OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Konty, copf, fonat... a frizurája okozná a hajhullást?

A Vichy tudományos kommunikációs szakértője, Laurie Jacquet elmondja, hogy melyik frizurát kerülje, ha hullik vagy elvékonyodott a haja, és közben tanácsokat is ad arra vonatkozóan, hogy hogyan ápolja az érzékeny hajat.

Konty, copf, fonat... a frizurája okozná a hajhullást?

Mi okozza a hajhullást?

Önnek is hullik a haja? Ne essen pánikba – valószínűleg nem a hajfonás-függősége okozza ezt a problémát! A valóságban a hajhullás oka a fejbőr közelében rejlik. A haj gyökere körül felhalmozódó kollagén keményebbé válik, ami szilárd, törékeny kérget eredményez, amely gátolja a haj táplálását - drasztikusan lerövidítve a haj életciklusát. A hajszálra gyakorolt ​​nyomás következtében ezek a hajszálak sokkal gyengébbek lesznek, ami korai hajhullást eredményez.


Természetesen, ha a haját copfa fogva vagy befonva viseli az még nem okoz hajhullást - de ha a szokásosnál valamivel több hajhullást észlelt akkor érdemes megváltoztatnia a frizuráját, amíg a probléma megoldódik. A frizurának vagy a választék megváltoztatásával a hajszálak kipihenhetik az állandó, ugyanabba az irányba való húzást, csökkentve a már törékeny hajra nehezedő törés kockázatát vagy folyamatos húzást.

Ha úgy tapasztalja, hogy a szokásosnál több haja hullik ki fésüléskor vagy mosáskor, akkor próbálja meg kerülni a durva kifésülést, ami húzza a hajszálakat.

Ápolási tippek érzékeny hajra

Megkérdeztük Laurie Jacquet szakembert, a gyenge, elvékonyodásra vagy hullásra hajlamos a haj ápolásáról. Először is bánjon gyengéden a hajával! Laurie azt mondja: "Ha úgy tapasztalja, hogy a szokásosnál több haja hullik ki fésüléskor vagy mosáskor, akkor próbálja meg kerülni a durva kifésülést, ami húzza a hajszálakat. A Dercos energizáló sampon Aminexillel gazdagított, a Vichy szabadalmazott hajhullás elleni molekulájával, amely bizonyítottan segít megállítani a kollagén felhalmozódását a hajszál tövénél.

Mit kerüljön el? A durva hajfestékeket és a hővel működő kezeléseket, és például a dauer vagy a hajszárítás is kerülendő, akárcsak a túl szoros copf vagy fonat is. Laurie azt javasolja, hogy a lehető legkevesebbszer tűzze fel a haját, hogy elkerülje a már gyenge hajszálak húzását. Ha kalapot vagy sisakot visel munka közben, akkor egy szövetből vagy műanyagból készült szalag segítségével tűzze fel a haját, hogy elkerülje a fejbőrre nehezedő nyomást, miközben segít megakadályozni a töredezést vagy a töredezett hajvégeket is. A frizura vagy a választék rendszeresen megváltoztatása segíthet csökkenteni a gyenge hajra nehezedő nyomást

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

Aminexil Clinical 5 - hajhullás ellen nőknek

Aminexil Clinical 5 - hajhullás ellen nőknek

( 3 vélemény alapján )

Energiát adó sampon

Energiát adó sampon

( 118 vélemény alapján )

ENERGIÁT ADÓ HAJERŐSÍTŐ BALZSAM

ENERGIÁT ADÓ HAJERŐSÍTŐ BALZSAM

( 57 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító sampon - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító sampon

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 3 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító balzsam - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító balzsam

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 3 vélemény alapján )

go to top