OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan védheti meg a bőrét a káros hatásoktól?

Sok belső és külső tényező van hatással a bőr megjelenésére. Szerencsére léteznek olyan eljárások, amelyek képesek megerősíteni a bőrt és megőrizni az energiáit. Olvassa el tanácsainkat!

Hogyan védheti meg a bőrét a káros hatásoktól?

Hogyan hatnak a belső hatások a bőrre?


Ezek összefüggenek a test és az életstílus természetes eseményeivel, mint:

  • Hormonális egyensúly vesztés: ez történik tinédzserkorban, a faggyútermelés jelentős növekedésével és a pattanások megjelenésével. De terhesség alatt is, ekkor lazíthatja a kollagén és az elasztin rostokat. A 3. fordulópont egy nő életében a változókor. Az ilyenkor termelődő hormonoknak bőrszárító hatása van és hozzájárulnak a bőr rugalmasságvesztéséhez.
  • Az alváshiány: ha Ön rendszeresen 6 óránál kevesebbet alszik éjszaka, azzal rontja a bőre egészségét és gyorsítja az öregedés folyamatát. Ennek hatására a bőr jobban ráncosodik, több bőrhiba jelenik meg rajta és a szövetei vesztenek a feszességükből.
  • A dohányzás: oxidatív stresszt okoz, hozzájárul a sötét foltok és a ráncok kialakulásához.

És a külső tényezők?


Ezeket az Ön környezete okozza, mint:

  • Az UV-sugárzás, amely szabadgyököket generál: ezek az agresszív molekulák gyengítik a bőrvédő mechanizmusokat, ami korai bőröregedést és a melanin szintézis megzavarását okozza.
  • A környezetszennyezés: károsítja a bőr-barrier funkcióját, megváltoztatja a sav-bázis egyensúlyt és érzékenyebbé teszi a bőrt.
  • A hőmérséklet: a túlzott meleg vagy hideg egyaránt kitágíthatja a pórusokat, kipirosodást okozhat és mélyen vízhiányossá teheti a bőrt.

Milyen szépségápolókat használhat a bőre megerősítéséért?

Reggel és este tisztítsa meg a pórusait a felgyülemlett szennyeződésektől egy bőrtípusához illő micellás víz, arctisztító tej vagy gél segítségével! Majd tartsa távol a környezetszennyezés részecskéit és a szabadgyököket egy aktív hatóanyagok koncentrációját rejtő szérum használatával! Folytassa az arcápolási programot egy hidratáló arckrém felvitelével! Válasszon olyat, ami Kombuchában gazdag, mint az üdeséget fokozó, bőrsimító Idéalia arckrém, ha fáradt az arcbőre! Vagy egy Rhamnose-t és hialuronavat tartalmazó arckrémet, ha az arcbőre az öregedés első jeleit mutatja! Érett bőrre pedig válasszon bőrfeltöltést elősegítő arckrémet glicerinnel és hedione-nal. Esténként fokozza az arctisztító programját Vichy termálvíz permettel. Jótékony hatású ásványi anyagainak köszönhetően különlegesen támogatja a bőr éjszakai regenerációját.

Legolvasottabb

Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

Arcápolás

Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4