OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan ápolja a pattanásokra hajlamos bőrt nyáron?

Bőre hajlamos a bőrhibákra? Nyáron talán még jobban? Olvassa el legjobb nyári tippjeinket pattanásokra hajlamos bőrre!

Hogyan ápolja a pattanásokra hajlamos bőrt nyáron?

Strandoláskor: bőrápolási tippek bőrhibákra hajlamos bőrre nyaraláskor


Legtöbbünk számára a nyár a napsütésről és a vízpartról szól. Azonban azoknak, akiknek pattanásokra hajlamos a bőrük, kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az ápolására a melegebb hónapokban, különösen strandoláskor. A pattanásokra hajlamos bőrnek megfelelő védelemre van szüksége, amikor a nap a legmagasabban jár, mert a napsütés általában átmenetileg mintha jót tenne a pattanásoknak, de valójában már egy 1°C-os hőmérséklet-növekedés is akár 10% -kal növelheti a faggyútermelést[1]. Ráadásul, bizonyos receptre felírt pattanások elleni gyógyszerek növelhetik a bőr napfényre való érzékenységét, ami esetlegesen növelheti az UV-károsodást. Végül pedig, a bőr nyaraláskori hatékony védelme alapvető fontosságú a leégéshez kapcsolódó hegesedés és pigmentfoltok elkerüléséhez, ezért ne spóroljon a fényvédőkkel! A gél- vagy vízalapú összetétel ideális zsíros bőrre. De pattanásokra hajlamos bőr esetén fontos odafigyelni a fényvédők összetevőire is.


Ha pedig inkább a túlzott faggyútermelés és a bőr kifényesedése okoz Önnek gondot nyáron, akkor próbálja meg mélyen megtisztítani a pórusait a Vichy pórustisztító maszkjával, amely gazdag két, a természetben előforduló agyagban, hogy segítse a zsírosodásra hajlamos bőr mattítását.

Voilà - most már úgy élvezheti a strandolást, hogy nem kell aggódnia annak a bőrére gyakorolt hatásai miatt!

[1] Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). A helyi hőmérsékletváltozások hatása a faggyútermelésre. British Journal of Dermatology, 83(6), 650-654.

Legolvasottabb

Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

Arcápolás

Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4