OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Igen, lehet gyönyörű a bőre még ha Ön sokat dolgozik is!

Amikor sokat dolgozik, hogy előrébb jusson a munkahelyén, a karrierrel kapcsolatos stressz néha meglátszódhat az arcbőrén.

Igen, lehet gyönyörű a bőre még ha Ön sokat dolgozik is!

Mik az irodai és az otthoni stressz által leggyakrabban okozott problémák?

A túl sok munkahelyen töltött idő, a nem elegendő pihenés, a hosszú munkanapok nem csak a szellemi és a testi egészség szempontjából rosszak, hanem súlyos vagy visszatérő bőrproblémákhoz is vezethetnek. Miközben megpróbáltuk azonosítani a leggyakoribb, munkahelyi stressz által okozott bőrproblémákat, megkértük Dr. Nina Roos bőrgyógyászt, hogy írja le az általa leggyakrabban megfigyelt problémákat az Ő legelfoglaltabb ügyfeleinél. Nina szerint a krónikus stressz tünetei általában pattanásokat, valamint fakó és fáradt arcszínt okoznak. Nina azt is megfigyelte, hogy ezeken a bőrfelszínen okozott reakciókon kívül a hosszabb ideig magasabb szintű stressz súlyosbíthatja is a már meglévő bőrbetegségeket, ami akár a bőr típusának és textúrájának a megváltozását is okozhatja. Például a kiszáradásra hajlamos bőr hámlóvá válhat, míg a zsírosabb bőrtípusoknál a faggyútermelés növekedhet.

Mit tehetünk azért, hogy megfelelően gondoskodjunk a bőrünkről a stresszes időszakokban?

Mindenkinek a bőre másképp reagál, amikor hosszú távú stresszel vagy fáradtsággal szembesül. Nina elmondta, hogy a nők bőre, általában vékonyabb és érzékenyebb, mint a férfiaké, és ezért gyorsabban megjelennek rajta a stressz vagy a fáradtság látható jelei. Hozzáteszi: "Nagyon fontos, hogy megelőző lépéseket tegyen a stresszes időszakok előtt, hogy megakadályozza a bőrproblémák kialakulását, amelyek később nehezen kezelhetők lehetnek." A mindennapos stressz kezeléséhez, Nina légzőgyakorlatok végzését javasolja napi szinten: ha ezeket rendszeres mozgással is kombinálja, mint a séta vagy a kocogás, a bőr mikro-keringési funkciói javulni kezdenek, ami az egészséges, ragyogó bőrhöz vezető út kezdete.

Milyen bőrápolót használjon a stressz jelei ellen?


Nina hámlasztó maszk rendszeres használatát ajánlja, amely segít méregteleníteni a bőrt, valamint azt, hogy konzultáljon egy bőrgyógyásszal, amint a stressz tünetei elkezdenek megjelenni. A Vichy kínálatában talál egy agyag maszkot a zsíros bőr tisztítására, valamint egy ásványi maszkot, amely segít újra-hidratálni a kiszáradt bőrt. A fáradt vagy stresszes bőr megnyugtatásáért, Nina úgy gondolja: "A legfontosabb a megelőzés, a gyógyítás helyett, ezért ne várja meg, amíg már túl késő lesz ahhoz, hogy elkezdje kezelni a fáradtság jeleit!" Rendszeres mozgással kombinálva – ami önmagában is nagyszerű a stresszes munkanapok utáni levezetésre - a megfelelő bőrápoló segít a bőrnek megszabadulni a méreganyagoktól, valamint küzdeni az oxidatív stressz hatásai ellen.

Ikonikus termékeink

 • Bőrkisimító és ragyogást adó, energizáló arckrém. - termék kép
 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4