OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Mi történik bőrünkkel, amikor alszunk?

Mindenki tudja, hogy a jó alvás elengedhetetlen a bőr egészsége szempontjából. De mit is jelent ez biológiailag? Elmondjuk, mi történik a felszín alatt, amíg ön és bőre pihen.

Mi történik bőrünkkel, amikor alszunk?

Miért fontos a jó alvás a bőrnek?

Közismert, hogy a rossz alvás milyen negatív hatással van a hangulata – nem is beszélve a bőrről! Azt is tudta, hogy a bőr védekezőképességének növelése szempontjából is fontos?Kutatások bizonyítják, hogy a krónikus, rossz minőségű alvás a bőröregedés jeleinek a növekedéséhez vezetnek.[1] Ugyanakkor tanulmányok azt is kimutatták, hogy az éjszaka – pontosabban az az időszak, amikor alszunk –a nap legfontosabb része a bőrünk számára.[2]

Amíg a testünk pihen, a bőrben fokozódik a vérkeringés, hogy még több tápanyag és vitamin juthasson el a bőrbe. Az éjszaka folyamán számos, a bőr egészségi állapotáért felelős folyamat felerősödik, beleértve a sejtosztódást is. 

Amíg alszunk, más folyamatok is zajlanak, ilyen például a transzepidermiális vízveszteség. A folyamatos vízveszteség megelőzéséért, ágyba bújás előtt rakjon fel egy éjszakai maszkot vagy alvó maszkot, illetve amint felébred, igyon meg egy nagy pohár vizet.

Milyen hatással van a rossz minőségű alvás a bőrre?

Megkértük Dr. Nina Roos bőrgyógyászt, hogy mi történik a bőrrel, ha nem alszunk eleget. Nina szerint: “Egy rossz minőségű alvással töltött éjszaka után a bőrünk fakó, szürke megjelenésű lehet, továbbá zsírosabbnak is tűnhet. Hosszú távon pedig az álmatlan éjszakák sora miatt a bőr vékonyabbnak érződhet. Idővel a bőr elvékonyodhat, és kevésbé rugalmassá válhat, a kisebb ráncok erőteljesebbé válhatnak.”

Ha nehézségekbe ütközik, és úgy érzi, hogy nem elég jó az alvásminősége, olvassa el Nina tippjeit a stresszes munkanapok utáni ellazulásért. Fontos továbbá kihasználni a bőr alvás közbeni regeneráló képességét, hozza ki ebből a napi nyolc órából a legtöbbet! Tegyen az oxidatív stressz mindennapos hatásai ellen egy antioxidánsokkal teli bőrápolási programmal támogatva a bőr saját regeneráló képességét.

[1] Oyetakin, P. et al, ‘Does poor sleep quality affect skin ageing?’ in Clinical and experimental dermatology 40.1 (2015) pp. 17-22 [Accessible at:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25266053]
[2] Eric J. Olson MD., ‘How many hours of sleep are enough for good health?’, Mayo Clinic, (2016) [Accessible at: https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/how-many-hours-of-sleep-are-enough/faq-20057898] Original source: https://aestheticsjournal.com/feature/how-sleep-affects-the-skin

Ikonikus termékeink

 • Öregedésgátló éjszakai arckrém az élettel teli, ragyogó arcbőrért - termékkép

  SLOW ÂGE

  Öregedésgátló éjszakai arckrém az élettel teli, ragyogó arcbőrért

  Éjszakai arckrém

  Éjszakáról éjszakára segíti a bőrfelszín megújulását és a kisebb ráncok simítását.

 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4