OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

MINÉRAL 89 Hyaluron-Booster: Utazásokhoz és hosszú repülőutakhoz

Alváshiány, UV-sugárzás, szennyezett levegő, kabinnyomás, légkondicionálás, hirtelen hőingadozás. Ezek a negatív tényezők hosszú távon károsan befolyásolhatják arcbőrünk egészségét.

Mi történik valójában az arcbőrrel utazás közben?

Az egyik legfőbb agresszor az UV-sugárzás. Ő okozza ugyanis a bőr idő előtti öregedését. Az UV-sugárzás soha nem szűnik meg, egész évben jelen van, még akkor is, ha borult az idő. Az UV-sugarak áthatolnak az üvegen és ezzel egy időben visszaverődnek a különböző felületekről, pl. a vízfelszínről. Ez kisebb vagy mélyebb ráncok megjelenését, feszességvesztést és pigmentációs problémákat okozhat.

A légszennyezettség a bőr felszínén található lipidek oxidációjához vezethet. Az arcbőr ennek következtében irritálttá válhat, illetve csökkenhet az E-vitamin tartalma, aminek negatív hatása lehet, hiszen az E-vitamin nélkülözhetetlen szerepet tölt be az oxidatív stressz és a túlzott faggyúkiválasztás elleni küzdelemben. A légszennyezettség hatására ráadásul nőhet a pigmentációs problémák kialakulásának valószínűsége.

A hőmérsékletingadozás is fontos szerepet játszik ebben a kérdéskörben. Hatalmas hőmérsékletkülönbségek lehetnek a között a két ország között, ahonnan a repülővel indulunk, és ahova megérkezünk. A bőr ennek következtében hősokkot kaphat. A bőrnek időre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon a környezeti változásokhoz. A hirtelen hőmérséklet- vagy klímaváltozás vízhiányossá teheti a bőrt, amit mi bőrfeszülésben érzékelünk.

Hogyan hat a repülés bőrünk minőségére?

Fontos megértenünk, hogy bőrünk akkor működik optimálisan, ha a levegő páratartalma 40-70% közötti (átlagos külső hőmérséklet). Ám a levegő nedvességtartalma a repülőben legfeljebb 10% körüli. Ez kiszáríthatja a bőrt és csökkentheti a védelmi funkcióját. A bőr törékenyebbé, érzékenyebbé és irritáltabbá válhat.

Az alváshiány negatívan hat a bőr barrier funkciójára, ezért a bőr lassabban regenerálódik, és könnyen vízhiányossá válik. Mikrokeringése is lelassul, aminek következtében megjelenhetnek a fáradtság látható jelei, mint pl. az apró ráncok, és a fakó bőr.

A kontinensek közötti utazás „összezavarhatja” a bőr biológiai óráját és ez negatívan hathat a bőrsejtek megújulására. Nézzük meg, pl. mi történik, ha este elindulunk Tokióból és a járatunk reggel landol L.A.-ben. Bőrünk a megérkezést követően még mindig éjszakai rezsimben van (a sejtregeneráció időszakában), ám a gépből kilépve azonnal a Los Angeles-i napsütés UV-sugarainak van kitéve. Az időzónák közti repülgetés hátrányosan befolyásolhatja a bőr regenerálódó képességét. A bőr veszíthet rugalmasságából és feszességéből.

Éppen ezért ne felejtse utazásaira magával vinni a Minéral 89 Hyaluron-Boostert!

Most már Ön is tudja, milyen hatással lehet az utazás bőrünk minőségére. Hogyan enyhíthetné tehát ezeket a hatásokat? Ennek titka, hogy bőrápolási rutinja eleget tegyen bőre három alapvető igényének: hidratálás, komfort és ellenálló képesség.

A Minéral 89 booster könnyű géles textúrája kiváló kiindulási pont lehet arcbőre utazások alatti ápolásához. Először tisztítsa meg arcbőrét, majd ujjai vagy keze segítségével (ne felejtsen el előtte kezet mosni) gyengéden oszlassa el a boostert bőre azonnali hidratálásáért. A Minéral 89 tökéletesen kiegészíti jelenlegi arcápolási rutinját. A boostert az SPF faktorral rendelkező, UV-sugárzás ellen védelmet nyújtó nappali arckrém használata előtt vigye fel a bőrére. A Minéral 89 booster zsírosabb nappali krémek alá is felvihető, segítségével megóvhatja arcbőrét a hűvösebb hőmérsékletekkel és a klimatizációval szemben.

A hialuronsav és a méltán híres Ásványi anyagokban gazdag Vichy termálvíz egyaránt megtalálható a Minéral 89 booster intenzív hidratáló formulájában, ami ennek köszönhetően segít megerősíteni a bőrt és megőrizni annak víztartalmát. A hialuronsav segít csökkenteni a transzepidermális vízvesztés mértékét és a 15 fajta ásványi anyagban gazdag Vichy termálvíz alapvető jelentőséggel bír az arcbőr egészségének hosszú távú megőrzésében. Tökéletes koktél a hidratált, üde és erős bőrért utazásaink közben is!

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

go to top