OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Mi történik ősszel? Amikor a fák lehullatják a leveleiket, az embereknek is több haja hullik ki

A szezonális hajhullás sokunknak okoz gondot. Miért hajlamosabb a hajunk a hullásra októberben és novemberben, mint az év többi részében?

Mi történik ősszel? Amikor a fák lehullatják a leveleiket, az embereknek is több haja hullik ki

A hajszálak normális növekedési időszaka 2 és 6 év közöttre tehető, mielőtt belép a nyugalmi, másnéven telogén fázisba, amikor ki is hullhat. A hajszálak mintegy 10 százaléka éppen ebben a szakaszban van, de több kutatás is azt sugallja, hogy a telogén fázis aránya a nőknél júliusban kicsit növekszik. Az érintett hajszálak körülbelül 100 nappal később, október vagy november közepén hullanak ki. A Bőrgyógyászati újság (Journal of Dermatology) tanulmányai azt sugallják, hogy a nyári napsütés és az UV-sugárzás okozta stressz válthatja ezt ki. Ha a fokozott hajhullás ősszel az Ön számára is gondot okoz, itt olvashat 5 tanácsot arról, hogyan tartsa meg haja szépségét az évszakoktól függetlenül:

1. Kerülje a haj húzását. Fésülje gyakrabban és finomabban - sose a nedves hajat, ami rugalmasabb. Válasszon laza frizurát a bonyolultak helyett, amelyek egészen a tövektől húzhatják a hajat.

2. A vasbevitel fontossága. Sok vérszegény nőnél jelentkezik fokozott hajhullás. Jó vasforrások az olajos halak, a tojássárgája és a leveles zöldségek, mint a spenót.

3. Javítsa a teljes tápanyag bevitelt: a Trichológiai társaság (Trichological Society) rámutat, hogy a hajhagymák a tápanyagokat a vérből kapják és omega-3 zsírsavakban, fehérjében, B12-, A- és C- vitaminban gazdag étrendet javasol a vas mellett, a száraz fejbőr és a fakó, ritkuló haj megelőzéséért.

4. Szereljen vízszűrőt a zuhanyrózsára. A csapvízben található vegyszereknek és kemény víznek szárító hatása lehet a bőrre és a fejbőrre. A viszkető fejbőr ismételt vakarása károsíthatja a hajhagymákat.

5. Használjon nagyon gyengéd sampont, balzsamot és hajápolókat. Az új Vichy Aminexil Clinical 5 hajhullás elleni program bőrgyógyászokkal lett kifejlesztve, a haj gyökerektől kezdődő megerősítéséért, a mikro-keringés fokozásáért és a fejbőr egyensúlyáért.

Tesztelje javaslatainkat és legyen gyönyörű a haja ősszel is!

Legolvasottabb

A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

Életpillanatok

A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

olvassa el a cikket

Hogyan ápolja problémás bőrét?

Életpillanatok

Hogyan ápolja problémás bőrét?

Az arcbőr egy rendkívül érzékeny része az emberi szervezetnek. Szinte minden meglátszódik rajta. Befolyásolják fiziológiás és hormonális folyamatok, étkezési szokások, az illető életvitele és nem utolsó sorban pszichológiai tényezők. Ez utóbbiak közül legfontosabbak a stressz és az önbizalom.

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4