OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Miért kell mindennap fényvédőt használni?

Tudta, hogy a környezeti tényezők - ideértve a napsütés által okozott károsodásokat és a környezetszennyezést is - felelősek a bőröregedés akár 80% -áért?*

Miért kell mindennap fényvédőt használni?

Olvasson tovább, hogy megtudja, miért olyan fontos a mindennapos fényvédelem bőre jövőjének szempontjából!

*Az UV-sugárzással összefüggő károsodások a korai bőröregedés akár 80%-áért felelősek.

UVA- és UVB-sugárzás: hogyan ártanak a bőrömnek?

A környezetszennyezés és a rossz levegőminőség mellett az UV-sugárzás az egyik olyan külső tényező, aminek a bőr napi szinten ki van téve, és hosszú távon károsíthatja is azt. A bőrrákos megbetegedések 35% -át az UVA-sugarak okozzák[1], akárcsak a bőröregedés látható jeleinek többségét is - ami rendkívül aggasztó, figyelembe véve azt, hogy az UV-sugárzás 95%-a ebbe a kategóriába tartozik. A leégés okozta pirosság és sötét foltok kialakulásáért az UVB-sugárzás felel. Ez, bár júliusban több mint 100-szor erősebb, mint decemberben, az UVA-sugárzással együtt egész évben jellemző, ezért létfontosságú a bőr védelme az év mind a 365 napján az idő előtti bőröregedés megelőzéséért. A napvédelem tehát nem csak nyáron elengedhetetlen, télen is oda kell figyelnünk rá!

A fényvédelem beépítése a bőrápolási rutinba egész évben

Az UV-sugárzás mindkét típusa egész évben károsíthatja a bőrt, ezért ügyeljen arra, hogy bőrápolási készítményei mind az UVA-, mind pedig az UVB-sugarak ellen kellő védelmet nyújtsanak! A Vichy Idéal Soleil frissítő arcpermete nagyszerűen kihasználható a városi környezetben. Könnyen magunknál hordozható és hatékony SPF 50 fényvédelemmel látja el a bőrt mind az UVA, mind az UVB-sugarak ellen a legérzékenyebb arcterületeken is. Különösen jó, hogy smink fölé is alkalmazhatjuk, napközben pedig bármikor újra felvihetjük. 

Nappali arckrémjének legalább SPF 25-ös fényvédelemmel kell bírnia ahhoz, hogy a legminimálisabb védelmet, valamint a PPD (perzisztens pigment sötétítő) elleni technológiát biztosíthassa. Ez utóbbi küzd az UVA-sugárzás okozta photo-ageing ellen, valamint egyéb, komolyabb, a túlzott UV-sugárzás által okozott bőrproblémák ellen is.


Sources:
[1] Agence française de Sécurité sanitaire environnementale (AFSSE). Ultraviolets - état des connaissances sur l’exposition et les risques sanitaires.. Mau 2005. pp. 36, 41

Ikonikus termékeink

 • Frissítő napvédő permet arcra SPF 50 - termék kép
 • Nappali arcápoló a bőröregedés kialakulóban lévő látható jelei ellen - termékkép
 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4