OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan hidratálja az érzékeny, vízhiányos bőrt?

A vízhiányos bőrben nincs elég nedvesség, amely fakó arcszínhez és kis, látható ráncokhoz vezet. A bőr gyakran érzékenyebb és kellemetlen érzetű. A vízhiányos bőr ápolásának legjobb módja az intenzív hidratálás. Olvasd el, hogyan!

A bőr feszülő érzete gyakran az epidermisz – a bőr legfelső rétege - hidratáltságának hiánya miatt alakul ki. A vízhiányos bőrben nincs elég nedvesség, ami egy átmeneti állapot, szemben a száraz bőrtípussal. A száraz és a vízhiányos bőrt gyakran – hibásan - ugyanabba a csoportba sorolják, mert úgy gondolják, hogy ha a bőr száraz, bizonyára vízhiányos, és ugyanúgy ápolják. De a nem megfelelően ápolt bőr állapota akár hosszabb ideig is fennmaradhat (vízhiányos állapot esetén), rosszabb esetben pedig romolhat is (száraz bőr esetén).

A bőr lehet egyszerre érzékeny és vízhiányos is. A kettő kombinációja nagyon érzékeny bőrt eredményezhet, amelynek megfelelő hidratálásra van szüksége.

A vízhiányos bőr és a hidratálás

Mi okozza a bőr vízhiányosságát?


Külső tényezők, mint az időjárás, a környezetszennyezés és az UV-sugárzás káros hatásai az epidermisz védőrétegének sérülését okozhatják, amely vízhiányos bőr kialakulásához vezethet. A genetika vagy az öregedés a bőr védelmi funkciójának romlásához és  természetes hialuronsav-tartalmának csökkenéséhez vezetnek, egyes kozmetikumok vagy gyógyszerek pedig ezeket a folyamatokat tovább súlyosbíthatják. Ezek hatással vannak a bőrfelszín nedvességtartalmának csökkenésére, amely a bőrt vízhiányossá és a külső káros hatásokra érzékenyebbé teheti (1).

A vízhiányosság által okozott rugalmasságvesztés miatt a bőr feszülését, hámlását, durvaságát és fakóságát okozhatja. Tulajdonképpen a vízhiányos bőrbarrier - az emberi test és a külvilág közötti védőréteg – sérül, ami pedig még érzékenyebb és reaktívabb bőrt eredményezhet.

A vízhiányos és érzékeny bőr főbb jellemzői


A bőr lehet egyszerre érzékeny és vízhiányos is. A kettő kombinációja nagyon érzékeny bőrt eredményezhet, amelynek megfelelő hidratálásra van szüksége a vízhiányosság hatásainak ellensúlyozására. A bőr érzékenységének gyakori oka lehet egy meglévő bőrprobléma, allergia vagy akár a stressz is. Mivel az érzékeny bőr több inkább egy reakció eredménye, mintsem egy külön bőrtípus, a vízhiányos bőrrel is megjelenhet.

A vízhiányos bőr jelei

Kellemetlen, feszülő, szűró érzet, láthatóvá váló kisebb ráncok

Hogyan ápolható a vízhiányos bőr?


Egy vízszármazékokat tartalmazó nappali vagy hidratálókrém ideális megoldást nyújthat a bőr nedvességtartalmának pótlására. Ez lehetővé teszi a bőr megfelelő nedvességszintjének megtartását, miközben védi is a bőrt a káros külső hatásokkal szemben. Ha bőre zsíros és vízhiányos, akkor érdemes inkább egy hidratáló szérumot választania, a hidratálás fokozására a faggyútermelés növelése nélkül (ami csak még zsírosabbá tenné a bőrt).

Mi a legjobb módja a vízhiányos és érzékeny bőr ápolásának?


Az Aqualia Thermal és a Minéral 89 arckrémek a bőr mély hidratálására lettek kifejlesztve. Ezek a termálvíz, a növényi cukor és a természetes eredetű hialuronsav pontos adagolásának köszönhetően a bőrnek, akár 48 órás hidratálást nyújtanak, amely így frissnek és teltnek látszódhat.
Egy különleges, aktív hatóanyag-kombinációt fejlesztettünk ki, amely a bőrsejtek számára megfelelő környezetet kínál, újrahidratálási megoldást nyújtva. Az Aqualia Thermal termékcsaládban található hatóanyagkombináció segít újra nedvességgel feltölteni a környezeti hatások által meggyengült bőrt. Ezek a készítmények segíthetnek megerősíteni a bőr védőrétegét a vízhiányosság megelőzéséért (visszatérésének megelőzéséért).

Forrás: 1. Derrick, C. W. et al, "Moisturizing Different Racial Skin Types" in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 7.6 (2014) pp. 25-32 [Accessible at:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4086530/]

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

72H HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

72H HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

( 41 vélemény alapján )

Hyaluron-Booster bőrerősítő szemkörnyékápoló 15 ml - termékkép

Hyaluron-Booster bőrerősítő szemkörnyékápoló 15 ml

Egy csepp erő a bőrünknek a ragyogóbb tekintetért.

( 7 vélemény alapján )

Hyaluron-Booster bőrerősítő és regeneráló arcmaszk - termékkép

Hyaluron-Booster bőrerősítő és regeneráló arcmaszk

go to top