OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Mi történik ősszel? Amikor a fák lehullatják a leveleiket, az embereknek is több haja hullik ki

A szezonális hajhullás sokunknak okoz gondot. Miért hajlamosabb a hajunk a hullásra októberben és novemberben, mint az év többi részében?

Mi történik ősszel? Amikor a fák lehullatják a leveleiket, az embereknek is több haja hullik ki

A hajszálak normális növekedési időszaka 2 és 6 év közöttre tehető, mielőtt belép a nyugalmi, másnéven telogén fázisba, amikor ki is hullhat. A hajszálak mintegy 10 százaléka éppen ebben a szakaszban van, de több kutatás is azt sugallja, hogy a telogén fázis aránya a nőknél júliusban kicsit növekszik. Az érintett hajszálak körülbelül 100 nappal később, október vagy november közepén hullanak ki. A Bőrgyógyászati újság (Journal of Dermatology) tanulmányai azt sugallják, hogy a nyári napsütés és az UV-sugárzás okozta stressz válthatja ezt ki. Ha a fokozott hajhullás ősszel az Ön számára is gondot okoz, itt olvashat 5 tanácsot arról, hogyan tartsa meg haja szépségét az évszakoktól függetlenül:

1. Kerülje a haj húzását. Fésülje gyakrabban és finomabban - sose a nedves hajat, ami rugalmasabb. Válasszon laza frizurát a bonyolultak helyett, amelyek egészen a tövektől húzhatják a hajat.

2. A vasbevitel fontossága. Sok vérszegény nőnél jelentkezik fokozott hajhullás. Jó vasforrások az olajos halak, a tojássárgája és a leveles zöldségek, mint a spenót.

3. Javítsa a teljes tápanyag bevitelt: a Trichológiai társaság (Trichological Society) rámutat, hogy a hajhagymák a tápanyagokat a vérből kapják és omega-3 zsírsavakban, fehérjében, B12-, A- és C- vitaminban gazdag étrendet javasol a vas mellett, a száraz fejbőr és a fakó, ritkuló haj megelőzéséért.

4. Szereljen vízszűrőt a zuhanyrózsára. A csapvízben található vegyszereknek és kemény víznek szárító hatása lehet a bőrre és a fejbőrre. A viszkető fejbőr ismételt vakarása károsíthatja a hajhagymákat.

5. Használjon nagyon gyengéd sampont, balzsamot és hajápolókat. Az új Vichy Aminexil Clinical 5 hajhullás elleni program bőrgyógyászokkal lett kifejlesztve, a haj gyökerektől kezdődő megerősítéséért, a mikro-keringés fokozásáért és a fejbőr egyensúlyáért.

Tesztelje javaslatainkat és legyen gyönyörű a haja ősszel is!

Ikonikus termékeink

Aminexil Clinical 5 - hajhullás ellen nőknek

Aminexil Clinical 5 - hajhullás ellen nőknek

( 3 vélemény alapján )

Energiát adó sampon

Energiát adó sampon

( 123 vélemény alapján )

ENERGIÁT ADÓ HAJERŐSÍTŐ BALZSAM

ENERGIÁT ADÓ HAJERŐSÍTŐ BALZSAM

( 57 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító sampon - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító sampon

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 3 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító balzsam - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító balzsam

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 3 vélemény alapján )

go to top