OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Miért kell a zsíros bőrnek is a hidratálás?

Úgy gondolja, hogy a zsíros bőrnek nem kell még külön hidratálás? Gondolja csak meg jól!

Miért kell a zsíros bőrnek is a hidratálás?

Ha az arcbőre hajlamos a zsírosodásra, valószínűleg úgy érzi, hogy egy ördögi körbe van zárva: folyamatosan törölgeti, tisztítja és radírozza a bőrét, hogy megpróbálja eltűntetni a túlzott faggyút, mégis ezáltal a faggyúmirigyek mintha csak még több faggyút termelnének! De akkor mi lehet a megoldás? Bármilyen furcsán is hangzik, előbb meg kell érteni a zsírosodásra hajlamos bőr érzékeny egyensúlyát és szükségleteit – aminek egyik legfontosabb része a hidratálás.

Kiegyensúlyozott faggyú szint: alapvető a szép bőrhöz

A megfelelő faggyútermelés elengedhetetlen a szép bőrhöz, hiszen ez védi a káros külső hatásoktól. Izzadsággal keveredve a faggyú védőréteget képez, ami elősegíti a bőr rugalmasságát, erősségét és megelőzi a kiszáradását. Ha ez a réteg meggyengül vagy nem kiegyensúlyozott, a bőre sérülékeny és vízhiányos lehet.

A zsíros bőr alapvetően nem kiegyensúlyozott: pontosabban elveszíti a természetes faggyúrétegét és a felszíni zsírjait, ami túlzsírosodáshoz vezet. Ez a többlet – ami a fent említett hidrolipid réteg képződéséért felelős olajokból és zsíros lipidekből áll - megjelenik a bőr felületén a pórusokon keresztül.

A fényes bőr miért lehet a vízhiányosság jele?

Amit fontos megjegyezni, hogy a hidratálás a bőr vízmegtartó erejét erősíti, azáltal, hogy támogatja a természetes védőrétegét. E nélkül a védőréteg nélkül a bőr zsírossá és/vagy szárazzá válhat, kellemetlen érzetű, feszülő vagy fényes lehet. Dióhéjban: ha a bőre sok faggyút termel, az még nem jelenti azt, hogy elég nedvessége van!

A bőr egyensúlyának visszaállítása a hidratálás révén segíthet megnyugtatni a faggyúmirigyeket , tehát igyon elég vizet, hogy ezáltal harcoljon a túlzott faggyútermelés ellen, ami a bőr vízhiányossága esetén fordul elő!

A zsírosság nem ellenség

A bőr által termelt természetes olajok vagy lipidek teszik a bőrt kiegyensúlyozottá, üdévé. Ezen lipidek hiánya vízhiányosságot okozhat, ami pedig túlzott faggyútermelést válthat ki.

A Vichy Normaderm hidratáló arcápolási termékei segíthetnek ezeken a jeleken, eszközöket kínálva a bőre számára, hogy megfelelően hidratált maradjon. A Normaderm szépítő hatású hidratáló arcápolója például segít kiegyensúlyozni a bőrt már akár az első használattól és a hatása csak erősödik a folyamatos, mindennapos programként való használata által.

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,<br />HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,
HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

( 654 vélemény alapján )

PROBIO-BHA<br />BŐRHIBÁK<br />ELLENI SZÉRUM

PROBIO-BHA
BŐRHIBÁK
ELLENI SZÉRUM

A hormonális akné okozta pattanások ellen.

UV-CLEAR

UV-CLEAR

( 2 vélemény alapján )

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel - S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

go to top