OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Miért fontos hidratáló arckrém használata?

Mindegy, hogy milyen hidratáló arckrémet választunk? Ez talán az egyik legalapvetőbb szépségápolási kérdés.

Miért fontos hidratáló arckrém használata?

Mivel az életkor, a bőrtípus, de még az évszakok is hatnak az arcbőrre, érdemes egy kicsit utánajárni ennek a kérdésnek. Elmondjuk, miért fontos megtalálni a bőre igényeinek megfelelő arckrémet.

Mi a különbség egy arckrém és egy testápoló között?

Nem meglepő, de az arcbőrnek más igényei vannak, mint a test további bőrfelületének. Ha gondoskodni szeretne róla, fontos figyelembe venni azokat mindennapi hatásokat, melynek az arcbőr minden nap ki van téve. Arcunkat általában kevésbé takarjuk el, mint a testünk többi részét, így azt több káros külső hatás éri. Ilyen például az UV-sugárzás vagy a légszennyezés. Mindezek eredményeként az arcbőr az egyik első terület, ahol az öregedés látható jelei megjelennek. A testápolókkal ellentétben, amelyek általában gazdagabb állagúak és gyakran tartalmaznak illatanyagot, az arckrémek gyakran hipoallergének, az érzékeny arcbőr irritációjának elkerüléséért.

Miért van szükség arckrémre?

Az arcbőr az egyik legvékonyabb és legérzékenyebb bőrfelület a testünkön – a szemek alatti bőr átlagosan csupán 0,5mm vastag. Az arcon nincsenek zsírlerakódások, mint a test más részein, például a combokon vagy a felkaron, ezért az sokkal hajlamosabb a kiszáradásra. A test többi részével összehasonlítva az arc az egyik első terület, ahol az öregedés látható jelei megjelennek. Mit jelent ez a gyakorlatban? A hidratálás az egyik legjobb dolog, amit arcbőrének adhat, ha szeretné, hogy az hosszú távon is szép maradjon (nem hiába ismételjük, hogy fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszon!)

Mikor és hogyan hidratálja a bőrét?

Több tényező is szerepet játszik annak meghatározásában, hogy hogyan kell hidratálnia a bőrét. Szerencsére a Vichy Minéral 89 a hialuronsav intenzív hidratáló erejét könnyű, és friss állaggal kombinálja, mely segít megerősíteni a bőr védőrétegét anélkül, hogy túl zsíros vagy kényelmetlen érzést nyújtana.

Az életkor

Általánosságban az epidermiszünk tizen- és huszonéves korunkban a legvastagabb. Ez általában segít megelőzni a kisebb-nagyobb ráncok kialakulását, azonban megnövekedett faggyútermelést is okozhat. Ekkor megjelenhetnek a bőrhibák, esetenként az akné. Zsíros bőrre válasszon könnyű, a pórusokat nem eltömítő állagú arcápolókat!   Az életkor előrehaladtával a bőr elvékonyodik, nedvességmegtartó képessége drámaian lecsökken. A hidratált bőrön kevésbé láthatóak a ráncok, ezért egy hidratáló összetevőket tartalmazó nappali arcápoló választása kulcsfontosságú az öregedés látható jeleinek csökkentéséért és más külső károsodások elleni védelemben.

A bőrtípus
Amennyire lehetséges, érzékeny bőrre hipoallergén arckrémeket válasszon, melyeket kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy ne irritálják az érzékeny bőrt.   Viszketés esetén könnyű, és friss állagú krémet válasszon, amely engedi lélegezni a bőrt. A Vichy Minéral 89 könnyedén eloszlik a bőrön és szinte azonnal beszívódik, kellemes hűsítő, és friss érzést nyújtva a bőrnek.   Száraz bőr esetén válasszon olyan készítményeket, amelyek hidratáló összetevőket tartalmaznak, mint a glicerin és a hialuronsav, erősítve a bőr védőrétegét.

Az évszakok/ az időjárás
Nyáron gyakran megnő az arcbőr faggyútermelése, mely bőrhibákat okozhat. Még akkor sem, ha arcbőre zsírosabbnak is érződik a szokásosnál, ne feledkezzen meg bőre hidratálásáról! A Vichy Minéral 89 magas termálvíz koncentrációjának köszönhetően 15 kulcsfontosságú ásványi anyagot tartalmaz és könnyű, hűsítő textúrájával segít a nyári hőségben.   Ezzel szemben télen, a benti meleg és a kinti hideg levegő közötti magas különbség kiszáríthatja a bőrt. Míg a radírozás nagyszerűen eltávolítja a száraz, vagy hámló bőrt a testről, egyes radírok túl erősek lehetnek az érzékeny arcbőrre – a kiszáradás tekintetében is igaz, hogy a megelőzés jobb, mint az utólagos ápolás.

Melyik a jó hidratáló arckrém száraz bőrre?

A Vichy Minéral 89 könnyű, hidratáló, gél textúrája nagyszerű száraz bőrre, mert az epidermisz elfojtása nélkül hidratál. Összetétele több, mint 89% Vichy Termálvizet tartalmaz, amely bizonyítottan erősíti a bőrt, segít a vízveszteség ellen annak érdekében, hogy arcbőre friss és hidratált érzetű maradjon. Ráadásul a Vichy Minéral 89 önmagában, a szokásos hidratálója alá, extra hidratálóként, vagy akár hidratáló maszkként is használható.

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

72H HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

72H HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

( 40 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

Peri-Menopause/ A változókor első szakaszától
Bőrtömörséget fokozó, nedvességgel feltöltő nappali arckrém

( 9 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő Faggyútermelés Szabályozó Nappali Arckrém - termékkép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó nappali arckrém

( 7 vélemény alapján )

go to top