogóbb tekintetért.

( 5 vélemény alapján )

go to top